ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.10.10

Η "Ακτοφυλακή", Στρατιωτικό Σώμα.!!!!,,,,,,,, (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! ΕΙΔΑΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ)

ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΩΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ,ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΧΘΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!
==========================================================================
Το «Εθνος» παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα την αιτιολογική έκθεση του νόμου για το αρχηγείο, στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οπως προκύπτει από αυτή, στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, περνούν πλέον οι κρίσιμες αρμοδιότητες, σε σχέση με το προσωπικό, αφού με το άρθρο 14 παρέχεται η εξουσιοδότηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ρυθμίζει με Προεδρικά Διατάγματα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία, την οργάνωση και τις αρμοδιότητες του Σώματος, αλλά και θέματα ιεραρχίας, κρίσεων, προαγωγών και πειθαρχικού ελέγχου του προσωπικού.
Με το άρθρο 5 συστήνεται το Αρχηγείο Ελληνικής Ακτοφυλακής ως ανώτατη επιτελική υπηρεσία, με την οποία ασκεί τη διοίκηση του Σώματος για την εξασφάλιση της επιχειρησιακής και λειτουργικής του αυτοτέλειας. Η έκθεση κάνει λόγο για κάθετη δομή, ενώ αναβαθμίζει και συγκεκριμενοποιεί το έργο σε αστυνομικό και επιχειρησιακό.
Το Σώμα παραμένει Στρατιωτικό, έχει σαφείς και οροθετημένες αρμοδιότητες, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως:
  • Εξασφαλίζεται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντι στο προσωπικό για εξοπλισμό, μέσα, εκπαίδευση, πρόνοια και ανάδειξη του έργου του.
  • Ρυθμίζεται (με το άρθρο 11) ότι το προσωπικό του Λ.Σ., που θα ενταχθεί στην Ελληνική Ακτοφυλακή εξακολουθεί να ασφαλίζεται στους φορείς που ασφαλιζόταν, κατοχυρώνονται δηλαδή οριστικά και αμετάκλητα όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Οι αρμοδιότητες για πλοία, θάλασσες, λιμάνια
Με το άρθρο 5 της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου δημιουργείται το Αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο αρχηγός ασκεί τη διοίκηση με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
  • Αστυνόμευση των χωρικών υδάτων των πλοίων, των λιμένων και λοιπών χώρων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.
  • Αστυνόμευση θαλάσσιων συνόρων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Τροχαίος έλεγχος στη χερσαία ζώνη λιμένων.
  • Συντονισμός και παρακολούθηση θεμάτων, όπως αλιεία, έκδοση κανονισμού λιμένων, δημόσια και κρατική ασφάλεια, δίωξη ναρκωτικών, έλεγχος θαλάσσιων συνόρων και λαθρομετανάστευσης.
  • Επιθεώρηση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, έλεγχος διαχείρισης της ασφάλειας πλοίων, των οποίων η διαχείριση γίνεται σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση SOLAS.
  • Εξασφάλιση προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
  • Ελεγχος και εφαρμογή των σχετικών διεθνών συμβάσεων SOLAS, MARPOL περί πιστοποίησης ναυτικών, περί γραμμών φορτώσεων και περί ναυτικής εργασίας (Maritime Labour Convention 2006).
  • Ασκηση διοίκησης και λειτουργίας του προσωπικού.
  • Πάσης φύσεως οικονομικά θέματα, νέες τεχνολογίες, πληροφορική.
  • Συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών.
  • Συνεργασία με Ενοπλες Δυνάμεις, παρακολούθηση των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ σχετικά με την εξέλιξη των θαλάσσιων στρατηγικών μεταφορών.
Σε ό,τι αφορά την κάθετη δομή εξουσίας, ορίζεται πλέον πως οι αρμοδιότητες είναι του Σώματος και όχι του υπουργείου.
Νέο νομικό πλαίσιο
Ριζικές αλλαγές για το Λιμενικό Σώμα
Με το νέο νομικό πλαίσιο που προωθείται, το Λιμενικό Σώμα αλλάζει ριζικά. Αν και υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα συναφή με τον χαρακτήρα και την εσωτερική του λειτουργία, κατά τα λοιπά ρυθμίζονται χρόνια προβλήματα του προσωπικού.
Οι αλλαγές είναι οι εξής:
  • Προβλέπονται τα μέσα της υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και ο οπλισμός που μπορεί να φέρει ο λιμενικός.
  • Καθιερώνεται Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων.
  • Προσδιορίζεται το χρονικό όριο απόσπασης του προσωπικού στις υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ.
  • Προβλέπονται οι βαθμοί της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε επίπεδο αξιωματικών και συνδυάζονται με τις υπάρχουσες θέσεις.
  • Θεσμοθετείται θέση επιτελάρχη ως γενικού συντονιστή όλων των κλάδων, αντικαθιστώντας τη θέση του β’ υπαρχηγού.
  • Δημιουργείται ειδικός φορέας για τις δαπάνες σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού, αλλά και την επισκευή μέσων, παρέχεται δυνατότητα εγγραφής στον προϋπολογισμό πρόσθετων αναγκαίων δαπανών, ενώ συστήνεται Επιτροπή Υπηρεσίας Ελεγκτηρίου Δαπανών.
  • Απλοποιούνται οι διαδικασίες για επισκευή-συντήρηση σκαφών. Σημαντικό το γεγονός πως με διάταξη, προμήθειες μέχρι 45.000 ευρώ διενεργούνται από καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: