ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.5.14

Γερμανικά ΜΜΕ: «Εθνική καταστροφή η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ»

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ: Άνοδος της ακροδεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών 
«Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία», γράφει η γερμανική General-Anzeiger της Βόννης. Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

 «Στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή, στα μάτια των Ελλήνων, η Ε.Ε. τους έχει επιβαρύνει υπερβολικά. Στην περίπτωση της γειτονικής μας Γαλλίας, το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας όσον αφορά την...
πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος μπορεί να καταφέρει να μείνει επί μακρόν στο αξίωμά του όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα», σημειώνει η γερμανική General-Anzeiger.

Για το ίδιο θέμα, η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Σε όλη τη γηραιά ήπειρο, οι ψηφοφόροι παρουσιάζουν νέες αβεβαιότητες, που οφείλονται στην ραγδαία μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή σκηνή. Οι δημοκρατικές κοινωνίες οφείλουν, όμως, να μιλούν για αυτές τις αβεβαιότητες. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους ωσάν να επρόκειτο για "γκουρού“. Θα πρέπει να τους απομυθοποιήσει. Δεν είναι όλοι όσοι στέλνονται εκεί άξιοι για το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Γερμανία αναφέρεται η Die Welt του Βερολίνου, που υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την ευρωπαϊκή πορεία των κυβερνώντων κομμάτων.
«Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, οι Χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν σαφείς αλλά όχι δραματικές απώλειες. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δέχθηκε μια αξιοσημείωτη ώθηση. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD, που δεν είναι τόσο ακραίο σε σχέση με παρόμοιες ομάδες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, κατάφερε να σημειώσει μια αξιοπρόσεκτη εκλογική επιτυχία, αλλά το αποτέλεσμα του δεν είναι διφήφιο. Για ακόμη μία φορά οι Γερμανοί καταδεικνύεται ότι δεν συμπαθούν τις θεαματικές αλλαγές και αποδεικνύονται –ακόμη και εάν δεν θέλουν να το ακούν- καλόβολοι υποδειγματικοί Ευρωπαίοι», αναφέρει η εφημερίδα.

Σε συνέντευξή του στην DW o καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Μονάχου Κλάους Γκετς αποτιμά τα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών: «Νομίζω ότι η ανομοιογενής εικόνα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ψήφισαν με γνώμονα εθνικά κριτήρια. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν πανευρωπαϊκές πολιτικές τάσεις, πανευρωπαϊκά κόμματα ή ακόμα και κάτι σαν ένα πανευρωπαϊκό κομματικό σύστημα. Δεν αποτελεί συνεπώς έκπληξη ότι σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. διαπιστώνουμε διαφορετικές πολιτικές τάσεις».

Ο ευρωπαϊκός Τύπος τελεί σήμερα υπό το σοκ του «πολιτικού σεισμού» που αποτελούν οι επιδόσεις των ευρωφοβικών κομμάτων στις ευρωεκλογές και ιδιαίτερα η επίδοση του Εθνικού Μετώπου (FN), το οποίο πλέον είναι το πρώτο κόμμα της Γαλλίας.


«Πολιτικός σεισμός» είναι ο τίτλος της Frakfurter Allgemeine Zeitung που αφιερώνει την πρώτη της σελίδα, όπως και το σύνολο σχεδόν των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, στον θρίαμβο του Εθνικού Μετώπου. «Αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες. Το σύνθημα "περισσότερη Ευρώπη" πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά», σχολιάζει η εφημερίδα.

Η λαϊκή Bild κάνει από την πλευρά της λόγο για «εκλογικό σοκ στη Γαλλία». Για τον πρόεδρο Ολάντ, πρόκειται για πανωλεθρία αναφέρει η Die Welt, η οποία κάνει επίσης λόγο για πολιτικό σεισμό. «Εξαιτίας αυτής της εκλογικής καταστροφής, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ηττημένος, είναι όλο και περισσότερο αποδυναμωμένος. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο γι΄ αυτόν να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Σεισμός στη Γαλλία», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της La Repubblica, «Σοκ στη Γαλλία», γράφει η Corriere della Sera.

«Η νίκη του Εθνικού Μετώπου αποτελεί ένα σοκ που θα συγκλονίσει τη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη», γράφει η Liberation. «Το ωστικό κύμα που δημιουργεί το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν ξεπερνά σαφώς τα εθνικά σύνορα. Πρόκειται για μία πραγματική απειλή για την ευρωπαϊκή ιδέα», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Το FN επιβάλλεται ως πρώτο κόμμα της Γαλλίας», γράφει η Le Figaro. «Για τη Μαρίν Λε Πεν αποτελεί μία προσωπική νίκη, διότι πέτυχε, ενσαρκώνοντας ένα νέο στυλ, να καταρρίψει το πρώτο εμπόδιο για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου, την δαιμονοποίησή του», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η άκρα δεξιά προελαύνει στη Γαλλία», γράφει η ισπανική El Mundo.

«Η κ. Λε Πεν ηγείται της προέλασης της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος της βρετανικής Daily Mail, ενώ οι Financial Times αναφέρονται στο Εθνικό Μέτωπο επικεφαλής ενός «λαϊκιστικού σεισμού».

Οι βρετανικοί Times αναφέρονται στον θρίαμβο του βρετανικού ευρωφοβικού και λαϊκιστικού Ukip, του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει διατηρήσει αποστάσεις από το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.

«Το Ukip πανηγυρίζει, ενώ η Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά», είναι ο τίτλος της εφημερίδας που κάνει λόγο για «ταπείνωση» του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Για «ισχυρή τιμωρία» των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων κάνει λόγο στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η ισπανική El Pais, ενώ η El Mundo επισημαίνει την πανωλεθρία των δύο μεγάλων ισπανικών πολιτικών κομμάτων, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η αυστριακή εφημερίδα Kurier σημειώνει ωστόσο ότι η δεξιά στροφή στην Ευρώπη ήταν λιγότερο θεαματική από όσο αναμενόταν. Η εφημερίδα τονίζει τις αρνητικές επιδόσεις του κόμματος SNS της γειτονικής Σλοβακίας, που δεν εξασφαλίζει έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Το SNS ήταν ένα από τα κόμματα στα οποία υπολόγιζε η ευρωπαϊκή άκρα δεξιά για να συγκροτήσει ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.


Πηγές: Deutsche Welle, ΑΜΠΕ, AFP
Από enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: