ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.5.14

Δίκη Ομολόγων.ΑΠΟΦΑΣΗ : "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΟΣΙΟ" ΑΛΛΑ .....Απο 15 έως 43 χρόνια οι ποινές

Δίκη Ομολόγων: Απο 15 έως 43 χρόνια οι ποινές
Με την απόφαση του δικαστηρίου για τα δομημένα ομόλογα φοβάμαι πως ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Προσέξτε. Η απόφαση λέει πως το σύνθετο ομόλογο που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο ήταν επιζήμιο για τα ασφαλιστικά ταμεία που το αγόρασαν. Δηλαδή το δικαστήριο ούτε λίγο ούτε πολύ απεφάνθη πως το ελληνικό Δημόσιο έκανε απάτη. Διότι αν κρίνονται ένοχοι αυτοί που διακίνησαν το ομόλογο στις αγορές γιατί να μην πρέπει να λογοδοτήσει και ο εκδότης του ομολόγου; Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως η απόφαση ζημιώνει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόσφατη έξοδο στις αγορές και ετοιμάζει νέα έκδοση ομολόγου; Αναρωτιέμαι ποιος θα επενδύσει όταν θα γνωρίζει πως εξαιτίας του λαϊκισμού και για χάρη του εύκολου εντυπωσιασμού μπορεί να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου;


Νικήτας

(upd) Ένοχοι όλοι, πλην ενός κατηγορουμένου.Από 6 έως 25 χρόνια κατά συγχώνευση οι ποινές καθώς ο Εισαγγελέας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Ερωτηματικό παραμένει αν οι ποινές θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, ποινές που ξεκινούν από 15 - 43 χρόνια. Αναμένεται να αποφαιστεί αν κάποιες από αυτές τις ποινές θα είναι με αναστολή.

Ένοχους για σειρά αδικηματων όπως, ηθικη αυτουργία σε απάτη, απάτη από κοινού, άμεση συνεργεία σε απάτη, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κήρυξε το Γ´ Κακουργημάτων τους κατηγορούμενους, στη δίκη των σύνθετων ομολόγων πλην του Ευγένιου Παπαδόπουλου, πρώην ΓΓ του υπ. Εργασίας.

Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη όπως και τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις (Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη - ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει), τον υπεύθυνο της ΝΑΜ Γιώργο Παπαμαρκάκη, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγο κατά περίσταση για τα εξής αδικήματα: απάτη από κοινού, απιστία στη υπηρεσία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση.

O συνήγορος των Αδαμόπουλου και Σαββίδη, που υπηρέτησαν τότε στην J.P. Morgan, διερωτήθηκε πως θα συναντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον επικεφαλής της J.P. Morgan στο φόντο αυτής της απόφασης που καταδικάζει τη μεγάλη επενδυτική τράπεζα.
Ωστόσο παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι είναι εκτεθειμένη η εικόνα του Ελληνικού Δημοσίου από την απόφαση της δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρουν με ένα πόρισμα του οποίου οι επιπτώσεις εκτείνονται πολύ πέρα από την τύχη των άμεσα εμπλεκομένων και μένει να κριθεί μελλοντικά αν θα επηρεάσουν και την εικόνα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, η δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα ότι το σύνθετο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου απέβη επιζήμιο για τα ασφαλιστικά ταμεία που το αγόρασαν.

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κύκλους της αγοράς, κυρίως γιατί από τότε που ξεκίνησε η δίκη συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν στοιχειοθετήθηκε ζημία των ταμείων που το αγόρασαν, αλλά και ότι το αγγλικού δικαίου, σύνθετο ομόλογο δεν θα είχε υποστεί το κούρεμα στο οποίο εν τέλει υποβλήθηκαν τα ελληνικού δικαίου ομόλογα που διέθεταν τα ταμεία στα χαρτοφυλάκιά τους.

Θα είχε δηλαδή αποδειχτεί σοφή και επικερδής επένδυση αποφέροντας για την ακρίβεια υπεραπόδοση στα ασφαλιστικά ταμεία, εάν δεν είχε επιστραφεί λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2007 λαμβάνοντας τεράστιες μιντιακές διαστάσεις με έντονο άρωμα λαϊκισμού.
http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20120916/engine/assets_LARGE_t_942_150683_type12128.jpg
Κυρίως, όμως, η απόφαση εκτιμάται ότι ζημιώνει την αξιοπιστία και την καλή πίστη της Ελλάδας στο εξωτερικό, και μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα να απεμπλακεί από την κηδεμονία των δανειστών και να αντλήσει ρευστότητα από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, λίγο μάλιστα μετά την πρώτη πετυχημένη έξοδο της Ελλάδα στις αγορές.
Πρόκειται για μία απόφαση που έρχεται να αμφισβητήσει παγκοσμίως εδραιωμένες χρηματοοικονομικές πρακτικές, αφού η συναλλαγή αυτή είναι παρόμοια με χιλιάδες παρόμοιες συνάλλαγες που πραγματοποιούνται διεθνώς καθημερινά, όπως και με άλλες αντίστοιχες συναλλαγές που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που στη σχετική προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στις αρμόδιες εποπτικές αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου η απάντηση που είχε δοθεί ήταν ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες. Η ενοχοποίηση της συγκεκριμένης συναλλαγής μαρτυρά την ανεπάρκεια του συστήματος όταν πρόκειται για την αξιολόγηση σύνθετων προϊόντων αλλά και παρουσιάζει το Ελληνικό Δημόσιο να έχει εκδόσει ένα υπερτιμημένο ομόλογο, εξαπατώντας το επενδυτικό κοινό, γεγονός που αναπόφευκτα θα εκθέσει την εικόνα της χώρας διεθνώς. Μένει να δούμε αν θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου για αντίστοιχες εκδόσεις του Ελληνικού Δημοσίου, αφού η απόφαση δημιουργεί ιστορικό προηγούμενο.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: