ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.3.14

Κάντε Επανάσταση Τώρα!


25martiou1821
Οι εξόχως καταθλιπτικές στιγμές που ζούμε ως έθνος, ως πατρίδα, ως λαός, έχουν φτάσει πολλούς από εμάς σε απεγνωσμένες σκέψεις και διαλόγους. Οι περισσότεροι σκέφτονται λύσεις ριζικές και μέτρα ακραία: άλλοι αναπολούν τον Παπαδόπουλο, άλλοι φαντασιώνονται ερυθρές επαναστάσεις, άλλοι λαϊκές επιδρομές και λαϊκά δικαστήρια κλπ. Είναι απολύτως φυσιολογικό να πέφτεις σε σφάλματα και αντιφάσεις, όταν προσπαθείς να δώσεις εν θερμώ λύσεις σε χρόνια και σύνθετα προβλήματα.
Η ψύχραιμη και λογική προσέγγιση επιβάλλει πρώτα τον εντοπισμό και τη συγκεκριμενοποίηση-σκιαγράφηση του προβλήματος και των αιτιών του και έπειτα την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Κάνοντας λοιπόν έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων εκατόν ογδόντα τεσσάρων (από το 1830) ετών που είμαστε -τουλάχιστον τύποις- ανεξάρτητοι, μπορούμε να εντοπίσουμε τα βαθύτερα αίτια της κατάντιας μας στα ακόλουθα:
1ον.  Ποτέ δεν ήμασταν πραγματικά ανεξάρτητοι, αλλά άλλοτε αφανώς και άλλοτε εμφανώς ήμασταν υποχείριο του “ξένου παράγοντα”, ο οποίος εξασφάλιζε τα συμφέροντά του δια της δικής μας υπανάπτυξης.
2ον.  Ποτέ δεν υπήρξε πραγματική δημοκρατία, αλλά πάντοτε υπήρχε διαπλοκή των εξουσιών, οι οποίες, με μοχλό τη νομοθετική εξουσία, μέσω ενός συστήματος αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, όριζαν τα πράγματα προς όφελος του ξένου παράγοντα και τα μικροσυμφέροντα των ντόπιων υπαλλήλων του. Οι θεσμοί ατόνισαν ή και εξευτελίστηκαν και το χειρότερο εις απόλυτη γνώση του λαού (πλήρης ηθικός ξεπεσμός).
3ον.  Στο πλαίσιο αυτό ποτέ δεν υπήρξε ή δε θα μπορούσε να υπάρξει πραγματική συμμετοχική δημοκρατία, καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού καλλιεργήθηκε τεχνηέντως (ΜΜΕ, θεάματα, παιδεία, πολιτικές πρακτικές) μια ραγιαδική νοοτροπία, πολιτών ενός προτεκτοράτου-μπανανίας με εξυψωμένα τα κατώτερα ένστικτά του. Έναν τέτοιο λαό η προπαγάνδα και η ρουσφετολογική πρακτική τον τιθάσευσε, παρά την εγγενή του ατίθαση λογική.
4ον.  Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω και εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση των πολιτών,αλλά και προσωπικές φιλοδοξίες, υπήρξαν κάποιες περίοδοι διακυβέρνησης μη κατευθυνόμενης
απο ξένους παράγοντες.Οι κυβερνήσεις αυτές όμως,είτε επειδή επιβλήθηκαν είτε επειδή δεν είχαν τη λαϊκή συναίνεση, παρ’ ότι ίσως ωφέλησαν το τόπο, ανατράπηκαν είτε με δολοφονίες είτε
με πραξικοπήματα.
Συναφώς η κουλτούρα και η γενικευμένη νοοτροπία του λαού και των ηγετών μιας χώρας αποτελούν βασικό παράγοντα για την καλλιέργεια ή όχι ενός υγιούς πολιτεύματος. Αν περιδιαβούμε τον πλανήτη θα καταλάβουμε ότι οι ισχυρές δυνάμεις και οι μυστικές τους υπηρεσίες αλλιώς αντιμετωπίζουν τον Αφρικανό, αλλιώς τον Κινέζο, αλλιώς τον “Βαλκάνιο”, αλλιώς τον Ρώσο και τους παλιούς δορυφόρους του και αλλιώς τον “Ευρωπαίο”. Θα ήταν το ίδιο εύκολο να ρίξεις τοξικά απόβλητα στη Μύκονο όσο στις ακτές της Σιέρα Λεόνε; Θα ήταν το ίδιο εύκολο να λαδώνεις κόμματα και επιτροπές στη Σουηδία όσο στην Ελλάδα; Θα ήταν το ίδιο εύκολο να επιβάλλεις στρατιωτικά καθεστώτα στο Βέλγιο όσο στη Λατινική Αμερική; Σίγουρα όχι!
Η νοοτροπία σε συνδυασμό με διάφορους γεωστρατηγικούς παράγοντες καθορίζουν το προφίλ μιας χώρας και κατά πόσο αυτή είναι ευάλωτη στην εκμετάλλευση και τον εξανδραποδισμό. Ακόμη, πολλές φορές η ίδια η αλλαγή της νοοτροπίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πολιτικές επιλογές, συμμετοχή στα κοινά, αδιαφορία ή φιλότιμη συνεργασία, ομόνοια ή διχασμός), αλλάζει και το γεωπολιτικό status μιας χώρας και μπορεί να τη μετατρέψει από βαλκάνια σε… αφρικανική! (…)
Στην ιστορική αυτή συγκυρία κατά την οποία η πατρίδα μας για τους προαναφερθέντες λόγους οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς στην αφρικανοποίηση, για την εξυπηρέτηση ισχυρών γεωστρατηγικών συμφερόντων, απαιτείται μια επανάσταση ριζική, καταλυτική, μια επανάσταση που θα ανατρέψει τα ξένα συμφέροντα και θα οδηγήσει το έθνος στην νεκρανάστασή του: μια επανάσταση νοοτροπίας και ηθών!
Αυτή η επανάσταση, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, θα ριζώσει βαθειά στα μύχια του λαού και θα διαποτίσει με τα ιδανικά της την ελληνική κοινωνία, μπολιάζοντας τις προαιώνιες παραδόσεις μας με το νέο και το καινοτόμο στο πλαίσιο ενός νέου ελληνικού πολιτισμού. Απ’ αυτήν την επανάσταση θα προέλθουν νέες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες με τη συναίνεση του αναγεννημένου λαού, θα μπορέσουν να αναζωογονήσουν την πατρίδα και το έθνος.
Όλα αυτά φαίνονται και -ίσως είναι- πολύ μακρυνά και ιδεατά, αλλά έτσι πρέπει να είναι κάθε ΟΡΑΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: