ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.4.14

Μήνυση κατά Πάγκαλου για προσβλητικές αναφορές κατά των ΚρητικώνΜηνυτήρια αναφορά για τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου αναφορικά με την ιστορία της Κρήτης και το κατά πόσον οι κάτοικοί της ξεσηκώθηκαν το 1821 μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα κατέθεσε ένας Κρητικός μηχανικός, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, επισημαίνοντας ότι ζητά να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών (άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα-Έγκλημα κατά της Τιμής), για τους Κρητικούς που σφαγιάστηκαν πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821.

Συγκεκριμένα, ο κ.Γοργίας Ψυλλάκης αναφέρει:...

«Έχοντας υπ΄όψιν αφ΄ενός μεν τις από 22.4.2014 δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σύμφωνα με τις οποίες οι Κρητικοί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως όλη η Ελλάδα, αφ΄ ετέρου δε  την πληθώρα δημοσιευμάτων παραπόνων και  διαμαρτυρίας συνέπεια των δηλώσεων αυτών, θέλοντας να αποδώσω έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους τους σφαγιασθέντες Κρητικούς πριν και κατά την επανάσταση του 1821 καθώς και στις οικογένειές τους , κατέθεσα σήμερα (28.4.2014) σχετική αναφορά μου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου , για να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών (άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα- Έγκλημα  κατά της Τιμής), για τους αμέτρητους  Κρητικούς που σφαγιάστηκαν πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821.

Αθήνα, 28.4.2014
Γοργίας Εμμ. Ψυλλάκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Πραγματογνώμονας

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Σύμφωνα με  σχετικά δημοσιεύματα  του τύπου και του διαδικτύου τα οποία αναφέρονται  σε δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κου Θεόδωρου Πάγκαλου στις 22.4.2014 , αναφέρθηκε απ΄αυτόν ότι ΄΄ πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της Κρήτης και αφοπλισμού όλων των Κρητικών ΄΄, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε :   ΄΄ και μη μας πουν οι Κρητικοί  ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά , για την περίπτωση που γινόταν κάτι .Διότι  θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως όλη η Ελλάδα; ΄΄ .

Η  πραγματικότητα όμως  είναι ότι πολλές ήταν οι επαναστάσεις που προηγήθηκαν του 1821 στη Κρήτη και άλλες τόσες έγιναν και κατά την διάρκεια της επανάστασης .Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Δασκαλογιάννης από την Ανώπολη Σφακίων το έτος 1771 γδάρθηκε ζωντανός στο Ηράκλειο από τους Τούρκους , ενώ τα Σφακιά ερήμωσαν από τις σφαγές εξαιτίας του ξεσηκωμού τους  κατά των Τούρκων. Το έτος  1821 στα Σφακιά και στα Ανώγεια ξέσπασε επανάσταση κατά των Τούρκων , ενώ το  έτος 1823 απ΄τις σφαγές των στρατευμάτων του Ιμπραήμ - θέλοντας αυτός να καταστείλει τους ξεσηκωμένους  Κρητικούς -, ερημώθηκε σχεδόν όλη  η Κρήτη  .

Πιστεύεται ότι απαιτείται να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της μνήμης νεκρών (  άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα- Έγκλημα  κατά της Τιμής ) , για τους αμέτρητους  Κρητικούς που σφαγιάστηκαν   πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 , διότι:

Η  προσβολή της ιστορικής συλλογικής μνήμης αποτελεί κατ΄αρχήν ύβρη κατά του Λαού, του οποίου αμφισβητούνται όχι μόνο οι Εθνικές μνήμες αλλά και τα ίδια τα γεγονότα που τις διαμορφώσανε. Οι σφαγές των Κρητικών πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821  (όπως η θυσία των γυναικών στο Ζάλογγο, οι σφαγές των Ελλήνων στην Μικρά Ασία κλπ) αποτελούν πολύτιμα στοιχεία της Εθνικής συλλογικής μας μνήμης. Είναι γεγονότα βιωμένα και βεβαιωμένα από τους ελάχιστους -συγκριτικά- επιζήσαντες και τις οικογένειες τους και αποτελούν τα άγια των αγίων της ζωής τους. Η αμφισβήτηση των μαρτυρίων του Κρητικού Λαού πριν και κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821, αποτελεί ύβρη στην μνήμη των θυμάτων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους  και ηθικό πλήγμα για όλους αυτούς που κέρδισαν την ελευθερία και την τιμή τους χάρη στις θυσίες των προγόνων τους. Συνεπώς, εκτιμάται ότι η ποινική καταδίκη αυτών των πράξεων, που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και περιφρονούν την ιστορική μας μνήμη στην οποία στηρίζονται τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας   - απ΄ όπου κι αν προέρχονται - αποτελεί πράξη αυτονόητη για όποια κοινωνία σέβεται τις μεγάλες ανθρώπινες αξίες  και αρχές».


Από το koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: