ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.3.14

Σοκ και δέος! Μείωση έως 30% στους μισθούς (από το 2017)


Την κατάργηση των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, που ισοδυναμεί με μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10% έως 30%, ετοιμάζεται να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας,ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις της τρόικας. Η συγκεκριμένη
διάταξη είναι έτοιμη και απομένει να ρυθμιστούν λεπτομέρειες νομικού χαρακτήρα, αλλά και να καμφθούν οι έντονες αντιδράσεις υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστών, για να προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μετατεθεί για να ενταχθεί στο νέο Μνημόνιο, αμέσως μετά τις εκλογές...

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας οδηγεί τη συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα στα όρια των κατώτατων αποδοχών, δηλαδή στα 586 ευρώ μεικτά (για νέους έως 25 ετών 511 ευρώ). Οσοι πληρώνονται με βάση τον κατώτατο μισθό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), δηλαδή κατά βάση οι ανειδίκευτοι εργάτες, θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τη βίαιη κατάρρευση των μηνιαίων αποδοχών τους.Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι που καλύπτονται από την ΕΓΣΣΕ ανέρχονται στο 10% με 12% του συνόλου των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε περίπου 250.000 με 300.000 άτομα. Συνέχεια αναμένεται να πάρουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με βάση συλλογικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις. Σημειώνεται ότι ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να επανεξεταστεί το ύψος του κατώτατου μισθού από 1/1/17, καθώς έως τότε θα μείνει «παγωμένο» στα σημερινά επίπεδα. Μέσω μιας συνολικής ρύθμισης των κατώτατων αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να επιχειρηθεί να καταργηθούν οι προσαυξήσεις, δηλαδή οι αυξήσεις κατά 10% που δίνονται κάθε τριετία, έως τρεις το πολύ, λόγω προϋπηρεσίας. Ειδικά για τις τριετίες έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα να μειωθούν κατά 50% στους μακροχρόνια ανέργους που θα επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Ο Νίκος Κιουτσούκης, γ.γ. της ΓΣΕΕ, κάνει λόγο για «επιβεβαίωση των ανησυχιών που είχαμε. Προφανώς όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αποτελούν την οριστική “ταφόπλακα” για τα ελάχιστα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα που είχαν απομείνει στους εργαζομένους μετά την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι δέσμια των δανειστών αλλά κυρίως των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος». Υπενθυμίζεται ότι οι τριετίες «πάγωσαν» με το δεύτερο Μνημόνιο τον Μάρτιο του 2012.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: