ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.3.14

ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ :Δικαιώθηκαν 250 γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Το πρώτο δικαστικό πλήγμα στην αδιαλλαξία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδηκαταφέρνει με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας.
Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ
Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ
Συγκεκριμένα, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε δικαιώνει 250 «διαθέσιμους»γιατρούς του ΕΟΠΠΥΥ που προσέφυγαν κατά του νέου νόμου, ορίζοντας ότι θα πρέπει να απασχοληθούν στο νέο φορέα, το ΠΕΔΥ, έχοντας παράλληλα ανοιχτά και τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τις 8 Απριλίου οπότε και έχει οριστεί η τακτική δικάσιμος και οι γιατροί θα ζητήσουν να διατηρηθεί μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση, που υπολογίζεται τον προσεχή Ιούνιο ή Ιούλιο.
Mιλώντας στην aftodioikisi.gr, o δικηγόρος των γιατρών Δημήτρης Βασιλείου «αν και στις προσωρινές διαταγές δεν υπάρχει σκεπτικό, το δικαστήριο έκανε, στην ουσία, δεκτό το αίτημα των γιατρών που προσέφυγαν καθώς καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του ιδιωτικού τους ιατρείου και μιας μελλοντικής υπόσχεσής ότι σε οκτώ μήνες είναι πιθανόν ν ενταχθούν ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ. Με αυτά τα δεδομένα κανένας επαγγελματίας δεν μπορεί να κάνει σοβαρή επιλογή. Με βάση το Συντάγμα κάθε επαγγελματίας όπως και ο γιατρός δικαιούτε να κάνει επιλογή Δεν μπορεί να επιλέξει μεταξύ του θα δούμε αν θα σε πάρω στο ΕΣΥ και κλείσε το ιατρείο σου», προσθέτει ο κ. Βασιλείου.
Αναρωτιέται επίσης τι θα κάνει, για παράδειγμα, ένας γιατρός γυναικολόγος που παρακολουθεί, για παράδειγμα, έγκυο η οποία βρίσκεται στον έβδομα μήνα: «Θα πρέπει να την αφήσει να βρει άλλον γιατρό», σημειώνει. Ή ένας ορθοδοντικός: «Θα αφήσει στη μέση ένας ασθενή του όταν η θεραπεία του μπορεί να κρατήσει δύο ή και τρία χρόνια;», προσθέτει.
Στην προσφυγή τους οι γιατροί σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Η ένταξη μας σε καθεστώς διαθεσιμότητας και η επιχειρούμενο βίαια μεταβολή των όρων των εργασιακών μας σχέσεων και ιδιώς σε ό,τι αφορά το δικαίωμά μας για άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, αντίκειται σε πληθώρα υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεων και αρχών».
Και προσθέτουν: «Ο εξαναγκασμός των ιατρών και των οδοντιάτρων του ΕΟΠΠΥΥ να διακόψουν βίαια το ελευθέριο επάγγελμά τους προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, χωρίς να είναι καν βέβαιο το εργασιακό καθεστώς που θα έχουν (αφού η σχετική κρίση τους για κατάταξη σε βαθμό του ΕΣΥ, πρόκειται να γίνει εντός οκτώ μηνών από της δημοσιεύσεως του νόμου) και χωρίς να λαμβάνεται πρόνοια από το νομοθέτη για ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα προσαρμογής (με σοβαρές επιτώσεις τόσο στους ίδιους όσο και στους ασθενείς τους και στους εργαζόμενους που απασχολούν), αντίκεται σαφώς στις συνταγματικές αρχές του κοινωνικού κράτους δικαίου (αρθρο 25 παρ. 3 του Συντάγματος) και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη, το συνταγματικό δικαίωμα της συνταγματικής και οικονομικής ελευθερίας (άρθρο 5 παρ. 1 Σ) και στην προστασία της περιουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 1 ΠΠΠ ΕΣΔΑ, η οποία σύμφωνα με την κρατούσα νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας και του ΕΔΔΑ, περιλαμβάνει και την προστασία του ελευθέριου επαγγέλματος και την προστασία των εργασιακών σχέσεων από παρεμβάσεις του νομοθέτη. Πολλώ μάλλον καθώς μία τόσο δραστική και αιφνίδια επέμβαση στα ως άνω δικαιωματά μας δεν δικαιολογείται από κανένα, λόγο δημοσίου συμφέροντος».
_______________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: