ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.3.14

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γρηγοράκος και Πατριανάκου σε ρόλο... Κόπερφιλντ!


 (Περι)γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Τροπολογία για την επανασύσταση του Δήμου Βοιών κατέθεσε σε νομοσχέδιο τουΥπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η λάκαινα βουλευτής τηςΝΔΦεβρωνία Πατριανάκου, σύμφωνα με την οποία ετίθεντο το θέμα κατάργησης της διοικητικής αυτοτέλειας του Δήμου Ελαφονήσου, τη διάσπαση του Δήμου Μονεμβασίας και τη συνένωσή του με δήμο της ηπειρωτικής χώρας. Το ενδιαφέρον είναι ότι η κ. Πατριανάκου είχε το "" από τον λάκωνα υφυπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, που -σύμφωνα με πληροφορίες- προωθεί δικό του δήμαρχο και η τυχόν συνένωση της Νεάπολης με την Ελαφόνησο, θα βοηθούσε στην εκλογή του, λόγω παλαιοκομματικών επιρροών και ισορροπιών. 
Μπρος στη «σθεναρή αντίθεση τοπικών αρχών και κοινωνιών στα ιδιοτελή σχέδια της κα Πατριανάκου», αποσύρθηκε άρον άρον η τροπολογία. Χαρακτηριστική της αντίδρασης των κατοίκων της εκλογικής περιφέρειας των συγκυβερνώντων, είναι η ανακοίνωση του Δήμου Ελαφονήσου, που αναλυτικά έχει ως εξής: 

«Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ., κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητούσε την κατάργηση του ΔήμουΕλαφονήσου και τη διάσπαση του Δήμου Μονεμβασίας μέσα από τη διοικητική συνένωση του νησιωτικού δήμου με μεγάλο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας.
Τα δυόμιση τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία της Ν. Λακωνίας βιώνει μία άνευ προηγουμένου αγωνία στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τη λυσσαλέα επιμονή της βουλευτού να επιβάλει τη θέση της σχετικά με τα διοικητικά όρια των δήμων της περιοχής. Συστήνει και καταργεί δήμους μόνη της, αποφασίζει και ανακοινώνει επίσης μόνη της προκαλώντας σοβαρή αναστάτωση στους ΟΤΑ και βέβαια έντονες διαμάχες στις τοπικές κοινωνίες. 
Η βουλευτής Φ. Πατριανάκου αδιαφορώντας επιδεικτικά για την σθεναρή αντίθεση τοπικών αρχών και κοινωνιών στα ιδιοτελή σχέδια της, δρομολόγησε την απεγνωσμένη (ελπίζουμε και ύστατη) ενέργεια της σε βάρος της Ελαφονήσου. Η ύπουλη απόπειρα καταστροφής του νησιού, με την κατάθεση της γεμάτης αφελή επιχειρήματα τροπολογίας, είναι προφανές πως ήταν ενορχηστρωμένη από αυτούς που έχουν ως απώτερο σκοπό την λεηλασία της Ελαφονήσου και τον εμπαιγμό τωνΒατίκων. Είναι γεγονός ότι η ανελέητη δράση της βουλευτού με στόχο την αλλοίωση της Ελαφονήσου έχει καταγραφεί πλέον στην ιστορία του νησιού προσδίδοντάς της το χαρακτηρισμό της επικίνδυνης για τον τόπο πολιτικού. 
Τα χειρότερα ωστόσο αποφεύχθησαν χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του ΔημάρχουΕλαφονήσου αλλά και τη δραστική και άμεση κινητοποίηση σύσσωμων των συλλόγων, των κατοίκων και των φίλων της Ελαφονήσου. Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, η τροπολογία αποσύρθηκε.
Ακολουθούν (ενδεικτικά) σειρά ενεργειών ενάντια στις αυθαίρετες πρωτοβουλίες της βουλευτού Φ. Πατριανάκου:
- Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ελαφονήσου ενάντια στην οιαδήποτε αλλαγή των διοικητικών ορίων του Δήμου Ελαφονήσου
- Ψήφισμα ΠΕΔ ενάντια στις αποσπασματικές παρεμβάσεις σε θέματα διοιητικώνορίων Δήμων της Πελοποννήσου  
 - Επιστολή Δημάρχου Ελαφονήσου προς τον Υπ. Εσωτερικών
- Επιστολή Δημάρχου Ελαφονήσου προς Βουλευτές Λακωνίας
 - Διαμαρτυρία Δημάρχου Ελαφονήσου προς τη βουλευτή Φ. Πατριανάκου  
- Διαμαρτυρία Δημάρχου Μονεμβασίας προς Πατριανάκου 
- Διαμαρτυρίες Συλλογικών Φορέων 
- Δήμαρχος Μονεμβασίας Η. Τριχείλης: Προεκλογικό ρουσφέτι ο «ακρωτηριασμός» του Δ. Μονεμβασίας. Έντονη η αντίδραση του Δημάρχου σε δηλώσεις Πατριανάκου
 - Επιστολή Δημάρχου Μονεμβασίας προς εκπροσώπους της 3ης μειοψηφούσαςπαράταξης του Δημ. Συμβουλίου Μονεμβασίας
 - Επιστολή Δημάρχου Ελαφονήσου προς παράγοντες της περιοχής των Βατίκων
 - Ερώτηση στη Βουλή για την απόπειρα κατάργησης του Δήμου Ελαφονήσου και του Καλλικράτη
 - Συνάντηση Υπ. Εσωτερικών με Δήμαρχο Ελαφονήσου
- Επιστολή του Δημάρχου Ελαφονήσου στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Σαμαρά»


press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: