ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.14

Βγαίνει στις «αγορές» η Τράπεζα Πειραιώς

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Διαβάζω στην αρθρογραφία του CNBC μια ενδιαφέρουσα είδηση που «παίζει» σε πρώτο πλάνο από το μεσημέρι και αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία θα «βγει στις αγορές» με ομόλογα αξίας 1.75 δις ευρώ για να καλύψει «το κενό» που αποκαλύφθηκε από τα πρόσφατα σχετικά tests.
    Το άρθρο κάνει αναφορά και στην διαφορετική εκτίμηση για τις ανάγκες των 4 «Συστημικών» Τραπεζών που «δανείστηκαν» το περασμένο καλοκαίρι 28 δις ευρώ για να «καλύψουν» τις ελλείψεις κεφαλαίων.
     Η διένεξη αφορά στην εκτίμηση της τρόικα που εκτιμά ότι οι 4 «Συστημικές» χρειάζονται κάλυψη 8.5-9 δις ευρώ ενώ η ΤτΕ εκτιμά τις ανάγκες τους στο ποσό των 6.4 δις ευρώ…
     Βέβαια όπως και αν το δει κανείς το θέμα τα πρόσφατα tests ανέδειξαν τις τρέχουσες ανάγκες μετά τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το ΤΧΣ.
     Το θέμα δεν τελειώνει εδώ και χρειάζεται να δει κανείς κάποιες όχι λίγο αλλά μάλλον πολύ «αθέατες» στην ελληνική κοινή γνώμη πλευρές τις οποίες ΦΩΤΙΖΕΙ ένα άλλο άρθρο σχετικό με τις «αδυναμίες» των 4 «Συστημικών» τραπεζών μας.
     Θέτω υπόψη σας το άρθρο που αφορά στις 4 «Συστημικές» Τράπεζες που έχουν δανειστεί τεράστια ποσά από το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης) δηλαδή από το Κράτος (από εμάς τους Έλληνες) αλλά οι μετοχές ΔΕΝ ανήκουν στο Κράτος (δηλαδή σε εμάς τους Έλληνες…)
     Περίεργα πράγματα που χρειάζεται να μας προβληματίσουν.
     Ποιά είναι τα ποσοστά μετοχών που κρατά το ΤΧΣ και ποια κρατούν οι ιδιώτες;

Εθνική Τράπεζα              84,35%
Τράπεζα Πειραιώς*        81,01%
Alpha Bank                       83,71%
Eurobank**                      93,55%
______________________________________
* Η ΑΤΕ εκχωρήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.
** Το ΤΤ εκχωρήθηκε στην Eurobank.
Επειδή η γνώση είναι δύναμη και στην εποχή μας Τα ΜΜΕ Δεν μας δίνουν ΟΛΑ τα απαραίτητα στοιχεία για να κρίνουμε τις τρέχουσες καταστάσεις και την δική μας δραματική οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα είμαι βέβαιος ότι αφού διαβάσετε και το ελληνικό και το αγγλικό άρθρο θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…
     Καλό Σαββατο-Κύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: