ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.14

ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ


troika294357tΔεδομένη θεωρείται πλέον από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η «δήλωση επαρκούς προόδου» από την τρόικα προς το Eurogroup της Δευτέρας, για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες και αφού είχε ολοκληρωθεί η βραδινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «διαπιστώνεται βούληση όλων των πλευρών να κλείσουμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα συμβεί εντός του Μαρτίου.
Η κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι για τις τράπεζες, που εξαρχής αποτέλεσαν το μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων- («στην αρχή η τρόικα είχε δηλώσει ότι θα μπλοκάρουμε τον έλεγχο», επισήμανε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών)-, πλέον οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν λειάνει τις θέσεις τους τόσο ως προς το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση, όσο και για τον χρόνο που οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους για αυτήν.

«Αρχίζει να υλοποιείται το αίτημα μας για ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών», ανέφερε ο εν λόγω παράγοντας, εκτιμώντας επιπρόσθετα ότι «θα είναι επαρκής ο χρόνος και για την Εθνική», προκειμένου να αναζητήσει ιδιωτικά κεφάλαια, παρά το ότι ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο, δεν απέκλεισε, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει προαπαιτούμενο για εκταμίευση κάποιας δόσης.
Εξωφρενικές απαιτήσεις
Όμως, στον αντίποδα, η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι από την πλευρά της τρόικας αναφύονται καινούργιες απαιτήσεις. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της τρόικας έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων για τα εργασιακά, την απαίτηση να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων για την κήρυξη απεργιών, το πάγωμα των τριετιών από το 2017 και το lock out.
Ο ίδιος παράγοντας πρόσθεσε, πάντως, ότι αυτά είναι ζητήματα που θέτει η τρόικα στο πλαίσιο της σύγκλισης της Ελλάδας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση υλοποίησης ή θέσπισής τους ως προαπαιτούμενα για τη δόση. Για παράδειγμα, είπε, η τρόικα δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη ευρωπαϊκή χώρα (έως πρότινος ήταν και η Ολλανδία) χωρίς νομικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις. Συμπλήρωσε, όμως, ότι λόγω της πολύ υψηλής ανεργίας στη χώρα μας, ελήφθη η πολιτική απόφαση να μην νομοθετηθούν αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο.
Νέα συνάντηση Στουρνάρα-Δανειστών
Στο δημοσιονομικό σκέλος, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών θεωρεί βέβαιη την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος άνω του 1,5% του ΑΕΠ για το 2014, γεγονός που επιτρέπει τη διανομή «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη κάποια δική τους εκτίμηση για τα δημοσιονομικά, καθώς είναι επιφυλακτικοί λόγω των εσφαλμένων αρχικών προβλέψεών τους.
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται στο υπουργείο Οικονομικών από σήμερα στις 11 το πρωί, με σκοπό να υπάρξει περαιτέρω σύγκλιση προτού ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη και από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι θα παραμείνουν για περίπου 5- 6 ημέρες.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: