ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.5.14

Ευρωεκλογές: Μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ηχηρό διπλό μήνυμα

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα για το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα ακολουθήσει, αλλά και για τον γεωπολιτικό της ρόλο.
Η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, που έχει επιβληθεί και καθοδηγείται από την Γερμανία, είναι πηγή ανισοτήτων, περιθωριοποίησης και εξαθλίωσης ευρέων κοινωνικών στρωμάτων. Διευρύνει το οικονομικό χάσμα, τόσο στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών, όσο και μεταξύ Βορρά και Νότου.
Τείνει να μετατρέψει τις χώρες του Νότου από εταίρους σε αποικίες χρέους, οικονομικά και πολιτικά εξαρτημένες. Οι αρχές της σύγκλισης και αρμονικής ανάπτυξης των οικονομιών, της αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων, όπου στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί, παρόλο που είναι γραμμένες στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Στην Ελλάδα της κρίσης, οι κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στην πλάτη των πολλών και αδύνατων, έχουν επιλέξει να προστατεύσουν αυτούς που τους στηρίζουν: τους διαπλεκόμενους τραπεζίτες και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, μιντιάρχες και εφοπλιστές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η σκανδαλώδης επιστροφή των μετοχών των τραπεζών σε ιδιώτες, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που αγοράστηκαν με τα χρήματα των φορολογουμένων κατά την «διάσωση», αλλά και η εξίσου σκανδαλώδης εκχώρηση των δημοσίων τηλεοπτικών συχνοτήτων στην Digea των καναλαρχών.
Στην κάλπη των Ευρωεκλογών, το μήνυμα πως «δεν πάει άλλο» αυτή η πολιτική, ζητάμε να είναι ισχυρό και μη αμφισβητήσιμο. Ο πιο σαφής και αποτελεσματικός τρόπος να εκφραστεί, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την ενίσχυση των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα στείλει το μήνυμα για αλλαγή πλεύσης της Ε.Ε. Η ακραία, μονόπλευρη λιτότητα των μνημονίων, φορέας κοινωνικής πόλωσης, ανθρωπιστικής κρίσης, που τρέφει την άνοδο της ακροδεξιάς και την έξαρση των κρουσμάτων ρατσισμού, θα πρέπει να τερματιστεί.
Η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπουν σε μία Ευρώπη που θα είναι το κοινό σπίτι των πολιτών της, με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ισχυρή, διακριτή παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι.
Ο αγώνας για μια αριστερή στροφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι αγώνας για τη δημοκρατία και ενάντια στο φασισμό, που χτυπά την πόρτα μας πατώντας στα ερείπια των μνημονιακών πολιτικών. Η ακροδεξιά δεν γεννήθηκε το 2012 στην Ελλάδα, υπήρχε. Οι οπαδοί της βρίσκονταν ως ομάδες ή ως τάσεις στο εσωτερικό των δύο μεγαλύτερων, ως τώρα,  κομμάτων, κυρίως της ΝΔ αλλά και ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, στο εθνικιστικό του κομμάτι.
Η ανησυχητική αύξηση της Χρυσής Αυγής τροφοδοτείται από την κοινωνική κρίση και την ισοπεδωτική «αντισυστημική» δήθεν λογική που είναι υπαρκτή στην ελληνική κοινωνία, λόγω της ανυποληψίας του πολιτικού προσωπικού που κυβέρνησε τις τελευταίες δεκαετίες. Ενισχύεται ακόμη από την αυτόματη αντίδραση μερίδας της κοινωνίας στην πίεση που δέχεται από την απουσία οργανωμένης πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτημα. Ενισχύεται από τα επικίνδυνα παιχνίδια της ΝΔ του κ. Σαμαρά, μέσω Μπαλτάκου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαρχής, στάθηκε ξεκάθαρα απέναντι στη ΧΑ όχι με εύκολες ρητορείες αλλά με το αξιακό του σύστημα και με απαντήσεις στα προκλητικά ερωτήματα που θέτει η ΧΑ στους πολίτες, όπως το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση, η εθνική ταυτότητα, ο πατριωτισμός. Η αντίθεσή μας στο Ναζισμό είναι απόλυτη και διαρκής. Ούτε όψιμη, ούτε α λα καρτ, ανάλογα με βραχυπρόθεσμα κομματικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει με την ΝΔ.
Οι Ευρωεκλογές ζητάμε να δώσουν μήνυμα στροφής στην Ευρώπη της συνοχής και του κοινωνικού κράτους, της δημοκρατίας, της προοδευτικής ανάπτυξης με οικολογικό πρόσημο, της κοινωνικής προκοπής, των δικαιωμάτων. Επειδή ο αγώνας αυτός είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα λίγων δευτερολέπτων, η επιλογή τόσο των κομμάτων, όσο και των προσώπων που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά συμφέροντα, είναι πολύ σημαντική.
Ως προς την δραστηριότητα και το έργο των Ευρωβουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιδείξει ένα πλούσιο «φύλλο αγώνα». Υπήρξα ευρωβουλευτής για 5 χρόνια, από το 2004 ως το 2009. Διακρίθηκα ως ο πιο δραστήριος Έλληνας ευρωβουλευτής εκείνη την περίοδο. Πανευρωπαϊκή αξιολόγηση με κατέταξε μεταξύ των τριών πιο δραστήριων από το σύνολο όλων των ευρωβουλευτών από όλα τα κράτη-μέλη. Θεωρώ ότι αυτή η δραστηριότητα, μαζί με τη δραστηριότητα του Νίκου Χουντή που με διαδέχθηκε, είναι συλλογικός πλούτος. Έχουμε συγκροτήσει μια «Εθνική ΣΥΡΙΖΑ», ένα πανίσχυρο ευρωψηφοδέλτιο. Συνδυαζόμενο μάλιστα με την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη.
Το Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στα μεγάλα θέματα της ηπείρου μας, γι’ αυτό και σ' αυτές τις Ευρωεκλογές, η επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες της Ε.Ε. είναι κρίσιμες. Το σύνθημα «πρώτη φορά Αριστερά» που συνοδεύει την εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή το βράδυ, θα πάρει σάρκα και οστά!
* Δημήτρης Παπαδημούλης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: