ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.10.10

Το διπλό τεστ της τρόικας στην κυβέρνηση

Στο πολιτικό πεδίο ετοιμάζεται να δοκιμάσει η τρόικα την κυβέρνηση, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για μια ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του «πακέτου» των 110 δις. ευρώ, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
 Όπως επισημαίνουν  έγκυρες πηγές στις Βρυξέλλες, επίσημα μπορεί να παρέχεται στήριξη με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση, αλλά στο παρασκήνιο εντείνονται οι ανησυχίες για τους σοβαρούς πολιτικούς κινδύνους που θα κάνουν την εμφάνισή τους μετά τις δημοτικές εκλογές, απειλώντας την εφαρμογή του μνημονίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές της χώρας, με πρώτη τη γερμανική κυβέρνηση, φοβούνται μια βίαιη αλλαγή του πολιτικού κλίματος στην Ελλάδα αυτό το χειμώνα: «η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει, όχι μόνο ότι μπορεί να διατηρήσει την πολιτική της κυριαρχία, αλλά και ότι είναι σε θέση να επιβιώσει από τις μεγάλες συγκρούσεις, που αναπόφευκτα θα φέρουν οι επόμενες, δύσκολες φάσεις εφαρμογής του μνημονίου», τονίζουν έγκυροι κύκλοι των Βρυξελλών, που γνωρίζουν τον προβληματισμό των ισχυρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Το πρώτο μεγάλο τεστ που αναμένουν οι πιστωτές της χώρας, για να διαμορφώσουν τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική τους, είναι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ενόψει των οποίων μάλιστα έγινε κάθε προσπάθεια το τελευταίο διάστημα από το ΔΝΤ και την Κομισιόν, ώστε να ενισχυθεί η πολιτική θέση της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα τους διθυράμβους Στρος Καν, αλλά και την έκφραση της ετοιμότητας του ΔΝΤ να αποδεχθεί μια ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των δανείων στην Ελλάδα.

Ο διεθνής παράγοντας έκανε το παν για να υποστηριχθεί πολιτικά η κυβέρνηση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μετά τις εκλογές δεν αποκλείεται να αντιστραφεί η πολιτική δυναμική που ως τώρα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόζει το «βαρύτερο» πρόγραμμα λιτότητας όλων των εποχών. Αν, παρά ταύτα, κερδίσει έδαφος στις εκλογές η λεγόμενη «αντιμνημονιακή ψήφος», στην οποία ποντάρει ανοικτά και η αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίαρχο πρόβλημα για την τρόικα θα γίνει πλέον η σταδιακή εξάντληση του πολιτικού κεφαλαίου της κυβέρνησης, που δεν αποκλείεται να επιταχυνθεί ως το τέλος του έτους, καθώς κατά παράδοση στην Ελλάδα ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μήνες που προσφέρονται για κλιμάκωση των κοινωνικών εντάσεων.

Αν η κυβέρνηση εξέλθει χωρίς βαριά «τραύματα» από τις εκλογές του Νοεμβρίου, την περιμένει ένα μεγάλο τεστ της τρόικας, από το οποίο οι πιστωτές της χώρας περιμένουν να δοκιμάσουν την πολιτική βούληση για εφαρμογή πραγματικά σκληρών μέτρων, με υψηλό πολιτικό κόστος, ιδιαίτερα για μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του μνημονίου, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, χαρακτηρίζεται «εύκολο» στις Βρυξέλλες, ενώ αντίθετα η περίοδος αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτηρίζεται ως η πραγματικά δύσκολη.

Και αυτό γιατί, όπως τονίζουν πηγές των Βρυξελλών, η κυβέρνηση θα κληθεί αμέσως μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσει την αλήθεια των μεγάλων αποκλίσεων στην ως τώρα εφαρμογή του μνημονίου, ιδιαίτερα στο σκέλος των εσόδων, και να λάβει νέα μέτρα, που θα δοκιμάσουν τα όρια αντοχής του ήδη εξαντλημένου ελληνικού πληθυσμού.

Αυτή τη φορά, όμως, η κυβέρνηση δεν θα κληθεί μόνο να «διορθώσει» την πορεία των εσόδων με νέες προσαρμογές στους έμμεσους φόρους, αλλά και να αντιμετωπίσει το δυσκολότερο, ίσως, έργο της, που δεν είναι άλλο από την ευθεία αναμέτρηση με τα ισχυρά συνδικάτα του δημοσίου τομέα. Όπως τονίζουν κοινοτικές πηγές, η κυβέρνηση δεν θα έχει περάσει τα πολιτικά τεστ που ενδιαφέρουν την τρόικα, αν:

1.      Δεν προωθήσει πραγματικά γενναίες περικοπές στο δημόσιο τομέα, με ένα νέο μισθολόγιο που θα συμπιέσει αποφασιστικά τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων,

2.      Δεν δείξει αποφασιστικότητα για σύγκρουση με τα πανίσχυρα συνδικάτα των ΔΕΚΟ, που λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με το κυβερνών κόμμα αναμένεται να αντιδράσουν δυναμικά στην επικείμενη «χειρουργική επέμβαση» στις ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις.

Όπως τονίζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τον προβληματισμό που αναπτύσσεται κυρίως στην Γερμανία, το Βερολίνο δεν πρόκειται να «ανάψει πράσινο» σε μια διεθνή συμφωνία για τη διευκόλυνση της Ελλάδας μετά το 2013, αν πρώτα δεν πεισθεί, ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση και το πολιτικό κεφάλαιο για να φέρει σε πέρας τη μεγάλη σύγκρουση με τα συνδικάτα του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προδιαγράφεται ως βέβαιη και θα εκδηλωθεί σε όλη της την ένταση μετά τις εκλογές.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναφέρουν οι ίδιοι, η κυβέρνηση θα έχει φανεί αν μπορεί να κερδίσει αυτή τη δύσκολη πολιτική μάχη. Μέχρι τότε, στο Βερολίνο θα εξακολουθούν να φοβούνται, ότι ανά πάσα στιγμή το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει δραματικά, ανατρέποντας τη δυναμική εφαρμογής του μνημονίου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καθίσουν οι Γερμανοί στο τραπέζι των συζητήσεων για μια ευνοϊκή ρύθμιση του ελληνικού χρέους προς την τρόικα..

πηγη  sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: