ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.10.10

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ....ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!

    * Η παράδοσή του και τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές
    * Εξετάζεται και η παράταση της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ

Νέο μνημόνιο και κατ΄ επέκταση νέα μέτρα για τον περιορισμό του κρατικού χρέους φέρνει η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ, που συζητά η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ της....
ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν και επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Από την Ουάσινγκτον χθες το πρωί ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωνε πως «το Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων στην Ελλάδα» θέτοντας ως προϋπόθεση την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη, η Γερμανία εξέφρασε την αντίρρηση της.
Πριν περάσει η μέρα, χθες το βράδυ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε στην τηλεόραση του Σκάι πως πρόκειται για «μια προχωρημένη συζήτηση, δεν υπάρχει απόφαση» και διευκρίνιζε «Αυτή η συζήτηση ξεκίνησε γιατί όλοι βλέπουν πως στην κρίσιμη διετία πάμε ξαφνικά από αποπληρωμές δανείων της τάξης των 40 -50 δις. ευρώ ετησίως στα 70 δις. ευρώ».
Το ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνει η δήλωση της εκπροσώπου του ΔΝΤ Σιμονέτα Ναρντίν, η οποία τόνισε ότι μεταξύ των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το ΔΝΤ είναι «Η συμφωνία για ένα νέο Μνημόνιο μόλις ολοκληρωθεί το σημερινό, το 2013».

Οι νέες συζητήσεις οδηγούν σε «4» δεδομένα:

    * Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ δεν συνιστά αναδιάρθρωση του συνολικού ελληνικού χρέους που αναμένεται να φθάνει στα 310 δις. ευρώ φέτος και στα 330 δις. ευρώ το 2011.
    * Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής αποτελεί εναλλακτική λύση, καθώς η Ελλάδα έχει αυξημένες ανάγκες από το 2014 και μετά. Οι αποπληρωμές δανείων των 50 δις. ευρώ που έχει κατά μέσο όρο η Ελλάδα στην τριετία 2011 -2013 ( 55,2 δις. ευρώ το 2011, 57,9 δις. το 2012 και 53,2 δις. το 2013) εξακοντίζονται στα 70 δις. στην διετία 2014 -2015 (70,8 δις. το 2014 και 76,7 δις. το 2015).
    * Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ φέρνει νέες επιβαρύνσεις σε τόκους. Νέα συμφωνία οδηγεί σε νέα υψηλότερα επιτόκια, από το 5% της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το περίπου 3,5% του ΔΝΤ που προβλέπει το αρχικό Μνημόνιο.
    * Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα φέρει και νέα μέτρα, τα οποία δεν θα είναι ανάλογα των τωρινών, δηλαδή δεν θα αφορούν στη μείωση του ελλείμματος εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του 3%, αλλά στη μείωση του δημοσίου χρέους, το οποίο εκτιμάται ότι βαίνει στο 150% του ΑΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα είναι μέτρα εξοικονόμησης πόρων για την αποπληρωμή του χρέους.

Στο «κοκτέιλ» των νέων μέτρων θα προστεθούν και αυτά που φέρνει η νέα επί τα χείρω αναθεώρηση του ελλείμματος από την Eurostat.
Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταφθάνει στην Αθήνα, για να καταγράψει τα νέα δεδομένα, που θα οδηγήσουν σε νέα επιβάρυνση τουλάχιστον κατά 1,5% ήτοι στο 15% του ελλείμματος.
Τα τελευταία στοιχεία του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της Eurostat για το 2009 φέρνουν όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο νέων διορθωτικών μέτρων πιθανότατα το 2011.
Και δεν αποκλείεται τα μέτρα αυτά να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2011, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου και θα έχουν οριστικοποιηθεί με την τρόικα που θα φθάσει στην Αθήνα τρεις ημέρες νωρίτερα στις 15 Νοεμβρίου –αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Την ίδια στιγμή μόνο καθησυχαστικά δεν είναι τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου –Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Τα στοιχεία δείχνουν την υστέρηση των εσόδων ακόμα και μετά τον αναθεωρημένο στόχο του προσχεδίου να φθάνει στα 1,8 δις. ευρώ.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα έσοδα ανέρχονται σε 36,52 δις. ευρώ έναντι 35,21 δις. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα και με ετήσιο στόχο 55,12 δις. ευρώ του Προγράμματος και 52,7 δις. του προσχεδίου. Το ποσοστό αύξησης έχει αναθεωρηθεί στο 8,7% από 13,7% αρχικά.
Συνεχίζει να ασθμαίνει ο ΦΠΑ, καθώς στο εννεάμηνο εμφανίζει σωρευτική αύξηση μόλις 2,9% έναντι 1,6% του οκταμήνου. Εν τούτοις η αύξηση των εσόδων ήταν 16,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009, ενώ τα έσοδα ΦΠΑ που έχουν παραχθεί μέσα στο έτος είναι αυξημένα 5,5%.
Οι δαπάνες παραμένουν η σωτηρία του προϋπολογισμού. Στο εννεάμηνο έχουν πέσει στα 36,77 δις. ευρώ έναντι 41,59 δις. πέρυσι ήτοι μείωση 11,6%, με ετήσιο στόχο 54,61 δις. του Προγράμματος και 52,63 δις. του προσχεδίου. Τα έσοδα έφαγαν το μαξιλάρι των 4 δις. ευρώ από τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού.
Ανοδικά και με απειλητικό ρυθμό κινούνται οι τόκοι, καθώς έχουν αυξηθεί 8% στα 11,65 δις. ευρώ από 10,79 δις. ευρώ με ετήσιο στόχο 7,2%.
πηγη

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Εμ κατα τα άλλα ούτε
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ούτε
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ.
Όλα για το καλό μας
απο τους ανιδιοτελείς
πολιτικούς μας που
θυσιάζονται για εμάς.