ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.10.10

Το Αμερικανικό σχέδιο δράσης που οδήγησε την Ελλάδα στην “διάσωση” του ΔΝΤ

Το σχέδιο «διάσωσης» της Ελλάδας αλλά και της ευρωζώνης καθοδηγήθηκε εν μέρει από την ενισχυμένη ανησυχία των ΗΠΑ για τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος και τη βραδύτητα ανάληψης δράσης από την Ε.Ε., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.
 Οι “Financial Times” αποκαλύπτουν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ είχαν δύο κρίσιμες συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, στα τέλη Απριλίου, όπου τέθηκε το πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης.
“Οι Αμερικανοί ήταν όλο και πιο εκνευρισμένοι”, δήλωσε στους “F.T.” ο κ. Alistair Darling, υπουργός Οικονομικών τότε της Βρετανίας, και συμπλήρωσε: “Με απλά λόγια, άρχισαν να λένε: ‘Τι γίνεται, επιτέλους, εκεί; Είστε απίστευτα εφησυχασμένοι’”.
Τα λεγόμενά του επιβεβαιώθηκαν από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε στους “F.T.”: …”Είναι μία δίκαιη εκτίμηση ότι η αμερικανική κινητοποίηση συνέβαλε στο να προχωρήσουν τα πράγματα”.
Η ευρωζώνη και το ΔΝΤ δημιούργησαν ένα τριετές σχέδιο στήριξης 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στις 2 Μαΐου. Μία εβδομάδα αργότερα, τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. ανακοίνωσαν σχέδιο ανάσχεσης αξίας έως και 750 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 250 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, για οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.
Αυτά τα μέτρα όχι μόνο έβγαλαν την ευρωζώνη από την άβυσσο, αλλά οδήγησαν και στην αποτροπή του κινδύνου μετάδοσης στο υπόλοιπο χρηματοοικονομικό σύστημα, κυρίως μέσω των ιδιωτικών τραπεζών που είναι εκτεθειμένες με ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η πρώτη από τις δύο συναντήσεις στην Ουάσιγκτον ήταν ένα δείπνο στην πρεσβεία του Καναδά, στις 22 Απριλίου, δύο ημέρες πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα. Εκεί συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες αρκετών χωρών του G7 όπως επίσης και ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Dominique Strauss-Kahn.
“Εκφράστηκαν πολύ σοβαρές ανησυχίες για τον κίνδυνο διεθνούς μετάδοσης”, ανέφερε στους “F.T.” ο κ. Olli Rehn, αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. για νομισματικά θέματα, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση. “Ήταν εμφανές ότι οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ θα προσέφεραν στήριξη. Δεν υπήρξε χαιρεκακία από την αμερικανική πλευρά. Ήταν υποστηρικτικοί και έτοιμοι να βοηθήσουν με την εμπειρία τους στη διαχείριση κρίσεων”.
Ο κ. Darling, που ήταν επίσης παρών, δήλωσε: “Οι Αμερικανοί έλεγαν: ‘Πρέπει να ξεκαθαρίσετε αυτήν την κατάσταση και να καθησυχάσετε τις αγορές, αλλιώς η μετάδοση θα εξαπλωθεί σαν τη φωτιά’”.
Η δεύτερη συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Strauss-Kahn στις 24 Απριλίου, όταν ο ίδιος συμφώνησε με τους κ. Rehn και Παπακωνσταντίνου ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να συνεισφέρουν τα δύο τρίτα και το ΔΝΤ το ένα τρίτο στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Η αμερικανική ενθάρρυνση για λήψη δράσης στην Ευρώπη διατυπώθηκε και από σειρά τηλεφωνημάτων από τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Barack Obama στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Angela Merkel και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες το σαββατοκύριακο 7 – 9 Μαΐου.
Η κ. Merkel και οι σύμβουλοί της στήριζαν εξαρχής την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης. Η άμεση ανάληψη δράσης, όμως, εμποδιζόταν από τον αρχικό δισταγμό Γερμανών και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων ως προς την εμπλοκή του ΔΝΤ.
.
Σχόλιο Alkimos : Ευχαριστούμε uncle Sam… μας υποΧΡΕΩΣΕΣ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ.. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΙΝΑ ΗΔΗ ΑΚΥΡΟ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΟΣΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΤΑΝ. ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8 ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 12/10/2010 ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ [ΣΑΝ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ] ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !! ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΗ [ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗ ] ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ!!! ΦΟΥΛ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΝΗΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ, Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΣ ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ΠΑΠ/ΝΟΥ κλπ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ , ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΗ , ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΗΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ,ΣΥΝΑΛΛΑΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑΝΟΙΧΤΟΙ.. ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ, ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΦΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

172 ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ -ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ..ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ... ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΟΜΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΧΘΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΡΟΥΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡ... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ ... ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΡΑΝΟ.. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΚΤΟΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΧΩΝ.. Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΓΙΕΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΞΕΧΝΑ .. ΥΠΕΦΕΡΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΩΤΣΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΥΤΑ..