ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.5.14

ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ


dimosio_eforiaΑνησυχητικά είναι τα στοιχεία, που περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύει η “Καθημερινή της Κυριακής”, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τις εισπράξεις το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Συγκεκριμένα το 2013 είχε συλλεγεί το 12,3% των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έναντι 9,3% του 2014. Τα “νέα ληξιπρόθεσμα”, που σχηματίζονται πιο γρήγορα απ’ ό,τι πληρώνονται τα παλιά, τροφοδοτούνται από μια αύξηση της τάξης του 63% των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το 81% της συγκεκριμένης κατηγορίας, έχει ήδη διαμορφωθεί ως νέο ληξιπρόθεσμο και αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ. Επίσης η κατηγορία κατάπτωσης εγγυήσεων του Δημοσίου εκτοξεύεται κατά 100%.
Δηλαδή, οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν παρά το γεγονός ότι οι οφειλές αυτές δεν καταχωρίζονται και έχουν “παγώσει” με πολιτική απόφαση.
Το 91% των νέων ληξιπρόθεσμων που σχηματίζεται και βεβαιώνεται την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2014 αποτελούνταν τον Απρίλιο από βεβαιωμένους φόρους εισοδήματος, περιουσία, ΦΠΑ Προστίμων ΚΒΣ.
Σε άλλο έγγραφο, που επικαλείται η “Καθημερινή”, αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη επιβάρυνση στον δείκτη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προέρχεται από τον φόρο περιουσίας των επιτηδευματιών, που υπολογίζεται στο 7,9%. Στην είσπραξη του ΦΠΑ από την ίδια κατηγορία φορολογουμένων οι επιδόσεις του φορολογικού μηχανισμού βελτιώθηκαν, έστω ελάχιστα, από 12,3% σε 12,8%, παρά το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 123% έναντι είσπραξης 133% των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων. Αντίθετα στους μη επιτηδευματίες αυξήθηκαν αισθητά οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος (περιορίστηκαν κατά 62% οι οφειλές από το εισόδημα) αλλά αυξήθηκαν κατά 93% και οι οφειλές από την περιουσία.
Έκρηξη κατά 450% σημειώθηκε και στις οφειλές αυτή της κατηγορίας από τέλη αυτοκινήτων.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν την εξέλιξη στην αλλαγή του τρόπου βεβαίωσης των συγκεκριμένων οφειλών.
Τα ληξιπρόθεσμα των νομικών προσώπων στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 99%, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους προήλθε από τα πρόστιμα ΚΒΣ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις επιχειρήσεις, η βεβαίωση νέων ληξιπρόθεσμων ήταν γρηγορότερη από την είσπραξη παλαιών με την εξαίρεση του ΦΠΑ, που χάρη στην εντατικοποίηση των διασταυρώσεων και στον χαρακτήρα της καταστολής, εισπράττεται με ταχύτερους ρυθμούς.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: