ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.3.14

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-TΡΟΪΚΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ



ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡA
Σε ακόμη μια άτακτη υποχώρησηοδηγήθηκε η εθελόδουλη κυβέρνησηΣαμαρά - Bενιζέλου, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση τωνομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τη σφαγή των μισθολογικών ωριμάνσεων - τριετιών και τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (βλ. ανακοίνωση Δ. Στρατούλη παρακάτω).
Εν τω μεταξύ, καλά κρατεί το θέατρο των... "διαπραγματεύσεων" μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας. Η τρόικα παίζει τον αντιλαϊκό, νεοφιλελεύθερο, μνημονιακό της σκοπό και η κυβέρνηση ακολουθεί χορεύοντας σε αυτόν! 
Ενώ προσπαθεί να φανεί ανυποχώρητη απέναντι στις αξιώσεις της τρόικας για την επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο και το 2015 ,στον τρόπο "αξιοποίησης" - μοιράσματος του όποιου πρωτογενούς πλεονάσματος και τη λίστα ΟΟΣΑ, ενόψει και των εκλογών, υποχωρεί καθημερινά στη μία μετά την άλλη ..."κόκκινη γραμμή"  της! Η νέα υποχώρηση στις νεοαποικιακού τύπου απαιτήσεις της τρόικα στα εργασιακά αποδεικνύει άλλωστε του λόγου το αληθές.
Η συνάντηση που ξεκίνησε την Δευτέρα (17/2) μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και των επικεφαλής των εκπροσώπων της τρόικας που ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί της Τρίτης(18/2) δεν κατέληξε σε συμφωνία σε σχέση με ζητήματα εφαρμογής - "τεχνικά" ζητήματα ως προς τα μέτρα - "φωτιά".
H κατάσταση,μάλιστα, δείχνει να περιπλέκεται για την συγκυβέρνηση από το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πόουλ Τόσμεν αναχώρησε τα ξημερώματα για την Ουάσιγκτον. Με δεδομένη την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια συμφωνία με την τρόικα , καθώς έχει ποντάρει επικοινωνιακά σε αυτήν.
Στο κενό επίσης φαίνεται να πέφτει το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης σχετικά με το μοίρασμα του"αιματοβαμμένου" πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς η τρόικα δεν δείχνει να συναινεί στομοίρασμά του προεκλογικά σε ημετέρους, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες εκλογές, πασχίζει να αναδείξειδήθεν "αγκάθια" στις συνομιλίες, ενώ στην πραγματικότητα το αντικείμενο των συνομιλιών αφορά το"τεχνικό σκέλος", δηλαδή τον τρόπο και το χρόνο υλοποίησης των ειλημμένων μέτρων - απορρυθμίσεων,στην πλάτη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας με την τρόικα!
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – TΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΙΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ»
“Το κακόγουστο θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-τρόικας πήρε τέλος. Η κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, «έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια» και υποχώρησε κατά κράτος στις θρασύτατες και αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας για ακόμα μεγαλύτερη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση συμφώνησε σε ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αφού πλέον επί της ουσίας για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, δεν θα αποφασίζει ο Υπουργός Εργασίας αλλά το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο έχουν την πλειοψηφία οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και εργοδοτών, και το 2015 να υπάρξει πλήρης απελευθέρωσή τους και με νομοθετική κατάργηση της άδειας του Υπουργού, όπως ακριβώς το ζητάει η τρόικα στέλνοντας τα ποσοστά ανεργίας σε πιο δυσθεώρητα ύψη.
Η κυβέρνηση συμφώνησε επίσης να εφαρμόσει σε δυο δόσεις (2014 και 2016) την απαίτηση της τρόικας για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελεί δώρο μόνο για ορισμένες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και δυναμίτη στα εναπομείναντα οικονομικά θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης.
Η κυβέρνηση, τέλος, αποδέχτηκε να ανοίξει τον δρόμο για οριστική κατάργηση των ήδη παγωμένων από το 2012 τριετιών μέσω της μείωσής τους κατά 50% σε νεοπροσλαμβανόμενους μακροχρόνια ανέργους μετατρέποντάς τους σε πειραματόζωα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού το γρηγορότερο δυνατό, πριν μετατρέψει την χώρα σε εργασιακό κάτεργο, τους κατοίκους της σε ανέργους και την κοινωνική ασφάλιση σε ερείπια.”
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει , χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:
NEΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία στις χθεσινές πολύωρες συνομιλίες, διάρκειας 12 ωρών, στο υπουργείο Οικονομικών.
«Πάει καλά, έχουμε φθάσει πολύ κοντά, αλλά υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων στο ΥΠΟΙΚ.
«Ελπίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (σ.σ. αναγκαία συνθήκη για να εγκριθούν οι δόσεις)», ανέφερε ο ίδιος παράγοντας και πρόσθεσε: «εάν είναι, θα κλείσουμε σήμερα, ή δεν θα κλείσουμε καθόλου. Εάν δεν κλείσουμε σήμερα, συνεχίζουμε τις επόμενες ημέρες».
ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
Μετά 178 ημέρες διαπραγματεύσεων, οι συνομιλίες «σκοντάφτουν» στη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 (μάλιστα η τρόικα δεν έχει ακόμη προσδιορίσει καν συγκεκριμένο ποσό για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος), στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με την τρόικα να ζητεί νομοθετική ρύθμιση, που ουσιαστικά θα απελευθερώνει τις απολύσεις, αλλά και στην απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015.
Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «είμαστε πιο κοντά, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει». Σύγκλιση, χωρίς ωστόσο συμφωνία, υπάρχει στην απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Στα «μέτωπα» του εργασιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας φαίνεται να περνάει τις θέσεις του όσον αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ εκτός απροόπτου, δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:
1. Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, προωθείται μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και των εισφορών που πληρώνει ο εργαζόμενος κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Η μείωση θα ενεργοποιηθεί από τον Ιούλιο. Θεωρείται, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πολύ πιθανό, να υπάρξει πρόσθετη μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα από το 2016ώστε να επιτευχθεί και ο μνημονιακός στόχος για μείωση μόνο των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι δύο ποσοστιαίες μονάδες (από τις 3,9 μονάδες συνολικά) θα προκύψουν από την κατάργηση του σκέλους που καταβάλλει σήμερα εργοδότης και εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα υπάρξει και κατάργηση επιδομάτων που καταβάλλονται μέχρι σήμερα, όπως είναι το οικογενειακό.
2. Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση και τον κυρίαρχο ρόλο θα αναλάβει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Ήδη έχει υπάρξει σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Αναμένεται να διευκρινιστεί μόνο το αν θα υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων μόνο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση
3. Οι τριετίες θα διατηρηθούν ως έχουν για τους εργαζόμενους. Ωστόσο δεν αποκλείεται η τελική συμφωνία να προβλέπει παρεμβάσεις για τους μακροχρόνια ανέργους.
«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015»
Εν τω μεταξύ μετά την ολοκλήρωση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015.
Η ίδια πηγή τόνισε ότι εφεξής η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων δεν συνδέεται με απολύσεις, ενώ το δεύτερο κύμα των 12.500 διαθεσίμων έως το τέλος Μαρτίου, «κλείνει» με τη διαδημοτική κινητικότητα.
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο Π. ΤΟΜΣΕΝ
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα υπάρξουν συζητήσεις για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση. Από την πλευρά των επικεφαλής της τρόικας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, φεύγει σήμερα από την Αθήνα και θα αντικατασταθεί στη συνέχιση των συζητήσεων από τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, Γουές Μακ Γκρου. Στις διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν να μετέχουν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ.

ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: