ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.3.14

Δεν τους σταματούν ούτε οι εκλογές – Περιορίζουν την προεκλογική περίοδο με στόχο 6.000 απολύσεις, διαθεσιμότητες

Από τις 18 Απριλίου και όχι τις 18 Μαρτίου ξεκινούν οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων, μία τροποποίηση που προκύπτει από την επικείμενη κάλπη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το Μάιο.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή των διατάξεων των χρονικών ορίων της προεκλογικής περιόδου υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, με στόχο:
- Την απόλυση όσων σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών που εντάχθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 23 Ιουλίου 2012 και, άρα, το οκτάμηνο λήγει στις 23 Μαρτίου, και δεν βρήκαν θέση στο Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι αφορά περί τους 1.700 σχολικούς φύλακες και πάνω από 1.000 εκπαιδευτικούς από τους 2.114.
-Την ένταξη σε καθεστώς εθελοντικής (ή και υποχρεωτικής, εφόσον το πρόγραμμα της εθελοντικής αποτύχει) κινητικότητας περί τους 3.500 δημοτικούς υπαλλήλους
με στόχο να έχει τη δυνατότητα απόλυσης σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών που δεν έχουν προλάβει το πρόγραμμα της κινητικότητας στους ΟΤΑ, εθελοντικής και υποχρεωτικής, καθώς επιδιώκει να ενταχθούν σε αυτό 4.000 εργαζόμενοι στους δήμους και στις περιφέρειες.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση οι εκλογικοί περιορισμοί ξεκινούν ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, και όχι δύο. Συνεπώς εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, οι εκλογικοί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 18 Απριλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», και είναι ενδεικτικό ότι αναρτήθηκε στο opengov.gr προς δημόσια διαβούλευση στις 28 Φεβρουαρίου. Με άλλα λόγια, ξεκίνησε το τριήμερο της αργίας, και έμεινε ανοιχτό για σχόλια μέχρι τις 4 Μαρτίου, δηλαδή μόλις μία μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Τι προβλέπει το άρθρο
Η τροποποίηση του άρθρου 17 του Ν. 3870 περί εκλογικών περιορισμών περιλαμβάνεται στο άρθρο 80 του σχεδίου νόμου, το οποίο αναφέρει:
«Το άρθρο 17 του ν.3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής: Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (28/Α΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι περιορισμοί του παρόντος δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών».
Στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι με την προτεινόμενη διάταξη εξισώνεται εκ νέου η περίοδος αναστολής προσλήψεων και πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με την περίοδο αναστολής λόγω των εθνικών εκλογών.
Υπογραμμίζει δε, λόγω της άμεσης ανάγκης στελέχωσης των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης, ιδίως εν όψει των εποχικών θερινών αναγκών αλλά και με σκοπό την άμεση απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ότι ειδικά για τις εκλογές του 2014 εξαιρούνται από την αναστολή των προσλήψεων και των προπαρασκευαστικών αυτών διαδικασιών οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. «Πρόκειται ιδίως για συμβασιούχους με αντικείμενο τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων, τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια κ.λπ.».
Οι αντιδράσεις
Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα κόμματα να αντιδράσουν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι «αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση.»
Από την πλευρά της η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (ΕΚΕΔΑ) τονίζει:
«Δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο περιορισμός στις υπηρεσιακές μεταβολές αφορά και στο υπό διαθεσιμότητα προσωπικό, καθώς η παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 εξαιρεί από την απαγόρευση μόνο την έκδοση πράξεων διαθεσιμότητας, και όχι τη μεταφορά θέσης/μετάταξη. Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, το οποίο αναμένεται να γίνει στο προ εκλογών διάστημα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Προτείνεται η εξής διάταξη: »Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (28/Α΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, με εξαίρεση πράξεις που αφορούν σε διαδικασίες μετακίνησης/μεταφοράς θέσης για το προσωπικό που έχει τεθεί υπό διαθεσιμότητα.
 
»Εναλλακτικά ρητή πρόβλεψη για αναδρομικό διορισμό την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αν η ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας εμπίπτει στο χρονικό διάστημα απαγόρευσης».
 
Και συμπληρώνει η ΕΚΕΔΑ: «Τέλος εφιστούμε την προσοχή σας ότι το υπό διαθεσιμότητα προσωπικό δεν προστατεύεται από την απόλυση σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών, καθώς δεν υπάρχει σχετική μέριμνα στη νομοθεσία. Είναι ευκαιρία να ρυθμιστεί και το θέμα των εθνικών εκλογών σε αυτό το άρθρο».

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: