ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.3.14

Ένα θρίλερ επί... δύο


Σταύρος Χριστακόπουλος
Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί τις επόμενες μέρες να περάσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να εισπράξει τη δόση σε κλίμα πανηγυρισμών στο Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη, όλο και μεγαλώνουν οι ενδοκυβερνητικές ανησυχίες για το ότι σχεδόν αποκλείεται να βγει χωρίς «γρατζουνιές» από την ψηφοφορία.

Ενδεχομένως, όπως λένε πολλοί ανησυχούντες στην κυβέρνηση, να πληγωθούν και από το αποτέλεσμα της επιχείρησης εξαγοράς ψήφων μέσω της διανομής του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα – όπως έχουν βαφτίσει το ευτελές πεντακοσάρικο που θα διανεμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους προεκλογικά με στόχο να μην επέλθει το αναμενόμενο «πατατράκ», ειδικά στις ευρωεκλογές.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ανησυχία για τη ρευστοποίηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος βάζει φωτιά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, η οποία από την πλευρά της επιχειρεί να προκαλέσει όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά στους συγκυβερνώντες τόσο με την πίεση στους βουλευτές τους όσο και με την απαίτηση να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας με την τρόικα, ώστε να φανεί αν υπάρχουν – και ποιες είναι – σκοτεινές πλευρές της.
Όμως και για τους δύο βασικούς παίκτες του συστήματος η ανησυχία είναι κοινή, αφού δημοσκοπικά μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

Τεράστιες απώλειες

Για την κυβέρνηση αυτό σημαίνει ότι παγιώνονται οι τεράστιες απώλειες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και ότι είναι αδύνατον οι δυο τους να επιβεβαιώσουν την πολιτική ισχύ που κατέγραψαν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Αν προσθέσουμε και την κρίση που επαπειλείται στο ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας του επερχόμενου εκλογικού αποτελέσματος, τότε και η κυβερνητική σταθερότητα θα αμφισβητηθεί, με συνέπεια πολλοί εκ των στελεχών και βουλευτών των δύο κομμάτων να επιχειρήσουν είτε ηρωική έξοδο είτε κρίσιμες διαφοροποιήσεις για να σώσουν ό,τι σώζεται από το πολιτικό τους μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, στο κυβερνητικό στρατόπεδο βλέπουν σαν εφιάλτη ένα πολύ χαμηλό αποτέλεσμα, καθώς έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το χρέος και το τρίτο μνημόνιο. Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει τα φτερά του, οι ίδιοι θα βρεθούν καθηλωμένοι και με εξαιρετικά μειωμένο πολιτικό βάρος.

Όμως, η ευκολία με την οποία ψήφοι της Κεντροαριστεράς φαίνεται να πηγαίνουν προς μια απολίτικη ψήφο προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη προκαλεί μια επιπλέον ζημιά, αφού στη Ν.Δ. πίστευαν έως πρότινος ότι τυχόν απώλειες του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να τις καρπωθούν ευκολότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, αφού το προβάδισμά τους μοιάζει μεν παγιωμένο, αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα εντός του ορίου του στατιστικού λάθους. Επιπλέον, με αυτό το προβάδισμα, με αυτά τα ποσοστά, δεν μπορούν να εμπεδώσουν «ρεύμα» θριάμβου σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών. Ο κίνδυνος λοιπόν είναι, και στην περίπτωσή τους, η καθήλωση σε εκλογικά επίπεδα που θα τους αποστερούν την εικόνα της ραγδαία ανερχόμενης δύναμης και μελλοντικής κυβέρνησης.

Ασθενικό προβάδισμα

 Επιπλέον ζήτημα όμως – κατ’ αναλογία με τον προβληματισμό που επικρατεί στη Ν.Δ. – αποτελεί και η δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει εκλογικά στον υπό διάλυση χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου, για να μην κοροϊδευόμαστε, θα παιχτεί γι’ αυτόν το στοίχημα της πλειοψηφίας και της μεγάλης διαφοράς από τη Ν.Δ.

Όπως μάλιστα παρατηρεί ένας από τους σοβαρότερους παράγοντες της πλατείας Κουμουνδούρου, το Ποτάμι πράγματι είναι πρόβλημα: όχι ως πολιτική δύναμη, αλλά ως απολίτικη. Ο λόγος, σημειώνει, είναι ότι η καταφυγή στην απολίτικη και λαϊφστάιλ πρόθεση ψήφου, αν τελικά μετατραπεί σε ψήφο, θα αποδυναμώσει την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης για το μέλλον της χώρας.

Το πρόβλημα, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, δεν είναι ούτε ο Θεοδωράκης ούτε το Ποτάμι του. Το σημαντικό είναι ότι το σημερινό... δημοσκοπικό σκηνικό δηλώνει αποστροφή για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση και τη βύθιση της κοινωνίας στην απογοήτευση και την αποστράτευση.

Ως εκ τούτου θεωρεί ότι μια πολύ πιο πολιτική και πιο συγκεκριμένη - προγραμματική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το γιατρικό που μπορεί να προσδώσει νέο νόημα στην πολιτική αντιπαράθεση. Επιπλέον, όπως ο ίδιος πιστεύει, καλό είναι να περιμένουμε την ίδια την κάλπη, αφού εκεί θα φανεί αν η υπόκωφη δυσαρέσκεια εκατοντάδων χιλιάδων – ή και εκατομμυρίων αποκλεισμένων – θα εκφραστεί πολιτικά διά της ψήφου.

Το αν – και πόσο – έχει δίκιο, μένει απλώς να φανεί...



Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: