ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.10.10

ΠΑΣΟΚ: Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν

thumb
Ο βαθύς ύπνος του ΠΑΣΟΚ για πολλούς μή­νες, η σχεδόν μηδενική προετοιμασία του κόμματος και οι ανύπαρκτες οργα­νώσεις, έχουν σωρεύσει τεράστια προβλήματα στην πορεία του προς τις δημοτικές και περιφε­ρειακές εκλογές. Και εκεί που όλοι ζούσαν στη ζάλη της περσινής εκλογικής νίκης και θεωρού­σαν ότι θα κάνουν «υγιεινό περίπατο», τα προ­βλήματα ξεπετάγονται από παντού και όλοι τώ­ρα «τρέχουν και δεν φτάνουν».
Προφανώς η αφασία της περιόδου Ξυνίδη (ό,τι υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ ξεχαρβαλώθηκε), η πολιτική καχεξία του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου όλοι «παρίστανται στις σπάνιες συνεδριάσεις και χαι­ρετίζουν», η ελάχιστη διάθεση να ασχοληθεί με το κόμμα ο πρωθυπουργός, έχουν κάνει το θαύ­μα τους. Έτσι η Λερναία  Ύδρα των προβλημάτων γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
Αντάρτες και… ανταρτίσκοι, προσωπικές στρα­τηγικές, μίση, πάθη και ανταγωνισμοί στην ημε­ρήσια διάταξη με τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να τρέχει και να μην φτάνει.
Και σ’  όλο αυτό το… ζοφερό κλίμα ως κερασά­κι στην τούρτα έρχεται το αντιμνημονιακό μπλοκ να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό μείγμα.
Πολλά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι «αδύναμες» υποψηφιότητες, άγου­ρα πολιτικά πρόσωπα και η απροθυμία κορυφαί­ων να βάλουν πλάτη καθιστούν τον δρόμο προς τις εκλογές ένα ανηφορικό καλντερίμι. Με δε­δομένη την ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας και την αντεπίθεση που επιχειρεί με σημαία την αντίθεσή της στο μνημόνιο, ψαρεύοντας σε θολά νερά, αλλά και την αντεπίθεση της Αριστεράς, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Και μάλιστα σε μια φάση απαξίωσης της πολιτικής, όπου οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ανέλαβε πριν από 20 μέρες επιχειρεί να δώσει έναν άλλο τόνο στην προεκλογική εκστρατεία με συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις, ενώ ο πρωθυπουργός, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο «Π», είναι απο­φασισμένος να παίξει τον θεσμικό του ρόλο και να μην μπει στα βαθιά της στήριξης των υποψη­φίων με ανοιχτές ομιλίες και συγκεντρώσεις.
Από την Ιπποκράτους επιχειρούν να κατεβά­σουν τον πήχη της επιτυχίας θεωρώντας ότι η κα­τάκτηση 8 περιφερειών από τις 13 δημιουργούν συνθήκες εκλογικής νίκης, όπως και η επικρά­τηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις, όπως ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, η Αλεξανδρούπολη, τα Ιω­άννινα, το Αγρίνιο και η Ρόδος, του δίνουν αέρα υπεροχής…
Εκτιμούν δε ότι θα επιτύχουν έστω και δύσκο­λα και στο παρά πέντε μια ικανοποιητική συσπεί­ρωση των οπαδών του 2009 και θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον… εκλογικό σκόπελο. Μια άλ­λη πτυχή του προβλήματος είναι η εκτίμηση ότι τελικά ήταν λάθος του Γ. Ραγκούση να θέσει ορι­σμό αντιπεριφερειαρχών από την αρχή και αυτοί να μην εκλέγονται μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων.
Ας δούμε αναλυτικά τα προβλήματα και τους πονοκεφάλους που υπάρχουν:
Δήμος Αθήνας: Τα αποτελέσματα από τις δη­μοσκοπήσεις, λένε στην Ιπποκράτους, αποδει­κνύουν ότι ήταν τραγικό το γεγονός ότι η υποψη­φιότητα Καμίνη δεν ανακοινώθηκε από τις αρχές καλοκαιριού, ώστε να υπάρχει χρόνος όχι μόνο προετοιμασίας ενός δυνατού ψηφοδελτίου, ομογενοποίησης των βουλευτών της Α’ Αθήνας, που παραδοσιακά «σέρνονται» στις δημοτικές εκλο­γές, και το σημαντικότερο να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και να περπατήσει τις γειτονιές.
Όπως λένε πολλά στελέχη, αν η υποψηφιότη­τα είχε «δουλευτεί» πιο πολύ, θα είχε περισσότε­ρες πιθανότητες να πλασαριστεί ακόμα καλύτερα στον πρώτο γύρο.
Πάντως δεν παραδίδουν τα όπλα, αφού επιμέ­νουν ότι έστω και στο και… πέντε μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή και αποδίδουν αυτή την αισι­οδοξία στη διαφορετική κοινωνική διαστρωμάτω­ση στις γειτονιές της Αθήνας, που δεν είναι εύκο­λο να αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα ρήγματα που έχει προκαλέσει με συγκεκρι­μένα κοινωνικά στρώματα η πολιτική του Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμο.
Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ο προερχόμενος από την ανανεωτική Αριστερά Γ. Καμίνης δεν είχε και την ευκολότερη συνεργασία με τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, αφού τέτοιες υποψηφιότητες θέλουν χρόνο για να υπάρξει «τριβή» και ώσμωση με ένα κομματικό μηχανισμό, με πολύ ιδιαίτερα χαρα­κτηριστικά. Το ψηφοδέλτιο που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες θα δείξει αν μπορεί να συμ­βάλει στο ξεπέταγμα από τα όρια που του δίνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις…
Περιφέρεια Αττικής: Τέσσερις μόλις μέρες πριν από την εκπνοή του χρόνου κατάθεσης των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε Τρίτη βράδυ τους αντιπεριφερειάρχες στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Τελικά ο Παναγιώτης Φασούλας δεν μπήκε στα ψηφοδέλ­τια. Στελέχη και βουλευτές της περιοχής επιμέ­νουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά έκοβε τον νυν δήμαρχο από παντού και το βέτο του να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τέ­θηκε από την πρώτη στιγμή αποδοχής της υποψη­φιότητάς του και κρατήθηκε ώς το τέλος.
Εξ άλλου πολλές σκέψεις, συσκέψεις, διαφω­νίες και υπόγειες συγκρούσεις υπήρξαν και για τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες. Πολλοί, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτοί μπορεί να είναι τα «οργανωτικά κέντρα» της επόμενης περιόδου και έτσι για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στα κεντρικά, φρόντισαν να… κόψουν επικίνδυνους παράγοντες. Νικητές οι βουλευτές Α’ Αθήνας, όπου η τοποθέτηση της δικηγόρου Αννας Τσά­τσου - Παπαδημητρίου (κόρη και σύζυγος των συνταγματολόγων Δημήτρη Τσάτσου και Γιώργου Παπαδημητρίου αντίστοιχα) δεν δημιουργεί ορ­γανωτικούς κινδύνους για τους βαρόνους.
Την ίδια στιγμή κόπηκαν στελέχη του «βενιζελικού κλίματος», όπως ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος και ο Γρηγόρης Φελώνης, και «θριάμβευ­σαν» στελέχη κοντά στην ηγετική ομάδα, όπως οι Χρυσάνθη Κισκήρα, Κ. Παπαντωνίου και Σταυρού­λα Δήμου (που επέβαλε ο  Θ. Πάγκαλος). Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ευάγγελος Βενιζέ­λος διαμαρτυρήθηκε έντονα το βράδυ της Τρί­της για το «κόψιμο» τόσων στελεχών.
Πολλές είναι και οι τριβές του Σγουρού με την Ιπποκράτους, αφού ήθελε να έχει τον τελικό έλεγχο σε όλα και τελικά αποδέχτηκε συμβιβα­σμούς. Ακόμα η ισορροπία είναι εύθραυστη και η σχέση με τα κεντρικά δύσκολη…
Ο Γιώργος Παπανδρέου - όπως κρίνεται από το αποτέλεσμα - επέβαλε τελικά την άποψή του νέα πρόσωπα και πολλές γυναίκες να βρε­θούν σε θέσεις αντιπεριφερειαρχών, παρά τις εισηγήσεις από πολλά μέρη να οριστούν γνωστά πρόσωπα με ισχυρούς δεσμούς με την κομματι­κή βάση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αριστερών απο­χρώσεων, προκειμένου να τεθεί ανάχωμα στην εντυπωσιακή πορεία του Γιάννη Δημαρά.
Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει το ζήτημα του β’ γύρου για τον Γιάννη Σγουρό, αν και στην Ιπποκράτους επιμένουν ότι στο… τέλος της ημέ­ρας το φαινόμενο Δημαρά θα… ξεφουσκώσει και ότι ο αντίπαλος θα είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Αυτή τη «βεβαιότητα» τη στηρίζουν στην εκτί­μηση ότι πάνω από την κάλπη θα λειτουργήσει ο κομματικός πατριωτισμός της Ν.Δ. και θα συ­σπειρωθεί γύρω από το πρόσωπό του. Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι ΠΑΣΟΚοι κατέστησαν έναν… περί­πατο σε απρόβλεπτο θρίλερ…
Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μίχας δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την οργή του Παναγιώτη Φασούλα, αλλά και το λιμάρισμα 32 εν ενεργεία δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων  – οι περισσότεροι τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ - που κόπηκαν από το ψηφοδέλτιό του χωρίς δεύτερη κουβέντα, γιατί είχαν εκλεγεί με τον Φασούλα. Είναι φαβορί στις δημοσκοπήσεις, αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι έχει ανοίξει πολλά και σοβα­ρά μέτωπα στην προσπάθειά  του να κάνει την πλήρη ανατροπή, αλλά και να ελέγξει απόλυτα πολιτικά την περιοχή. Παρότι κανείς δεν εκτιμά ότι ο Π. Φασούλας θα στηρίξει άλλον υποψήφιο, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πώς θα επουλωθούν τα ρήγματα που έχουν ανοίξει. Στην Ιπποκρά­τους εκτιμούν ότι η πίεση να αποδεχτεί ο Γιάν­νης Μίχας την πρόταση εξελίσσεται σε ετερο­βαρή συμφωνία σε σχέση με τη συνεργασία τους…
Δήμος Θεσσαλονίκης: Κυ­νήγι με τον χρόνο αλλά και την απάθεια των κορυφαίων στελεχών δίνει στη Θεσσα­λονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης.
Παρότι, όπως εκτιμούν όλοι, το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος στη στήριξη του Μπουτάρη και μια καλύτερη οργάνωση για το «πέρασμα» της υποψηφιότητας θα υπήρ­χαν καλύτερες προοπτικές.
Περιφέρεια Ηπείρου: Το απόλυτο φαβορί ήταν ο Βαγγέλης Αργύρης, νυν βουλευτής Ιω­αννίνων, αλλά κάτι το τράβηγμα του χαλιού από τον έτερο βουλευτή του νομού Μ. Παντούλα, κάτι η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής για την περιοχή εξαιτίας της κρίσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες δυσκολίες. Στην Ιπποκράτους ελπίζουν ότι τελικά τα προβλήματα θα προσπε­ραστούν…
Περιφέρεια Ιονίου: Η χαμηλή αναγνωρισιμότητα του Ηλία Μπεριάτου, που μπήκε στο εκλο­γικό παιχνίδι καθυστερημένα στα μέσα Σεπτεμ­βρίου, η κεφαλλονίτικη καταγωγή του - οι Κερ­κυραίοι πληθυσμιακά περισσότερο ήθελαν δικό τους υποψήφιο -, έφεραν το αντάρτικο ψηφο­δέλτιο του πρώην βουλευτή Κερκύρας Γιώργου Καλούδη. Ο συνδυασμός αυτός δίνει «αέρα στα πανιά» του Σπύρου Σπύρου από τη Ν.Δ., που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ως τώρα ο Καλούδης μετριέται τρίτος στις δημοσκοπήσεις και όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Στην Ιπποκράτους θεωρούν με­γάλο ατού του Μπεριάτου την εμπειρία, το επι­στημονικό του επίπεδο και την τεχνοκρατική κα­ταλληλότητά  του για τη συγκεκριμένη θέση.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ο Μάρκος Μπόλαρης κατόρθωσε να καλύψει με τεράστια βήματα την ποσοστιαία άβυσσο που τον χώριζε από τον δημοφιλή Πανίκα Ψωμιάδη. Θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρ­γοπορίας του ΠΑΣΟΚ στις υποψηφιότητες, αφού αν είχε χρόνο θα μπορούσε με μεγαλύτερη άνε­ση να επιδιώξει την ανατροπή
Το ζήτημα είναι αν θα προλάβει να γυρίσει όλη την περιφέρεια ώς τις εκλογές, ενώ θέματα για το ψηφοδέλτιό του θέτουν και διάφοροι δήμαρ­χοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αφού «τσίνισαν» γιατί ο αντιπεριφερειάρχηςτης πόλης δεν προέρχεται απ’ αυτήν. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σκόρπισαν αισιοδοξία στην Ιπ­ποκράτους και ο ίδιος δηλώνει ότι στην πολιτική γίνονται και θαύματα…
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Η πίεση που δέχεται η υποψηφιότητα Τατούλη από τη Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή. Στον χορό της προ­σπάθειας αποσταθεροποίησής του μπήκε και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφού σε περιοδεία του στην περιφέρεια τον χα­ρακτήρισε «μεταλλαγμένο». Στη Ν.Δ., όπου το σύνολο της ηγετικής ομάδας (πρόεδρος, αντιπρόεδροι, γραμματέας, εκπρόσωπος Τύπου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) προέρχεται από την Πελοπόννησο, θεωρούν την επιτυχία Δράκου θέμα τιμής. Ωστόσο υπάρχουν από τη Ν.Δ. διαρροές προς το ψηφοδέλτιο Τατούλη, ενώ από όσους γαλάζιους βουλευτές θεωρού­νται επικίνδυνοι να την κάνουν και να μην στη­ρίξουν Δράκο, η Ρηγίλλης ζήτησε 2-3 ονόματα στενών συνεργατών τους για να μπουν στο ψη­φοδέλτιο και έτσι να μετρηθεί και η προσφορά τους. Παράλληλα θα πρέπει να πούμε ότι οι πε­ρισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γκρινιάζουν με τη στάση του Τατούλη, που σε πολλές πε­ριπτώσεις έχει απορρίψει τις προτάσεις λέγο­ντάς τους ότι «συνομιλεί με την κοινωνία». Έτσι η υποψηφιότητα Τατούλη πλαγιοκοπείται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ή ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που δεν κρύβουν την αντίθεσή τους με την επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Δημήτρης Ρέππας είναι… ενθουσιασμένος από την πρόταση του έτερου Αρκά Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Τα πράγ­ματα επιχειρείται να διασωθούν με το «παραγέμισμα» του ψηφοδελτίου από γνωστά κατά τό­πους στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Φαβορί ο Τατούλης, που άνοιξε πληγές στο ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. θέλει να κάνει τον αγώνα ντέρμπι…
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μια ιδιόμορφη πε­ριφέρεια με τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ο νεαρός φιλόδο­ξος Βολιώτης νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας βρίσκει αντιστάσεις κυρίως στους νομούς Λά­ρισας και Τρικάλων και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Αγοραστός τον «χτυπάει στα ίσια» και σε κάποιες δημοσκοπήσεις τον ξεπερνάει. Εκτων υστέρων, λοιπόν, κάποιοι σκέφτονται ότι αν η επιλογή ήταν πολιτική προσωπικότητα από τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά νομό της Λάρισας ίσως υπήρχε και καλύτερη υποδοχή από τους ψηφοφόρους, που το 2009 έδωσαν ισχυρή πλει­οψηφία στο ΠΑΣΟΚ και στους 4 νομούς.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το ΠΑ­ΣΟΚ επέλεξε τον νεαρό γεωπόνο Δημήτρη Γιαννακίδη απέναντι στον νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή της Ν.Δ. Μια τέτοια επιλογή υψηλού ρί­σκου σε μια περιοχή με ισχυρά «κάστρα» της Ν.Δ. χρειάζεται χρόνο για να περπατήσει. Το ζή­τημα είναι ότι και οι δύο έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας στην περιφέρεια και γι’ αυτό οι ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες στους νομούς θα κρίνουν τον νικητή, αν και όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε δεύτερο γύρο, με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να έχουν αποφασιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: