ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.5.14

Η ήττα φέρνει γκρίνια στην κυβέρνηση

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξέσπασε μέσω συνεργατών του χωρίς όνομα, αντιδρώντας στην κριτική που δέχθηκε από Νεοδημοκράτες χωρίς όνομα. Παίχτηκε, δηλαδή, ένα παιχνίδι διαρροών πολύ ενδεικτικό του εκνευρισμού υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ παρά τις εντυπώσεις που κατασκευάζονται ότι "όλα καλά" μετά τις ευρωεκλογές.
Ο υπουργός Οικονομικών διακίνησε τη φήμη ότι «θα παραιτηθεί γιατί δεν δέχεται να γίνεται σάκος του μποξ». Η σεναριολογία για έκτακτες πολιτικές εξελίξεις φούντωσε ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ και αυτό προκάλεσε ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια ο Γ. Στουρνάρας τα μάζεψε, πάλι μέσω κύκλων, αλλά η σύγχυση ήταν ήδη πλήρης. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με αυτόν τον τρόπο σε κάτι που δεν είχε λεχθεί δημοσίως αλλά αποτελούσε αντικείμενο παρασκηνιακής συζήτησης - ότι δηλαδή ο ίδιος με τις πολιτικές του ευθύνεται για την πτώση κατά περισσότερο από έξι μονάδες των ποσοστών της ΝΔ στις ευρεκλωγές σε σχέση με το 2012. Το ενδεχόμενο μετακίνησης του Γ. Στουρνάρα παραμένει ανοιχτό, ο ίδιος άλλωστε προφανώς θα επιθυμούσε να διαδεχτεί τονΓιώργο Προβόπουλο στην ΤτΕ ή να γίνει Επίτροπος - και οι δύο θέσεις είναι πολυτελείς, ασφαλείς και τιμητικές.
Η άσκηση του ανασχηματισμού είναι δύσκολη για την κυβέρνηση γιατί οι επιδιώξεις είναι σύνθετες. ΟΕυάγγελος Βενιζέλος θέλει να ενισχύσει τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ για να κάνει επίδειξη ισχύος και γιατί το κόμμα του ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη νομή της εξουσίας. Η υπουργοποίηση Λοβέρδου που επέστρεψε ήδη στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Φίλιππου Σαχινίδη. Αλλά οι δυσκολίες αφορούν πρωτίστως τον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να κάνει άνοιγμα προς τα δεξιά (εξ ου και ακούγεται το όνομα του Μάκη Βορίδη) αλλά ταυτόχρονα να κάνει άνοιγμα στο κέντρο (εξ ου και λέγεται ότι μπορεί να αξιοποιηθούν τεχνοκράτες της Κεντροαριστεράς). Μάχη θα δοθεί για το αν θα πάρει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ήδη υπάρχει γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ για τα πλεονεκτήματα που αποκτά το ΠΑΣΟΚ έχοντας πέσει στο 8%! Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος όπως φαίνεται θα καρατομηθεί για να τιμωρηθεί επειδή στήριξε τον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, Σπηλιωτόπουλος, Κουμουτσάκος καιΚαλαφάτης θα αξιοποιηθούν για να επιβραβευτούν επειδή πήραν το αυτοδιοικητικό ρίσκο, ο Νίκος Δένδιαςθέλει να φύγει από την Κατεχάκη και το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου που θα τον διαδεχτεί, αφού αυτό το Υπουργείο έχει πολύ μεγάλη σημασία για το μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει άλλωστε ξεκαθαριστεί αν μέσω ανασχηματισμού θα επιχειρηθεί η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με προτάσεις σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητους, κάτι που αν συμβεί δεν θα αρέσει στους γαλάζιους επειδή μειώνονται οι θέσεις για τους ίδιους.
Φυσικά η κυβέρνηση δεν θέλει να πέφτουν τα φώτα στα εσωτερικά της προβλήματα και γι αυτό επιμένει στην προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο χαρτί που έχει πέσει στο τραπέζι είναι οι προτάσεις για σπάσιμο του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και για δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης σχετικά με την απομείωση του χρέους. Η Κουμουνδούρου έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται παρά να αποδεχθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου για να καθιερωθεί η απλή αναλογική, θεωρώντας ότι η συζήτηση για το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα γίνεται λόγω της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές προκειμένου να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Αλλά και ως προς τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα δείχνουν, θα απορρίψει τη σχετική πρόταση θεωρώντας πως πρόκειται για προσπάθεια εγκλωβισμού του στο μνημονιακό πλαίσιο. Πάντως, αίτημα για δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί και από την πλευρά των πιστωτών όταν έρθει η ώρα της συμφωνίας για το χρέος - και δεν αποκλείεται γύρω από αυτό να κατασκευαστεί η αφορμή για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: