ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.14

Είσαι πρώην βουλευτής; Διορίζεσαι στο Δημόσιο!

Πάρτι τοποθετήσεων πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την ίδια ώρα που 1,5 εκατ. Ελληνες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν μια δουλειά
Του Χάρη Ιωάννου
Ενα αχαλίνωτο πάρτι «γαλαζοπράσινων» διορισμών πρώην βουλευτών στο Δημόσιο βρίσκεται σε εξέλιξη, την ίδια ώρα που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα στοιβάζονται πάνω στα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής της λιτότητας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες η κυβέρνηση διόρισε έναν… 77χρονο πρώην βουλευτή της Ν.Δ. στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), και όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και την υπαγωγή της στο Μνημόνιο, όπου –κατά τα άλλα- όλα επιβάλλονται από την τρόικα.
Η πρόκληση απέναντι στους χειμαζόμενους από την κρίση πολίτες χτύπησε «κόκκινο» χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου εγκρίθηκαν δύο νέοι διορισμοί, τρανή απόδειξη ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι αδύνατον να μεταρρυθμίσει τον εαυτό του και το κράτος.
Στη θέση του προέδρου του ΟΠΑΔ διορίστηκε ο γεννηθείς το 1937 Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, ο οποίος είχε εκλεγεί με τη Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης (1989-1993, 2004-2007). «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό εναντίον σας, αλλά δεν υπήρχε κάποιος νεότερος γι’ αυτή τη θέση;», αναρωτήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου και πρόσθεσε με νόημα: «Εχετε πάει ποτέ στην οδό Ηπείρου να θεωρήσετε βιβλιάριο ώστε να δείτε τις ουρές των ασφαλισμένων;».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαρ. Ουζουνίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι «με τέτοια ανεργία θα ήταν θετικό αν τη θέση αναλάμβανε ένας νέος άνθρωπος, αντί να φύγει στο εξωτερικό».
Στην ίδια επιτροπή, λίγο αργότερα, εγκρίθηκε ένας άλλος διορισμός, αυτός του νεαρού πρώην βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη, στη θέση του προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), όπως είχε γράψει η «Εφ. Συν.» στις 19/2. Υπέρ του διορισμού του κ. Κατρίνη ψήφισαν εκτός από Ν.Δ.–ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ενώ «παρών» ψήφισαν η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή.

Προϊστορία
Το «πάρτι» βέβαια έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προκληθεί ενδοκυβερνητική κόντρα για τον διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου, στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Ειδικά το «παπανδρεϊκό» τμήμα του ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει έντονα, ρωτώντας «πώς είναι δυνατόν να ανταμείβεται ο ΥΠΟΙΚ που παρέδωσε έλλειμμα 36 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στο Μνημόνιο».
Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραμένει στη διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας (ΙΚΑ) με υποδιοικητή τον πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. στη Φωκίδα, Κώστα Παπαθανασίου.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας και φανατικού υπέρμαχου του Μνημονίου Αδώνιδος Γεωργιάδη, στην ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχουν διοριστεί άλλοι δύο πρώην βουλευτές: στη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Λιντζέρης (ΠΑΣΟΚ) και στη θέση του αντιπροέδρου ο Θάνος Πλεύρης (πρώην ΛΑΟΣ, νυν Ν.Δ.).
Πριν από μερικούς μήνες η Βουλή είχε εγκρίνει την τοποθέτηση του Ξενοφώντα Βεργίνη ως προέδρου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Ο κ. Βεργίνης έχει διατελέσει μεταξύ άλλων βουλευτής Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας (2004-2007), υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας και πρόεδρος της «Δωδώνης» την περίοδο Μητσοτάκη. Ως υποδιοικητής του ίδιου Οργανισμού διορίστηκε ο Μιχάλης Τζελέπης, πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΕΣΥΠ
Στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) έχει διοριστεί ο 36χρονος πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Τόλκας, ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, θυγατρικής του ΟΣΕ, έχει αναλάβει ο πρώην υφυπουργός Αμυνας και πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος.
Πρόεδρος στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είναι ο πρώην βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ενώ στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) ο πρώην βουλευτής Λάρισας και πρώην γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος.
Ο πολιτευτής της Ν.Δ. και πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗ.ΣΥ., του πρώην κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Οικονόμου, έχει διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (αστικά λεωφορεία Αθήνας), ενώ στην αντίστοιχη θέση της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. Γιάννης Παλαιστής.
Σημειώνεται ότι όλα αυτά αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα των δεκάδων πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών και πολιτευτών που έχουν βρει καταφύγιο στο Δημόσιο τα χρόνια της κρίσης…

20/03/14

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ :
Κατά τα άλλα,
“Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.” Συνταγμα αρθ 4, και 
“Το δικαίωμα προς εργασία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, δημοσιότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας επιβάλλει την ουδετερότητα της Διοίκησης και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Θεσμικό εγγυητή της τήρησης των αρχών αυτών αποτελεί το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο συστάθηκε με το Ν. 2190/1994 ως ανεξάρτητη αρχή επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των διατάξεων που διέπουν τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια: