ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.1.14

ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΩΝ... Ο Σαμαράς παίζει τα ρέστα του για να "διώξει" την τρόικα αλλά με την ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ότι θα "πάρει" δάνεια χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΟ.... (ΡΕ ΚΛΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ?? ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΛΚΗΣ??)


 Σαμαράς προς Ευρωπαίους: Θέλουμε μόνο έξοδο από το Μνημόνιο

 ΣΧΕΤΙΚΟ:”Κλ@νει, ρε, ο πεθαμένος;”…

Ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα και αν  στο Eurogroup θα ληφθεί κάποια απόφαση για την Ελλάδα, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς υπεισέρχεται τώρα και η πολιτική-εκλογική παράμετρος: Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις και η διαρκώς ανακυκλούμενη σεναριολογία περί νέων μέτρων "κοστίζουν" πολιτικά στην κυβέρνηση, οδηγώντας την εκ του ασφαλούς σε ήττα στην επερχόμενη διπλή εκλογική αναμέτρηση και σε περαιτέρω αποδυνάμωση. Θέτουν λοιπόν ως προτεραιότητα το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων μέχρι το Μάιο, ώστε πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Αντ. Σαμαράς να μπορεί να πει ότι «τελειώσαμε με την τρόικα», ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με επιτυχία και η χώρα βγαίνει από την ασφυκτική εποπτεία των δανειστών.
Για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, προσβλέπουν κυρίως στη στήριξη Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι δεν θα ήθελαν να δουν να επέρχεται στην Ελλάδα πολιτική αλλαγή και να ανεβαίνει στην εξουσία μία αριστερή κυβέρνηση που θα διατάρασσε τις υπάρχουσες ισορροπίες στην ΕΕ.
Σαμαράς και Στουρνάρας θα αναλάβουν τις επόμενες εβδομάδες πρωτοβουλίες, προσπαθώντας να πείσουν τους Ευρωπαίους συνομιλητές τους ότι η Ελλάδα χρειάζεται πρωτίστως πολιτική σταθερότητα και  αλλαγή πολιτικοινωνικού κλίματος  - που μπορούν να επιτευχθούν μόνον αν φανεί ότι τελειώνει η ιστορία του Μνημονίου και της τρόικας.
Προσφέροντας λοιπόν ως "αντάλλαγμα" την εγκατάλειψη της ιδέας για κούρεμα χρέους - στην οποία επιμένει το ΔΝΤ, θα ζητήσουν να επισημοποιηθεί "πανηγυρικά" η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο  στο τελος του τρέχοντος εξαμήνου και η ευρωζώνη να αναλάβει τη δέσμευση ότι  - αν παραστεί ανάγκη - θα παράσχει πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια, χωρίς νέο Μνημόνιο.
Ελπίζουν  ότι - κόντρα στις απόψεις και τις επιδιώξεις του ΔΝΤ, που βρίσκεται σε διάσταση με τους Ευρωπαίους - θα αποσπάσουν  σε ευρωπαϊκό επίπεδο συναινέσεις και πολιτικές αποφάσεις, που θα αφορούν το συνολικό ζήτημα του Μνημονίου, επικαλύπτοντας  επιμέρους θέματα της μέχρι τώρα εφαρμογής του (δημοσιονομικές αποκλίσεις, υλοποίηση μέτρων και προαπαιτούμενων κλπ), τα οποία αποτελούν αντικείμενο των επαναλαμβανόμενων ελέγχων-αξιολογήσεων της τρόικας.
Ενώ λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν εκκρεμότητες και να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με τους τροικανούς που θα έλθουν πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του επικεντρώνονται στον επόμενο "μεγάλο στόχο": Την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.
Οπως  υποστηρίζουν στο Μαξίμου, αυτό μπορεί να γίνει ακόμη κι αν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί πώς ακριβώς θα καλυφθούν το χρηματοδοτικό και το δημοισιονομικό κένό. Αρκεί  βέβαια να πεισθούν οι Ευρωπαίοι - πρωτίστως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε -  ότι  είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης  να κλείσει παντί τρόπω την εκκρεμότητα με την Ελλάδα, που αποτελεί πηγή αβεβαιότητας και αφετηρία προβλημάτων.
Το σχέδιο που έχει υιοθετηθεί από Σαμαρά-Στουρνάρα για να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης-διαπραγμάτευσης με Ευρωπαίους ηγέτες και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, περιλαμβάνει τα εξής σκέλη:
- Το Eurogroup δίνει στις 17 Φεβρουαρίου πράσινο φώς για την εκταμίευση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ. Ακολουθούν εγκρίσεις από το ΔΝΤ
- Τον Απρίλιο η Eurostat επιβεβαιώνει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα
- Συμφωνούνται οι βασικοί όροι για ελάφρυνση χρέους, με μείωση επιτοκίου  και επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων ή/και  πάγωμα τοκοχρεωλυσίων της επόμενης διετίας
- Ακολουθούν δηλώσεις Ευρωπαίων  ηγετών και ημιεπίσημες ανακοινώσεις  από τις Βρυξέλλες, ότι ολοκληρώνεται  με επιτυχία η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος.
 Η κυβέρνηση θα μπορεί τότε να "επενδύσει" πολιτικά στο ότι εφαρμόζοντας τους όρους του Μνημονίου, κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα από τη στενωπό, απομάκρυνε την τρόικα και η δημοσιονομική-οικονομική πολιτική θα χαράσσδεται πλέον στην Αθήνα, χωρίς έξωθεν "υποδείξεις" και υπαγορεύσεις.


ρεπορταζ απο sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: