ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.14

Tα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ και ντοκουμέντα... της συμφωνίας με την τρόικα

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ συνεχίζει η κυβέρνηση να καταρτίζει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα. Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών δεν βγάζουν κουβέντα για τα νέα μέτρα που συμφώνησαν με την τρόικα, καθώς τους αρκεί να πανηγυρίζουν για το «ψαλιδισμένο» στο 17% κοινωνικό μέρισμα, παρά τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για αναδιανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Επτασφράγιστο μυστικό αποτελεί για τον ελληνικό λαό αλλά ακόμα και για τους ίδιους τους βουλευτές το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα.
Οκτώ ημέρες μετά την αναχώρηση του επιτελείου της τρόικας, η κυβέρνηση καταρτίζει νομοσχέδιο εν κρυπτώ...Οκτώ ημέρες μετά την αναχώρηση του επιτελείου της τρόικας, η κυβέρνηση καταρτίζει νομοσχέδιο εν κρυπτώ...Εστω και αν έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την αναχώρηση των επικεφαλής των κλιμακίων από την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο αναφορικά με τη συμφωνία και το περιεχόμενο των νέων μέτρων που θα κατατεθούν στη Βουλή το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή.
Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να καταρτίζει το νομοσχέδιο εν κρυπτώ, αρνούμενο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιεχόμενό του, ενώ ακόμα και οι βουλευτές ενημερώθηκαν μόνο για ορισμένα θέματα που έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας όπως το γάλα και τα φάρμακα.
Αντίθετα βέβαια με την εχεμύθεια που κρατούν τα κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα να ανακοινώσει τη διανομή του «ψαλιδισμένου», σε σχέση με τις εξαγγελίες του, κοινωνικού μερίσματος, τονίζοντας παράλληλα ότι νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν.
Πολυνομοσχέδιο
Ωστόσο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία από την προηγούμενη εβδομάδα ετοιμάζουν το πολυνομοσχέδιο - σκούπα, η ψήφιση του οποίου αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε στο Eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 10,1 δισ. ευρώ.
Η απόλυτη μυστικότητα με την οποία συγγράφονται οι νέοι νόμοι, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο περιεχόμενό τους που αποτελεί το αποτέλεσμα της συμφωνίας με την τρόικα.
Ως εκ τούτου η κυβέρνηση προτιμά να κρατήσει μυστικά έως την κατάθεσή τους όλα τα νέα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να περιορίσει χρονικά τη δυνατότητα αντιδράσεων τόσο από την κοινωνία όσο και από τους ίδιους τους βουλευτές.
Αλλωστε πηγές που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έλεγαν ότι «η σκόνη που έχει σηκωθεί με το θέμα του γάλακτος, έχει καλύψει τα υπόλοιπα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές».
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους επικεφαλής της τρόικας να εφαρμόσει περίπου τις 280 από τις 329 παρεμβάσεις που περιέχει η «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», ενώ υπάρχουν και αρκετές «δύσκολες» ρυθμίσεις αναφορικά με τα εργασιακά.
Ωστόσο μέχρι τώρα κανείς δεν ξέρει ποιες είναι αυτές και τι αλλαγές θα επιφέρουν σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει μιλήσει μόνο για το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα, τα φαρμακεία και τα βιβλία, χωρίς όμως και σε αυτά να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Το ίδιο και από το υπουργείο Εργασίας, όπου το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι για τους επόμενους μήνες γλιτώσαμε τις ομαδικές απολύσεις.
Νέα μέτρα
Αντίθετα, είναι άγνωστο ποιες ανατροπές θα φέρουν στην αγορά τα υπόλοιπα μέτρα που συναποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα να εφαρμόσουν όπως για παράδειγμα:
**η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ,
**η απελευθέρωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων,
**η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αδειοδότηση των τσιμεντοβιομηχανιών,
**η κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων που δεν επιτρέπουν την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων, λόγω των χωροταξικών περιορισμών που ισχύουν στη νομοθεσία,
**η πλήρης απελευθέρωση των εκπτώσεων και των προσφορών στα είδη ένδυσης και υπόδησης,
**η κατάργηση της πλειονότητας των φόρων υπέρ τρίτων, η οποία θα επιφέρει ακόμα ένα χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Πέραν όμως των μέτρων που θα εφαρμοστούν από τη λίστα του ΟΟΣΑ, άγνωστη παραμένει και η συμφωνία με την τρόικα αναφορικά με τα ισοδύναμα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την κάλυψη:
**300 εκατ. ευρώ από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση, στην οποία προχώρησε μονομερώς η κυβέρνηση.
**400 εκατ. ευρώ από την ψήφιση του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μετά τη μείωση του στόχου εσόδων, που επέφεραν οι ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, αλλά και τη μειωμένη εισπραξιμότητα την οποία εκτιμούν οι δανειστές ότι θα έχει.
**1δισ. ευρώ από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων, που επέβαλε το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε το 2012. Ηδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ποσό δεν θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 και γι' αυτό θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα.
**650 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες από τη μη επιβολή της έκτακτης εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων για την κάλυψη του ελλείμματος του ΟΑΕΕ. Η «τρύπα» στα έσοδα του Ταμείου παραμένει και η κυβέρνηση αναζητά εδώ και περίπου οκτώ μήνες ισοδύναμο μέτρο.
**200 εκατ. ευρώ είναι το δημοσιονομικό κενό, σύμφωνα με την τρόικα, που έχει δημιουργήσει η μονομερής απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει υπό όρους το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία και περιμένουν τα ισοδύναμα μέτρα που θα το καλύψουν.

Τσίπρας: «Εκβιασμοί και πιέσεις σε βουλευτές»

Κλιμακώνει η αξιωματική αντιπολίτευση την τακτική της, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-σκούπα όπου θα αποτυπωθεί η συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας.
Μετά το κάλεσμα που απηύθυνε στους βουλευτές της συμπολίτευσης -μέσω της συνέντευξής του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»- ζητώντας να μην στηρίξουν τη συμφωνία μέσα στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ κινείται προς την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αποτυπώνει τη συμφωνία της με την τρόικα την ερχόμενη Παρασκευή, κρύβει το περιεχόμενό της και δεν ενημερώνει σχετικά τον ελληνικό λαό.
«Πρόκειται για μια μεθόδευση, που επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, με σκοπό να προωθηθεί μια νέα συμφωνία - μνημόνιο για τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες αλλά και την παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας. Ενας νέος εργασιακός μεσαίωνας προβάλλει, ενώ οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας θα υποστούν βαρύ πλήγμα. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία. Κάθε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου οφείλει να αντιστοιχηθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: