ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.3.14

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και τρόικα το μεσημέρι της Τρίτης (18/3). Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, χωρίς να δώσει την τελευταία, για ευνόητους λόγους, στηδημοσιότητα. Στις δηλώσεις του προσπάθησε να αποφύγει σχεδόν κάθε συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα που περιέχει η συμφωνία με την τρόικα, προφανώς γιατί αυτά είναι μέτρα - "σφαγείο". Πολιτικοί αναλυτές τόνιζαν ότι οι δηλώσεις Σαμαρά αποτελούν μνημείοαοριστίας, προπαγάνδας και ακατάσχετης παροχολογίας, που μοναδικό στόχο έχουν να φιλοτεχνήσουν ένα πιο "ανθρώπινο" προεκλογικό προφίλ στην κυβέρνηση. 
Από την πλευρά της τρόικας, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς ενημέρωσε τους 27 πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τριμερή σε έκτακτη μυστική συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα.
Ο ΑΣαμαράς, με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες εκλογές, ισχυρίστηκε ότι το λεγόμενο"κοινωνικό μέρισμα", που θα προκύψει από το αιματοβαμμένο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3 δισ. περίπου, θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ και θα δοθεί, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, για την ενίσχυσηενός εκατομμυρίου Ελλήνων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως τόνισε, συμπεριλαμβανομένων κάποιων κατηγοριών ένστολων
Σύμφωνα πάντα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, τα υπόλοιπα 2,5 δισ. θα κατευθυνθούν στους εξής τομείς: α) 350 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά Ταμεία για την αναπλήρωση των ζημιών ύψους 850 εκατ. από την μείωση των εισφορών κατά 3,9%, β) 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν για τις υπηρεσίες ενίσχυσηςαστέγων, γ) 1 δισ. ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και δ) 1 δισ. ευρώ για τηναποπληρωμή του χρέους. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί κονδύλι 60 εκατ. ευρώ για τη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του μισθοδικείου για τους δικαστικούς.
Το ποσό των 500 εκατ. μεταφράζεται σε μία γλίσχρα εφάπαξ καταβολή σε ορισμένες κατηγορίες πολιτιών ύψους 500 ευρώ (!!!), ως αντίτιμο για τα κομμένα φάρμακα, τη διαλυμένη δημόσια υγεία και παιδεία, την φοροαφαίμαξη, τις κατασχέσεις κλπ... Είναι προφανές ότι ο Α. Σαμαράς δίνει προεκλογικά ψίχουλα σε κάποιες ειδικές κατηγορίες πολιτών, οι οποίες, μάλιστα, αφενός μεν έχουν υποστεί εδώ και χρόνια τη μνημονιακή λεηλασία και αφετέρου τα όποια ποσά λάβουν τελικά, θα κληθούν να τα δώσουν πίσω και με το παραπάνω στο βωμό των επερχόμενων "μνημονιακών θυσιών".
Ο πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του δίνοντας κάποιες έωλες και υποκριτικές υποσχέσεις για ενίσχυση των αστέγων, οι οποίοι στα χρόνια της πρωθυπουργίας του αλλά και συνολικά στα χρόνια τηςμνημονιακής λεηλασίας διαρκώς αυξάνονται, ενώ αντί να ενισχύονται αυτοί, ενισχύονται, χωρίς αντάλλαγμα, οι τράπεζες που μοιάζουν με βαρέλι δίχως πάτο και οι οποίες σε αγαστή συνεργασία με την συγκυβέρνηση ενισχύουν το κύμα των αστέγων.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε υποκριτικά και αόριστα ότι «παίρνουμε μάλιστα και ειδική μέριμνα για το πιο αδύναμο μέρος των συμπολιτών μας, που έχουν ανελέητα χτυπηθεί από την κρίση: τους άστεγους! Για τους οποίους προβλέπουμε έκτακτη ενίσχυση 20 εκατομμυρίων στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται στέγαση, φαγητό κλπ. Αλλά ειδικά για τους αστέγους, σε λίγες μέρες θα έχω πολλά περισσότερα να σας πω».
"ΠΕΣΚΕΣΙ"  ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 
Όσον αφορά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%,η οποία θα κοστίσει πανάκριβα στα ασφαλιστικά ταμεία και επομένως στις συντάξεις και τις άλλες παροχές, ο πρωθυπουργός την παρουσίασε ως μέγα ευεργέτημα, ενώ τόνισε, ψευδώς, ότι με το μέτρο αυτό θα ενισχυθούν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά θα οδηγήσει και σε αύξηση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα! Στην πραγματικότητα, όμως, οι μόνες που θα ενισχυθούν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι εγχώριες και κυρίως οι ξένες πολυεθνικές.
«Από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων. Από 44% του μισθού, περίπου, οι εισφορές μειώνονται κατά 3,9%, στο 40%. Έτσι μειώνεται το εργασιακό κόστος. Για κάθε 100 ευρώ, δηλαδή, που πλήρωναν οι εργοδότες σε ασφαλιστικές εισφορές, θα πληρώνουν τώρα 89 ευρώ. Και για κάθε 100 ευρώ εισφορών που πλήρωναν οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, θα πληρώνουν τώρα 94
» Αυτό το είχαμε υποσχεθεί, θα ανακουφίσει σίγουρα τις επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εκείνες δίνουν την αύξηση στην εργασία, θα δώσει- δηλαδή- ώθηση στην απασχόληση, αλλά και θα οδηγήσει και σε αύξηση αποδοχών των εργαζομένων σε όλο τον ιδιωτικό τομέα» επισήμανε.
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ, "ΕΝΙΣΧΥΣΗ" !!! 
Οι νέες απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, ως συνέπεια της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, τα οποία έχουν ήδη επιβαρυνθεί από την εκρηκτική ανεργία, την εισφοροδιαφυγή και την κυριαρχία τωνελαστικών μορφών εργασίας, βάσει κυβερνητικών υπολογισμών, αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 850 εκατ. ευρώ
Ο Α. Σαμαράς για να συγκαλύψει το δρομολογούμενο έγκλημα παρέλειψε να αναφερθεί στις συνέπειες αυτού του μέτρου και μάλιστα προσπάθησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, λέγοντας ότι από το "πρωτογενές πλεόνασμα", περίπου 350 εκατ. θα μεταφερθούν προς τα ασφαλιστικά ταμεία,υποτίθεται για να ενισχυθούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι η νέα μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία ενδεχομένως να ξεπεράσει και τομισό δισ. ευρώ,  γεγονός που βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και προλειαίνει το έδαφος για νέο σφαγιασμό των συντάξεων και των άλλων ασφαλιστικών παροχών.
ΑΔΕΙΑΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ "ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ" !
ΣΤΑ 4,36 ΔΙΣ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Επίσης τόνισε ότι ένα άλλο μέρος θα κατευθυνθεί στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά! Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης Ιανουαρίου '14, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους προς τους ιδιώτες ανέρχονταν στα 4,36 δισ, με την κυρία μάζα να είναι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, γεγονός που εντείνει τις δυσκολίες στη λειτουργία του ευαίσθητου αυτού τομέα.
Δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι 1 δισ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για τηναποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες, επισήμανε ότι το συνολικό ποσό για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα φθάσει φέτος τα 2,8 δισ. ευρώ, χρήματα που -όπως εξήγησε- πέφτουν στην πραγματική οικονομία και αναμένεται να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά και την ανάκαμψη.
«Μέσα στο 2014, θα δοθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο σε επιστροφές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιπλέον εκείνων που είχαν προβλεφθεί από το πρόγραμμα. Έτσι, οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών φέτος θα φτάσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια.».
«Και φυσικά, ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για αποπληρωμή του χρέους κατά τα συμφωνημένα και, πάντως και εδώ, νωρίτερα από τις προβλέψεις» πρόσθεσε.
Πάντως, όσο κι αν προσπάθησε να κόψει σε φέτες το "αιματοβαμμένοαπό τις θυσίες χωρίς αντίκρισμα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, δεν έπεισε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας και νέες θυσίες, εκτός των δεδομένων θυσιών που προβλέπονται από το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο και τα δυσβάστακτα μνημονιακά μέτρα που θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, τουλάχιστον, ως το 2016.
Τέλος, ο Α. Σαμαράς δεν έκανε καμιά αναφορά στην περαιτέρω κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων (ομαδικές απολύσεις, τριετίες κλπ), στην οριστική διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και τη διατροφική υποβάθμιση (σ.σ. με τη λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ) κλπ, που προβλέπονται στηνεοαποικιακού τύπου συμφωνία της παραδομένης στα μνημονιακά δεσμά κυβέρνησής του και των εκπροσώπων της τρόικα.
ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΑ ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
Οι ρυθμίσεις που αφορούν το παστεριωμένο γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι οι θέσεις με τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης διαπραγματεύθηκε με την τρόικα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε κορυφαία πηγή του υπουργείου, στο θέμα του γάλακτος πρόκειται να νομοθετηθεί ως ιδιαίτερη κατηγορία, το λεγόμενο «γάλα ημέρας», που θα έχει χρονική διάρκεια δύο ημερών από την ώρα της παστερίωσης ενώ η χρονική διάρκεια του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης θα ανήκει στην ευθύνη των ίδιων των γαλακτοβιομηχανιών.
Ανώτατο χρονικό όριο αυτής της κατηγορίας θα είναι οι ένδεκα ημέρες, σύμφωνα με τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν, όπως είπε ο ίδιος παράγοντας.
Σχετικά με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, απελευθερώνεται ο καθορισμός της τιμής τους, τίθεται, ωστόσο, ανώτατο πλαφόν η σημερινή τους τιμή.
Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα διακινούνται από τα φαρμακεία για ένα τρίμηνο, δοκιμαστικά, και σ΄αυτό το διάστημα το υπουργείο Υγείας θα ελέγχει την εξέλιξη των τιμών τους, αν δηλαδή θα μειωθούν ή όχι. Εν συνεχεία θα επανεξετασθεί η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.
Σχετικά με το θέμα των βιβλίων καταργείται η ενιαία τιμή στα μη λογοτεχνικά βιβλία και παραμένει στα λογοτεχνικά για την πρώτη τους έκδοση.
Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως από το σύνολο των 329 ρυθμίσεων που καταγράφονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η ελληνική κυβέρνηση έκανε αποδεκτές το 75%. Σε ένα επιπλέον 15% από τις προτάσεις αυτές, οι οποίες βασίζονται στις ρυθμίσεις του ΟΟΣΑ η κυβέρνηση τις έκανε τροποποιημένα αποδεκτές και στο υπόλοιπο 10% σκοπεύει να συζητηθούν αργότερα, όπως π.χ. το θέμα τηςκατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων.

Δ. ΣTΡΑΤΟΥΛΗΣ:«Η KYBEΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΤΑΚΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»
"Η τρόικα «χόρεψε την κυβέρνηση στο ταψί» στο θέμα των εργασιακών και αυτή υποχώρησε άτακτα στις αποικιοκρατικές απαιτήσεις της για δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις, γιαμισθούς και συντάξεις πείνας, για ελεύθερες και φθηνές απολύσεις και για κοινωνικό κράτος χωρών υποσαχάριας Αφρικής.
Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για μοίρασμα τμήματος του λεγόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι». Πρόκειται γιαπροεκλογικά ψίχουλα σε έναν λαό που επί τέσσερα χρόνια έχει υποστεί μια απίστευτη λεηλασίατων εισοδημάτων και της ζωής του, που εξάλλου η κυβέρνηση θα του τα ξαναπάρει πίσω με το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει με την τρόικα μετά τις ευρωεκλογές.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, πριν προλάβει να κατεδαφίσει ολοκληρωτικά ό,τι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακές σχέσεις, μισθούς και κοινωνική ασφάλιση."


iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: