ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.3.14

Success story II: Το μοίρασμα και οι αγορές

Σε πλήρη ανάπτυξη ο πολιτικός σχεδιασμός του Μαξίμου. Ανακόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφυλίζεται η Χρυσή Αυγή


Success story II: Το μοίρασμα και οι αγορές
 Νέο success story οικοδομεί η κυβέρνηση βασιζόμενη στη θετική αξιολόγηση από την τρόικα και τα ψήγματα αλλαγής στάσης από το ΔΝΤ και τις αγορές. Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο επιχειρούν να συνθέσουν εκ νέου το παζλ της εξόδου από την κρίση, αν και ακόμα διατηρείται η αβεβαιότητα της τελικής έγκρισης του Eurogroup, το οποίο δεν είναι ακόμα σαφές αν θα εγκρίνει την άμεση καταβολή των 10,2 δισ. ή θα επαναληφθεί το σενάριο τεμαχισμού της δόσης.
Το αποκαλούμενο "κοινωνικό μέρισμα"  γίνεται όπλο στην επικοινωνιακή φαρέτρα ενόψει εκλογών και θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ τις επόμενες μέρες-εβδομάδες.  Στην "πρεμούρα" της μάλιστα να το μεταφράσει σε ψηφοθηρικό όφελος, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μοιράσει τα "βοηθήματα" μία-δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ομως τα ακανθώδη θέματα της διαπραγμάτευσης - ιδιαίτερα των πρόσθετων απολύσεων στο Δημόσιο και των ομαδικών στον ιδιωτικό τομέα - παρέμειναν ανοιχτά και θα συζητηθούν  μετά τις ευρωεκλογές, πιθανότατα προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση νιώθει καλύτερα καθώς ο σχεδιασμός εξόδου στις αγορές φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί άμεσα, όπως αποκάλυψε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χθες από του βήματος συνεδρίου για τις εξαγωγές. 
Καταλυτικής σημασίας ήταν η επιτυχημένη έκδοση 3ετους ομολόγου 500 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς, το επιτόκιο του οποίου διαμορφώθηκε στο 5%, απόδοση ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ακολουθεί η έξοδος της ΔΕΗ με ένα σχεδόν πανομοιότυπο ομόλογο και μετά σειρά παίρνουν οι τράπεζες που θα αναζητήσουν κεφάλαια για τις αμκ.
Με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε τροχιά αποκλιμάκωσης, τη συμφωνία με την τρόικα και τις επερχόμενες «θετικές» εκθέσεις διεθνών οίκων η κυβέρνηση ελπίζει ότι η έκδοση του mini-bond των 2-3 δισ. 5ετούς διάρκειας που σχεδιάζει μπορεί να πετύχει επιτόκιο αρκετά χαμηλότερο του 6%. 
Παράλληλα με το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται πλέον κοντά στα 3 δισ. και την κυβέρνηση να μοιράζει προεκλογικά –εφάπαξ- 500 εκατ. σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους, στο Μαξίμου ευελπιστούν να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και «στραγγίσουν» παράλληλα τη Χρυσή Αυγή, επανακτώντας τον στρατηγικό χώρο προς τα Δεξιά.
 Από την άλλη πλευρά καλούνται να αντιμετωπίσουν τη σκληρή καθημερινότητα της κοινωνίας, τις εσωκομματικές πιέσεις και τις αυξανόμενες απαιτήσεις των Ευρωπαίων. Παράλληλα η επίσημη έναρξη της συζήτησης για το χρέος πριν τις ευρωεκλογές αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αβεβαιότητας και έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως χρονικά φαίνεται να εξυπηρετούν τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία –σε αυτή τη φάση- θα δώσει μάχη εντυπώσεων, τις οποίες λογικά θα μπορέσει να κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: