ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.3.14

Μόνο 400.000.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα (παρά τα μεγάλα λόγια). Με εφάπαξ εισφορά η διανομή του σε στρατιωτικούς - χαμηλοσυνταξιούχους


ΔΕΝ θα υπερβεί τελικά τα 400.000.000 ευρώ το τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι, γεγονός που διαψεύδει τις προσδοκίες που είχε... δημιουργήσει η κυβέρνηση, η οποία έλεγε ότι θα διανεμηθεί το 70% του... πλεονάσματος, το οποίο οριοθετούσε μάλιστα σε ποσά που ξεπερνούσαν τα 2,1 δισ. ευρώ και έφταναν μέχρι και τα 3,9 δισ. ευρώ.

Όμως το ποσό των 400.000.000 ευρώ αποτελεί το 70% των 571.000.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο θησαυρός του πλεονάσματος έγινε άνθρακας και εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες.

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι πάρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς οι δανειστές της χώρας θέλουν να υπάρξει ένα σημαντικό μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο θα μείνει στα χέρια της κυβέρνησης και δεν θα διανεμηθεί. Μάλιστα είχαν πει ότι κάθε ταμειακό απόθεμα θα δίνεται ως αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και όχι ως παροχές στο Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση, η τρόικα φαίνεται ότι έδωσε το πράσινο φως για να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μονομερή κίνηση που χρειάζεται, ύστερα από την αναμενόμενη επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, στις 23 Απριλίου 2014. Η διανομή του ποσού που συμφωνήθηκε θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με τη μορφή εφάπαξ εισφοράς, με στόχο να ρυθμιστούν αδικίες του παρελθόντος σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και να στηριχθούν οι ένστολοι.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/03/2014 – Σ.Λ.)

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες:

 Από την μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου οι στρατιωτικοί θα λάβουν τους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα προ της εφαρμογής του σχετικού νόμου του Αυγούστου 2012, αυτό έχει διαρρεύσει ανεπίσημα από κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών και πρόσφατα διευκρινίστηκε στη τρόικα μετά από σχετική ερώτηση.
 Για τα αναδρομικά που δικαιούνται, δεν έχει καθοριστεί ακόμη πότε θα δοθούν, σε πόσες δόσεις και σε ποιους (ενδέχεται να δοθούν σε πρώτη φάση μόνο σ’ αυτούς που κατέθεσαν προσφυγές στο ΣτΕ). Η σχετική απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί εντός του μηνός Απριλίου. Άλλωστε η πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου ότι, «δεν πρέπει να δοθεί στους στρατιωτικούς ένα μέρος του πλεονάσματος διότι, ενδέχεται να λάβουν αυξήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της απόφασης της ΣτΕ», καταμαρτυρεί έμμεσα τον υπόψη σχεδιασμό, του Υπουργείου Οικονομικών.

(Ε.Σ.)


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: