ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.5.14

Το σημαντικό είναι το «μήνυμα»



Σταύρος Χριστακόπουλος
Η πιο μεγάλη ώρα – μέχρι την… επόμενη βεβαίως – για το πολιτικό σύστημα είναι την Κυριακή, οπότε ανοίγουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο της Αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές.
Τα πολιτικά στοιχήματα και στις δύο εκλογές – σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής – είναι πολλά και κρίσιμα.
Η Ν.Δ. καλείται να αποδείξει ότι αντέχει και μπορεί να σταθεί στην κυβέρνηση.
Ταυτοχρόνως, επιθυμεί να κερδίσει ό,τι μπορεί από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσει τη «μαγιά» για τη… Νέα Ελλάδα που ο Αντώνης Σαμαράς ονειρεύεται να διαδεχθεί τη Ν.Δ. και την ίδια ώρα να αποφύγει μια μετατόπιση κεντροαριστερών προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκει όμως και να περιορίσει τη ζημιά σε επίπεδο εσωκομματικών αντιδράσεων, οι οποίες αναμένεται να προκύψουν στην περίπτωση που το αποτέλεσμα στην ευρωκάλπη είναι πολύ αρνητικό.
Όμως το μεγαλύτερο ζόρι για το κόμμα του Σαμαρά είναι η συγκράτηση των διαρροών προς τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής στην Αυτοδιοίκηση είναι ανησυχητικό για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αλλά ειδικά για τη Ν.Δ. ο κίνδυνος είναι τεράστιος, αφού μια μεγάλη επίδοση της Χ.Α., εκτός του ότι μπορεί να διευρύνει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., μπορεί να καταστήσει τους νεοναζί «παίκτες» στην επόμενη μέρα της ανασύνθεσης της Δεξιάς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για τη Δεξιά και για το πολιτικό σύστημα.
Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους αυτονόητους στόχους στην Αττική (Περιφέρεια και Δήμο Αθηναίων), πρέπει, ως αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικεί τη διακυβέρνηση, να διευρύνει την πολυσυλλεκτικότητά του κερδίζοντας – εκτός από την κεντροαριστερή ψήφο που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ – και σοβαρό μερίδιο από τις διαρροές της Ν.Δ. Υπ’ αυτήν την έννοια η αποτροπή της ενίσχυσης των ναζιστών είναι υπόθεση και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος γι’ αυτό επιδιώκει να εκφραστεί η οργή με πολιτική ψήφο και όχι τυφλά.
Τα σενάρια για τον συσχετισμό δύναμης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι, προφανώς, παρακινδυνευμένα, ενώ μετέωρα είναι και τα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις που θα προκαλέσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου αυτό που παραμένει με βεβαιότητα σημαντικό είναι το «μήνυμα» που θα εκπέμψει η ψήφος.
το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: