ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.5.14

Τα ομόλογα που «σκάνε» προεκλογικά!


Την είδηση, κατα περίεργο τρόπο , την ξέχασαν σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης. 

Σήμερα και αύριο πληρώνονται στο ακέραιο τα ομόλογα των «αρπαχτικών» που έμειναν εκτός PSI την ώρα που χιλιάδες Έλληνες μικροομολογιούχοι έχασαν τις περιουσίες τους. Όπως είναι αναμενόμενο η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο θα σπεύσει αμέσως να πληρώσει στο ακέραιο όλα τα «αρπαχτικά» που έπαιξαν στις πλάτες της Ελλάδας.

Στην αναμπουμπούλα των ημερών και της προεκλογικής περιόδου της επόμενης Κυριακής, υπάρχει μια είδηση που έχει μάλλον ξεχαστεί. Είναι η υποχρέωση της Ελλάδας να πληρώσει ομολόγα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ τις αμέσως επόμενες ώρες!

Σήμερα και αύριο «σκάνε» ομόλογα συνολικού ύψους 8,5 δισ ευρώ και θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά από το ελληνικό δημόσιο. Στα κρατικά ταμεία, μετά και την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, η οποία εγκρίθηκε από το άτυπο Eurogroup της Πρωταπριλιάς και εκταμιεύτηκε το Πάσχα, επαρκεί για να πληρωμή.

Τα ομόλογα που λήγουν σήμερα, είναι από αυτά που δεν έχουν μπει στο PSI. Πληρώνονται δηλαδή στο ακέραιο σε αντίθεση με τους χιλιάδες έλληνες πολίτες και μικροομολογιούχους που έχασαν τα λεφτά τους από το μηχανισμό του PSI. Αυτά τα δυο «ακούρευτα» ομόλογα, όπως έχουν γίνει πλέον γνωστά, έχουν επιτόκιο 4,5%, το ένα ύψους 2,9 δισ. και το δεύτερο 1,25 δισ. ευρώ.
Μεθαύριο όμως, λήγουν και τα ειδικά κρατικά ομόλογα ύψους 4,5 δις ευρώ που είχαν δοθεί από το Δημόσιο για την αγορά των προνομιούχων μετοχών που εξέδωσαν οι ελληνικές τράπεζες το 2009, στις 21 Μαΐου.
Τα χρήματα μπορεί να υπάρχουν, όμως μένει κάτι το οποίο δεν έχει τονισθεί ιδιαίτερα.

Η μοναδική προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, η οποία δεν έγινε ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι εκλογές για την Ευρωβουλή θα πρέπει να είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη σύσταση αυτής της επιτροπής, για να καταλάβει και ο ελληνικός λαός για ποιο λόγο έφτασε στο σημείο να πληρώνει τα «κοράκια», vulture funds, τα λεγόμενα και «κοράκια» των διεθνών ομολόγων που δεν μπήκαν στο PSI.

Αυτά απαιτούν πληρωμή των ομολόγων που κατέχουν στο ακέραιο, απειλώντας με νομικά μέσα σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί το δημόσιο, αλλά την ίδια ώρα αυτοκτονούν ομολογιούχοι που έχασαν τα λεφτά τους επειδή εμπιστεύθηκαν το ελληνικό δημόσιο αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα;


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: