ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.3.14

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΠΡΕΠΕΙ" ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ολα ή τίποτα: Ψήφος εμπιστοσύνης το πολυνομοσχεδιο


Σε τρια άρθρα απελευθέρωση αγορών, τράπεζες και κοινωνικό μέρισμα

Ολα ή τίποτα: Ψήφος εμπιστοσύνης το πολυνομοσχεδιο
Σε νέο πεδίο μάχης εξελίσσεται η διαμόρφωση και κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλμαβάνει τη συμφωνία με την τρόικα για μεταρρυθμίσεις, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Από τη μια το ζήτημα του γάλακτος και από την άλλη άγνωστες μέχρι τώρα ρυθμίσεις για απελευθέρωση των φαρμακείων, των ταξί και των φορτηγών προκαλού αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης εγείροντας φόβους για αποσχιστικές κινήσεις και καταψήφιση επιμέρους άρθρων. Υπ αυτό το φόβο η κυβέρνηση αλλάζει γραμμή και συμπτίσει το πολυνομοσχέδιο σε τρια άρθρα, καθιστώντας κάθε ενδεχόμενη διαφωνία casus beli που οδηγεί σε διαγραφή. 
Επενδύοντας στη δοκιμασμένη πρακτική του όλα ή τίποτα το Μαξίμου "εκβιάζει" για μια ακόμη φορά συμφωνία των βουλευτών σε όλα τα μέτωπα χωρίς δυνατότητα πολιτικών-εκλογικών διαφοροποιήσεων. Με αυτό τον τρόπο μόνη σίγουρη διαρροή θεωρείται αυτή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ενώ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος φαίνεται να κάνει πίσω. Το πολυνομοσχέδιο αν και αρχικά θα ήταν "σπασμένο" σε πολλά άρθρα εν τέλει επικρατεί η γραμμή Μπαλτάκου για τρια μόλις άρθρα, περιορίζοντας τον ωφέλιμο χώρο για ελιγμούς των βουλευτών.
Παρ όλα αυτά η αποκάλυψη της πλήρους απελευθέρωσης φαρμακείων, ταξί και φορτηγών καθώς και του ελέγχου των εισιτηρίων αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο κοινωνικών και συντεχνιακών αντιδράσεων. Υπ αυτό το πρίσμα και νέες «επαναστάσεις» βουλευτών δεν αποκλείονται αλλά με τη δομή του πολυνομοσχεδίου σε τρια άρθρα θεωρείται δύσκολο οι διαφωνίες να φτάσουν στην κάλπη.
Το Μαξίμου αν διαπιστώσει αδυναμία σύγκλισης θα ανεβάσει πάλι τους τόνους και θα αναγάγει την ψήφιση του νομοσχεδίου σε άτυπη ψήφο ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, χρεώνοντας στους διαφωνούντες την ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση.
Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου προς φιλοκυβερνητικά media το νομοσχέδιο θα έχει τρια άρθρα ως εξής: 
- Το πρώτο άρθρο θα περιλαμβάνει την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, καθώς και άλλες εκκρεμείς μνημονιακές υποχρεώσεις διαφόρων υπουργείων.
-Το δεύτερο άρθρο θα περιέχει τις ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και 
-Το τρίτο άρθρο θα αποτελείται από διατάξεις φορολογικού περιεχόμενου, που στην πλειονότητά τους, όπως λέγεται, θα είναι ευνοϊκές για τους φορολογουμένους αφού θα προβλέπουν κυρίως μειώσεις προστίμων και προσαυξήσεων. Στο ίδιο άρθρο θα περιληφθούν, πιθανότατα, και οι διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί ως την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, ούτως ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που θα συνέλθουν την επομένη, 1η Απριλίου, να ανάψουν το «πράσινο φως» για να εκταμιευθούν οι εκκρεμείς δόσεις της δανειακής σύμβασης που ξεπερνούν το ποσό των 10 δισ. ευρώ. 
Στο νομοσχέδιο θα περιληφθούν και οι ρυθμίσεις για το «κοινωνικό μέρισμα» που έχει αποφασίσει να διαθέσει η κυβέρνηση από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα κυβερνητικό σχεδιασμό, το πολυνομοσχέδιο θα δημοσιοποιηθεί αργά απόψε ή το αργότερο αύριο, έτσι ώστε να προηγηθεί διάλογος στις κοινοβουλευτικές ομάδες των συγκυβερνώντων κομμάτων με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» σε επίμαχες διατάξεις και να αποφευχθούν εντάσεις και απειλές καταψήφισης. 


sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: