ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.10.10

Οδοστρωτήρας καιρός

Στο στρατό λένε πως αν δεν βλέπεις, δεν μπορείς να ελέγχεις !
Στη χώρα μας η πορεία των γεγονότων και τα αποτελέσματα που παράγει η πολιτική του μνημονίου μας παρέχουν ένα σημείο αφετηρίας για να κατανοήσουμε όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν και να ιχνηλατήσουμε το αύριο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να 'σταθούμε' και να γίνει ιδιαίτερος λόγος στο γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι ελάχιστες.
Μέχρι στιγμής οι λύσεις που έχουν δοθεί ή αναζητούνται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το δντ και την εε αφορούν στην εξυπηρέτηση του παλιού και του νέου χρέους.Ένα χρέος που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί έφτασε στο 137% του ΑΕΠ, δλδη στα 317 δισ. ευρώ από 310,384 δισ. ευρώ που ήταν πριν η χώρα υπογράψει το μνημόνιο. Από κει και πέρα καμιά εξέλιξη. Αυτό που βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει με ένταση είναι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω «επικοινωνιακών φωτοβολίδων» για να εκτονωθούν οι πιέσεις που προκαλούν τα οξύτατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι η στάση της κυβέρνησης έναντι των θέσεων που διατυπώνονται με προτάσεις-δηλώσεις για την ελληνική κρίση από το δντ και την ε.ε.
Στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η διαπίστωση των οικονομικών παραγόντων ήταν ότι η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, με ποια κριτήρια φθάνουν σε αυτό το συμπέρασμα, όταν η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει, είναι ένα ζήτημα που χρήζει διερεύνησης.
Την ίδια όμως στιγμή που στο δντ μιλούν με θετικά λόγια για την ελληνική οικονομία κατανοούν την ανάγκη παράτασης κατά πέντε έτη του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ (από το 2020 στο 2025).
Η εξέλιξη αυτή και η αναζήτηση εναλλακτικών σχεδίων για να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δανειακές της ανάγκες μέχρι το 2025 φανερώνει 2 βασικές πτυχές του μνημονίου.
α) η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα με το δντ και την εε ήταν στην ουσία μια μεσοπρόθεσμη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
β) οι όροι της δανειακής σύμβασης βάζουν τη χώρα για πολλά χρόνια στο «γύψο» και δεν καταπολεμούν τα χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στη δημιουργία της κρίσης.
Επίσης, οι τρέχουσες εξελίξεις (δηλωσεις Γιούνκερ κ.α) δείχνουν ότι αν το δντ και η ε.ε. είχαν κάποιες αμφιβολίες για την πορεία του προγράμματος που εφαρμόζουν στη χώρα δύσκολα θα τις δημοσιοποιούσαν στην παρούσα φάση.
Την ώρα όμως που στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση για την παράταση της μιζέριας, η Γερμανία αποδεικνύει ότι η ζώνη του ευρώ δεν έχει ισόρροπη ανάπτυξη και ίδιες πολιτικές στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Σύμφωνα με το spiegel.de/international, η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας κατά το 2010 θα είναι ιδιαίτερα θετική, γεγονός που συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, στη μείωση του δανεισμού και στην πτώση της ανεργίας.
Τέλος, η αρχική άρνηση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ στην πιθανότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων από το δντ και την εε δείχνει ότι έχουμε μπροστά μας ένα νέο και πολύπλοκο γύρο διαπραγματεύσεων με βασικό «θύμα» την ελληνική οικονομία.
  neoinileias

Δεν υπάρχουν σχόλια: