ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.3.14

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πόσοι εκλέγονται ανά Περιφέρεια


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Πόσοι εκλέγονται ανά Περιφέρεια
Σημαντικές αλλαγές προκύπτουν ως προς τον αριθμό των Περιφερειακών Συμβούλων, που δύνανται να εκλεγούν στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου, αφού πλέον ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη η απογραφή του 2011.
Η μόνη Περιφέρεια, εκ των 13 Περιφερειών της Χώρας, στην οποία δεν επέρχονται αλλαγές είναι αυτή της Κρήτης, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη εξ όσων έχουν τροποποιήσεις, στην οποία παρατηρείται μείωση στο σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων της - από 51 που ήταν σε 41 - λόγω μείωσης πληθυσμού.
Συγκεκριμένα,  
1. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Δράμας ορίζονται σε 8 από 9 που ήταν και της Π.Ε. Έβρου σε 13 από 12, ενώ παραμένει ίδιος ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων των Π.Ε. Θάσου (1), Καβάλας (11), Ξάνθης (9) και Ροδόπης (9). Ο συνολικός αριθμός Περιφερειακών Συμβούλων παραμένει 51.
2. Στην Περιφέρεια Αττικής: Με 101 Περιφερειακούς Συμβούλους, θα εκλέγονται 16 αντί 15 Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, 27 αντί 30 στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών και 13 αντί 11 στην Ανατολική Αττική. Παραμένουν ως έχουν, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Δυτικού Τομέα Αθηνών (13), Νότιου Τομέα Αθηνών (14), Πειραιώς (12), Νήσων (2) και Δυτικής Αττικής (4).
3. Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Διατηρούνται οι 41 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά μειώνεται κατά ένας στην Π.Ε. Λήμνου - 3 από 4 - και αυξάνονται στην Π.Ε. Χίου, 11 από 10. Παραμένει ως έχει ο αριθμός Περιφερειακών Συμβούλων στις Π.Ε. Ικαρίας (2), Λέσβου (18) και Σάμου (7). 
4. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Παραμένουν 51 οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Όμως «χάνει» έναν η Π.Ε. Ηλείας - 12 από 13 - και προσθέτει έναν η Π.Ε. Αχαΐας - 23 από 22 -, ενώ παραμένουν 16 οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αιτωλοακαρνανίας.
5. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μειώνονται κατά δέκα, συνολικά, καθώς από 51 ορίζονται σε 41. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Π.Ε. Γρεβενών ορίζονται σε 5 από 7, της Καστοριάς σε 7 από 9, της Κοζάνης σε 22 από 26 και της Φλώρινας σε 7 από 9.
6. Στην Περιφέρεια Ηπείρου: Με συνολικά 51 Περιφερειακούς Συμβούλους, υπάρχει μείωση ενός Περιφερειακού Συμβούλου στην Π.Ε. Άρτας - 10 από 11 - και αύξηση ενός στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 25 από 24. Παραμένει ίδιος ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας (7) και της Πρέβεζας (9).
7. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: Με 51, συνολικά, Περιφερειακούς Συμβούλους υπάρχει μείωση ενός, στην Π.Ε. Καρδίτσας - 8 από 9 - και αύξηση ενός στην Π.Ε. Λάρισας, 20 από 19. Παραμένει ίδιος ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων Μαγνησίας (13), Σποράδων (1) και Τρικάλων (9).
8. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Με συνολικά 51 Περιφερειακούς Συμβούλους θα εκλέγεται ένας επιπλέον Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Ζακύνθου - 8 από 7 - τον οποίο «χάνει» η Π.Ε. Κέρκυρας, 21 από 22. Ίδιος παραμένει ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων στην Π.Ε. Ιθάκης (1), Κεφαλληνίας (7) και Λευκάδας (4).
9. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αυξάνονται κατά δύο - 42 από 40 -, ενώ μειώνονται κατά έναν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Πέλλας - 5 αντί 6 - και των Σερρών, 7 αντί 8. Ίδιος παραμένει ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Ημαθίας (5), Κιλκίς (3), Πιερίας (5) και της Χαλκιδικής (4). Ο συνολικός αριθμός Περιφερειακών Συμβούλων παραμένει 71. 
10. Στην Περιφέρεια Κρήτης: Με συνολικά 51 Περιφερειακούς Συμβούλους, παραμένει αμετάβλητος ο αριθμός αυτών. Συγκεκριμένα, στις Π.Ε. Ηρακλείου (25), Λασιθίου (6), Ρεθύμνου (7) και Χανίων (13).
11. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Με συνολικά 51 Περιφερειακούς Συμβούλους, μειώνονται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στις Π.Ε. Άνδρου - 1 από 2 -, Λήμνου - 4 από 5 -, Μήλου - 1 από 2 -, Νάξου, 3 από 4. Αυξάνονται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Κω σε 7 από 5, Ρόδου σε 22 από 20. Παραμένει ίδιος ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων της Θήρας (3), Καρπάθου (1), Κέας - Κύθνου (1), Μυκόνου (2), Πάρου (2), Σύρου (3) και Τήνου (1).
12. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Με συνολικά 51 Περιφερειακούς Συμβούλους, μειώνονται σε 8 από 9 οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αργολίδας και αυξάνονται σε 13 από 12 οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας. Παραμένουν ως έχουν, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας (8), Λακωνίας (8) και Μεσσηνίας (14).
13. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Με 51, συνολικά, Περιφερειακούς Συμβούλους, στην Π.Ε. Εύβοιας αυξάνονται κατά έναν - 19 από 18 -, ενώ στην Π.Ε. Φθιώτιδας μειώνονται, αντίστοιχα, κατά έναν, 14 από 15. Παραμένει ίδιος ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων της Βοιωτίας (11), Ευρυτανίας (3) και Φωκίδας (4). 

http://www.epoli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: