ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.3.14

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ- "ΦΩΤΙΑ"

Ούτε την Κυριακή(16/2) ,τελικά, τελείωσε το θέατρο ψευτοδιαπραγματεύσεων με την τρόικα. Η συμφωνία στη φύση των νέων βάρβαρων μέτρων (ομαδικές απολύσεις , τριετίες ,λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κλπ) είναι δεδομένη αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να φανούν διαφωνίες στον τρόπο υλοποίησης των μέτρων-"φωτιά" και "αγκάθια" στη..."διαπραγμάτευση"!
Η οριστική συμφωνία ,πάντως, ακόμα και σε θέματα που αποτελούσαν μέχρι την προηγούμενη βδομάδα"αγκάθια" ως προς το τεχνικό, έστω, σκέλος (π.χ. 100% εφαρμογή εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ,βλ. γάλα , μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα, ψωμί, φαρμακεία κλπ) αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η συζήτηση πραγματοποιείται πάνω σε ειλημμένα μέτρα - "φωτιά".
Η ουσία των μέτρων και των πολιτικών επιλογών,όπως και να έχει, δεν αλλάζει και η μόνη προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει κάποιες, δήθεν, επιτυχίες ώστε να μπορέσει να δόσειπροεκλογικές χάντρες στους ιθαγενείς! Η εμμονή του πρωθυπουργού να κατοχυρώσει το "πρωτογενές πλεόνασμα" , ώστε να δώσει προεκλογικά ψίχουλα σε ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών - ημετέρων της κυβέρνησης, άλλωστε, κάτι τέτοιο αποδεικνύει.
Μάλιστα, σύμφωνα,με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου οι εκπρόσωποι της τρόικας στην προσπάθειά τους να χορέψουν την κυβέρνηση στο ταψί και να την οδηγήσουν σε νέο μνημόνιοόπως και αν ονομαστεί αυτό, τόνιζαν πως τα ποσοστά υλοποίησης των μέτρων είναι χαμηλά και πίεζαν γιαεπιταχυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας! Η τρόικα συνεχίζει να παίζει με την συγκυβέρνηση το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.
Οι ...χθεσινές "διαπραγματεύσεις" (sic) ολοκληρώθηκαν στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (16/3)- και μετά από συζητήσεις 14 ωρών- με τους επικεφαλής των εκπροσώπων της τρόικας.
Η εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αστικού τύπου, επιθυμεί να υπάρξει κατάληξη των ψευτο-διαπραγματεύσεων το αργότερο το βράδυ της Δευτέρας.
Αξίζει , βέβαια, να σημειωθεί ότι ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα πηγές της συγκυβέρνησης διέρρεαν στα αστκά ΜΜΕ ότι θα υπάρξει συμφωνία ως την Κυριακή (16/2) και παρουσίαζαν το γεγονός αυτό σαν μια πτυχή ενός νέου κυβερνητικού success story!!!
Πάντως , ο Γ. Στουρνάρας δεν αποκλείει με δηλώσεις του, η .... "συμφωνία" να μην υπάρξει ούτε τη Δευτέρα (17/2) αλλά τις προσεχείς ημέρες!
Ολοκληρώθηκε,εν τω μεταξύ, ένας ακόμη γύρος συναντήσεων με την τρόικα το μεσημέρι της Δευτέρας (17/2). Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς θα επιστρέψουν στις4:30 στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα τα ίδια δημοσιεύματα- «δεν έχουν κλείσει τα κείμενα».
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Η στάση της συγκυβέρνησης, δε, απέναντι στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις της τρόικας γύρω από την προσπάθεια περαιτέρω απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και ενίσχυσης του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου (νέα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων,κατάργηση τριετιών για μακροχρόνια ανέργους, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών) μοιάζει περισσότερο με στάσηπαρατηρητή και όχι διαπραγματευτή!
Όσον αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για τις οποίες η κυβέρνηση πασχίζει με διαρροέςστον ημερήσιο τύπο να δείξει πως είναι αντίθετη , οι δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη,μόλις πριν 4 ημέρες στη Βουλή, δείχνουν με σαφήνεια ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο! «Ως το 2015 (σ.σ. υπάρχει η δέσμευση) να μειωθεί κατά 150000 υπαλλήλους (σ.σ. ο δημόσιος τομέας) και εκτιμάμε ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί πριν από το 2015», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η όποια προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Bενιζέλου να "μαγειρέψει" τον αριθμό των απολύσεων ή να στήσει έναν επικοινωνιακό μανδύα ασάφειας γύρω από το θέμα δείχνει να πέφτει στο κοινό.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΚΩΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
"Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσα θα είναι τα ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα το πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους της κυβέρνησης. Με επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα. Επαίρεται για ένα πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με τις θυσίες της κοινωνίας και την ασφυξία στην οικονομία, ενώ υπόσχεται ότι θα ξημερώσει μια καινούρια ημέρα, συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική συνταγή λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των δημόσιων αγαθών. Προσπαθεί να στήσει ένα προεκλογικό σκηνικό «επιτυχίας», πάνω στο σαθρό έδαφος μιας στημένης εξόδου στις αγορές, που προσκρούει όμως στην ίδια την πραγματικότητα και τα συντρίμμια του μνημονίου.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία έξοδος από την κρίση και καμία ανακούφιση του ελληνικού λαού, στο βαθμό που δεν αμφισβητείται η εγκληματική δέσμευση στα μνημόνια και δεν χαράσσεται μια νέα εθνική στρατηγική, για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των ασθενέστερων στρωμάτων. Αυτήν ακριβώς τη διαφορετική πολιτική στρατηγική θα στηρίξουν οι Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές, εκεί που τα ψέματα θα τελειώσουν και το δήθεν success story θα μας αφήσει χρόνους."
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/03/2014

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ για το θέμα από διάφορες ιστοσελίδες.
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Με βασικά ανοικτά μέτωπα σε τέσσερα υπουργεία, ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα- και μετά από συζητήσεις 14 ωρών- ένας μαραθώνιος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.
Η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επιζητεί να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων το αργότερο απόψε το βράδυ (θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, μετά το μεσημέρι σήμερα, ενώ οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα έως το βράδυ της Τρίτης).
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά σε όλα, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τελειώνουμε, αλλά δεν το αποκλείω».
Πάντως, ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι «εάν δεν κλείσει σήμερα, θα κλείσει τις επόμενες ημέρες».
Στο ίδιο μήκος κύματος, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπήρχε βούληση και από τις δύο πλευρές για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ούτε θα καθόμασταν έως τώρα, ούτε θα κάναμε νέα συνάντηση σήμερα». Χαρακτήρισε δε, τη σημερινή ημέρα ως την «κρίσιμη» για να υπάρξει συμφωνία.
Τα «αγκάθια» που έχουν μείνει στις διαπραγματεύσεις, είναι:
Στο υπουργείο Εργασίας: Δεν έχει επέλθει συμφωνία όσον αφορά στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. «Δεν υπάρχει σύγκλιση. Εμείς έχουμε άλλη προσέγγιση και συνεχίζουμε στη δική μας θέση», επισημαίνουν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Η τρόικα εμμένει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης: Η εφαρμογή κατά 100% των προτάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ παραμένει το ζητούμενο για την τρόικα. Δεν υπάρχει συμφωνία στα ζητήματα του γάλακτος, των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των φαρμακείων, αλλά και των παρεμβάσεων στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία).
Στο υπουργείο Οικονομικών: Δεν έχει επέλθει συμφωνία ακόμα στο σκέλος των δημοσιονομικών εξελίξεων και κυρίως στο θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν περίμεναν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα ήταν τόσο υψηλό και τώρα έχουν πρόβλημα να εξηγήσουν στους προϊσταμένους τους για τις λανθασμένες προβλέψεις που είχαν κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ίδιος είχε αναφέρει νωρίς το απόγευμα χθες, ότι για τη διανομή του μερίσματος «καταθέσαμε ένα πολύ έξυπνα διατυπωμένο σχέδιο, δεν θα πάμε σε μονομερή προώθηση»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το σύνολο των προαναφερθέντων ανοικτών θεμάτων, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αποσαφήνισε ότι η στάση της ελληνικής πλευράς έχει χαραχθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να αλλάξει.
Όταν θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και επέλθει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, θα κινηθούν οι διαδικασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ακόμα και στο άτυπο Eurogroup της Αθήνας (1- 2 Απριλίου) να εγκριθούν οι δόσεις που αναμένει η Ελλάδα.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο, αλλά και άλλο κυβερνητικό στέλεχος, «το μέγεθος των αναγκών της χώρας συνηγορεί ότι δεν θα είναι μόνο μια δόση», για να συμπληρώσουν πως «θα πάρουμε όσα χρήματα χρειάζεται για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Μαΐου (περίπου 10 δισ. ευρώ)».

Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ
Καλό κλίμα και γέλια μπροστά στις κάμερες από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον Πόουλ Τόμσεν υπό το βλέμμα της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής Χριστίνας Παπακωνσταντίνου.
Στις κλειστές συσκέψεις όμως ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, ο οποίος σε κάθε καλή είδηση απαντούσε λέγοντας πόσο χαμηλά είναι τα ποσοστά υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων όπως τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και ητιτλοποίηση ακινήτων του Δημοσίου.
«Η τρόικα θέλει, προφανώς, να έχει το πάνω χέρι μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ τραβά το σχοινί στα άκρα και ο Τόμσεν φαίνεται σαν να μη θέλει να εκταμιευθεί η δόση ως τον Μάιο» έλεγαν άνθρωποι των Βρυξελλών οι οποίοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει ούτε το 50%των προαπαιτούμενων, τόνιζαν.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ" - ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ολοκληρώθηκε ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα το μεσημέρι της Δευτέρας. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς θα επιστρέψουν στις 4:30 στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως είπε ανώτατος παράγων του υπουργείου- «δεν έχουν κλείσει τα κείμενα».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, με τον τελικό λόγο να έχει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, το οποίο αναβαθμίζεται με την συμμετοχή κοινωνικών εταίρων. Εάν κλείσει η συμφωνία, τότε αφαιρείται από τον υπουργό Εργασίας το δικαίωμα του βέτο στα αιτήματα για ομαδικές απολύσεις.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας είχε ώς τώρα γνωμοδοτικό ρόλο και εισηγείτο στον υπουργό για θέματα ομαδικών απολύσεων. Τώρα η απόφαση θα λαμβάνεται ομόφωνα απευθείας από το όργανο αυτό.
Επίσης, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία να μην ισχύουν οι τριετίες για μακροχρόνια ανέργους που επανεισέρχονται στην αγορά εργασίας. Στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα διατηρούνται οι τριετίες.
Θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα 'κλείσουμε' σήμερα»δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το νέο γύρο διαβουλεύσεων στο υπουργείο Οικονομικών.
Η ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επιζητεί να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων το αργότερο απόψε το βράδυ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά σε όλα, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τελειώνουμε, αλλά δεν το αποκλείω». Πάντως, ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι «εάν δεν κλείσει σήμερα, θα κλείσει τις επόμενες ημέρες».
Στο ίδιο μήκος κύματος, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπήρχε βούληση και από τις δύο πλευρές για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ούτε θα καθόμασταν έως τώρα, ούτε θα κάναμε νέα συνάντηση σήμερα». Χαρακτήρισε δε, τη σημερινή ημέρα ως την «κρίσιμη» για να υπάρξει συμφωνία.



iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: