ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.10.10

Συνάντηση Αξιωματικών ΛΣ με κ. ΥΘΥΝΑΛ....

Πειραιάς, 12-10-2010
Αριθμ. Πρωτ.:34/10
 
Σήμερα 12/10/2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. και του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδη.

Στον κ. Υπουργό τέθηκε υπ’ όψιν ότι με την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, τρίτης κατά σειρά το τελευταίο έτος, μετά την κατάργηση του πρώην ΥΕΝΑΝΠ και την έκδοση του Π.Δ.96/10, προκαλούνται εκ νέου σοβαρά προβλήματα στη δομή, οργάνωση και λειτουργία του Λιμενικού Σώματος, που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην αποτελεσματικότητα του.

Σύμφωνα με τις νέες αυτές ρυθμίσεις, ενώ προβλέπεται η υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος, στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, για άλλη μια φορά επιλέγεται ένα σημαντικό αλλά και κρίσιμο τμήμα των υπηρεσιών του να παραμείνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με τον τρόπο αυτό επήλθε εκ νέου η διχοτόμηση τόσο των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές καθορίζονται από τον Οργανισμό του πρώην ΥΕΝ (Π.Δ 242/99 ΦΕΚ 201Α/30-09-1999) όσο και του προσωπικού, χωρίς στοιχειωδώς να καθορίζονται τα κριτήρια (προσόντα και καθήκοντα) διάκρισης αυτού.

Επίσης δημιουργείται σύγχυση αρμοδιοτήτων, ταυτότητας και λειτουργίας μεταξύ των κεντρικών Διευθύνσεων Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. και Υ.Π.τΠ. και των περιφερειακών υπηρεσιών (Λιμενικές Αρχές) ως προς τα καθήκοντα, αρμοδιότητες και την διαχείριση διατιθέμενων πόρων (ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσιακών μέσων).

Η ΠΕΑΛΣ επιθυμώντας να συμβάλλει θετικά και δημιουργικά για την εξάλειψη των προβλημάτων αυτών υποστηρίζει την αναγκαιότητα ίδρυσης Αρχηγείου Λ.Σ. που θα εμπεριέχει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος, όπως αυτές προβλέπονται στον ιδρυτικό νόμο για την λειτουργία του, καθώς την κυβερνητική επιλογή για την δημιουργία ελληνικής Ακτοφυλακής, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση, την αναγκαιότητα του ενιαίου και αδιαίρετου του Σώματος.

Η υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σε ένα φορέα (Υπουργείο), όπως υποστηρίζουμε, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του (λήψη αποφάσεων, ανάληψη ευθυνών, πρωτοβουλιών κλπ.), σύστημα που σήμερα είναι το ζητούμενο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στόχος της Κυβέρνησης για την επίτευξη του.

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδης, μετά τη λεπτομερή παρουσίαση των προβλημάτων εκ μέρους μας, δε δεσμεύτηκε σχετικά, όμως κατέστησε σαφές ότι οι Κυβερνητικές αποφάσεις θα υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, μετά από ανάλογη επεξεργασία των θεμάτων που προέκυψαν, για την καλύτερη διευθέτησή τους.

Εκτιμούμε ότι μια γρήγορη και αποτελεσματική πρωτοβουλία στο πλαίσιο που θέσαμε, θα επέφερε την ηρεμία στις τάξεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και θα απέτρεπε στο μέλλον την διαρροή στελεχών, με την υποβολή παραιτήσεων (τριάντα περίπου το τελευταίο έτος εκ των οποίων δύο Αρχηγοί).
Η πατρίδα μας σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας έμπειρων στελεχών, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θετικά, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

Η ΠΕΑΛΣ είναι διατεθειμένη να συμβάλλει σε μια κοινή προσπάθεια για ένα λιμενικό Σώμα άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο, που να ανταποκρίνεται στην σύγχρονη εποχή, με σεβασμό στην ιστορία του.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ                    Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: