ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.5.14

Ανασχηματισμός: Η ΝΔ στην κυβέρνηση… το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία


Ανασχηματισμός: Η ΝΔ στην κυβέρνηση... το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία
Σκληρό παζάρι Σαμαρά – Βενιζέλου. – Στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τοποθετούν χρονικά τον ανασχηματισμό στελέχη της κυβέρνησης – Πιθανό το σενάριο να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η χθεσινή συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου αντί να ξεκαθαρίσει, μπέρδεψε ακόμα περισσότερο το τοπίο αφού στο πολιτικό ρεπορτάζ υπήρχε η αίσθηση ότι «οι δυο άντρες τα είχαν βρει» κατά τη διάρκεια του προχθεσινού ταξιδιού τους στις Βρυξέλλες.
Εκτός από την διαφωνία Σαμαρά για αλλαγή του εκλογικού νόμου, σενάριο που φαίνεται να ξαναμπαίνει στο συρτάρι, ο κ. Βενιζέλος βρήκε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να «πρωθυπουργεύσει» αντί του Σαμαρά. Μετά το πέρας της συνάντησης άδραξε την ευκαιρία να πει στους δημοσιογράφους ότι προήδρευσε σύσκεψης με στελέχη της κυβέρνησης και του Μαξίμου, ενώ προανήγγειλε τον ανασχηματισμό αντί του Σαμαρά παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος με δηλώσεις του και διαρροές έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.
Μέσα στη συνάντηση οι δυο άνδρες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να γράφουν και να σβήσουν ονόματα με τον Βενιζέλο να επιμένει στην τοποθέτηση ανθρώπων της εμπιστοσύνης του σε παραγωγικά υπουργεία.
Παρότι με ένα ποσοστό της τάξεως του 8% για την Ελιά, τέσσερις μονάδες χαμηλότερο από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2012, ο Βενιζέλος πιέζει ασφυκτικά τον Σαμαρά να δεχτεί τους όρους του με το επιχείρημα ότι αυτός είναι ο “στυλοβάτης” της κυβέρνησης και την γνωστή επωδό του ότι… “χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός”.
Τι ζητάει λοιπόν ο Βενιζέλος;
Αυτονόητο είναι η απαίτησή του να διατηρήσει το Υπουργείο Εξωτερικών και τα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Αυτό που θέλει όμως επιπλέον είναι να περάσουν στον έλεγχο “πασόκων” ή “πασοκογενών” στελεχών καίριας θεσμικής και πολιτικής σημασίας Υπουργεία τα οποία αυτή την στιγμή είναι στα χέρια “νεοδημοκρατών” Υπουργών.
Εκτός από την διατήρηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υποδομών στα χέρια δύο “πράσινων” Υπουργών (Μανιάτης- Χρυσοχοϊδη), ο Βενιζέλος θέλει τον έλεγχο εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και τριών επιπλέον Υπουργείων: το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Γιάννη Μιχελάκη, το Υπουργείο Ανάπτυξης από τον Κωστή Χατζηδάκη και- το κυριότερο- το Υπουργείο Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Βενιζέλος θέλει να τοποθετηθούν σε αυτά τα τρία χαρτοφυλάκια πρόσωπα της απόλυτης επιρροής του που η παρουσία τους στην κυβέρνηση θα λειτουργήσει ως ένεση ενδυνάμωσης της στίγματος που θέλει να προσδώσει για το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα για το Υπουργείο Εσωτερικών ο Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει από τον Σαμαρά να τοποθετηθεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος, για το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ το κλειδί είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να ανατεθεί σε ένα καθαρά πολιτικό στέλεχος του δικού του κόμματος με το σκεπτικό ότι μόνο έτσι θα διασφαλιστεί ότι ο θετικός αντίκτυπος από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής δεν θα μονοπωληθεί πάλι από τη ΝΔ…
To όνομα που ακούγεται εντόνως για το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό του Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος έθεσε βέτο για την παραμονή του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και για την είσοδο του Μάκη Βορίδη στο κυβερνητικό σχήμα.
Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την έντονη δυσαρέσκεια των γαλάζιων στελεχών για συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ιδιαίτερος σκεπτικισμός υπάρχει και για την συμμετοχή στελεχών που προέρχονται από την ΔΗΜ.ΑΡ. (Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου)  με τους οποίους τις επαφές είχε αναλάβει – σύμφωνα με πληροφορίες- ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Έντονο πάντως είναι το παζάρι και για τις θέσεις του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και για την θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
Το ερώτημα είναι ποιες θα είναι- αν υπάρχουν- οι αντιστάσεις του Αντώνη Σαμαρά στις απαιτήσεις του Βενιζέλου για μεγαλύτερο και ενεργότερο ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Αυτό πάντως που με ευκολία μπορεί να διακρίνει κανείς είναι ότι τα όσα ζητάει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο σε βάρος του Σαμαρά μπορούν να λειτουργήσουν “δίνοντας την εικόνα ενός Πρωθυπουργού “σιδεροδέσμιου” των βουλημικών εξουσιαστικών ορέξεων του κυβερνητικού του εταίρου”, όπως σχολίαζε χθες με νόημα στο NEWSBOMB ανώτατο κομματικό στέλεχος της ΝΔ.
Όσο για το χρόνο του ανασχηματισμού, οι κυβερνητικοί εταίροι των τοποθετούν γύρω από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 6 με 9 Ιουνίου αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα πολυ να επισκευτειτε των ιστοτοπο μας http://powernewsgreece.blogspot.com/ και αν δεν σας αρεσει μην θα προσπαθησουμε να γινουμε καλυτερο