ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.5.14

Τι λέει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που κατατέθηκε στη Βουλή, για την Άμυνα (ΠΙΝΑΚΕΣ - ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΔΣ 2015-2018)

Ουδεμία αναφορά γίνεται για τα αναδρομικά των στρατιωτικών που αφορούν την απόφαση του ΣτΕ, αφού η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη και δεν μπορεί να υπολογισθεί οποιοδήποτε δημοσιονομικό κόστος.

Ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας πάντως άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο για... ισοδύναμα μέτρα (στην περίπτωση δικαίωσης όλων όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη) τα οποία θα αφορούν στις επαγγελματικές ομάδες που δικαιώνονται και όχι στο σύνολο των πολιτών!!! Φυσικά συμπεριλαμβάνονται και τα στελέχη ΕΔ - ΣΑ!!!

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 18.488 εκατ. ευρώ και παρουσιάζουν αύξηση 75 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, κυρίως λόγω της καταβολής αναδρομικών αποδοχών στους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι ταμειακές πληρωμές για εξοπλιστικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 533 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 50 εκατ. ευρώ έναντι των προβλέψεων του Προϋπολογισμού.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις του ΜΠΔΣ και οι εξειδικευμένες ανάγκες μεμονωμένων φορέων στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των διοικητικών δομών, που ελήφθησαν υπόψη στον ανωτέρω προγραμματισμό είναι οι εξής:

• Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το έτος 2013 υπήρξε μείωση των προσλήψεων στις παραγωγικές σχολές κατά 30% σε σχέση με το 2012 (δηλ. 819 άτομα) και ο ίδιος αριθμός προσλήψεων έχει ενσωματωθεί σταθερά στις προβλέψεις για καθένα από τα έτη της περιόδου 2014-2018.
• Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για το έτος 2013 με σχετική απόφαση του ΥΔΙΜΗΔ εγκρίθηκε η κατανομή 225 δοκίμων πυροσβεστών εκ των 725 επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού βάσει εγκριτικής απόφασης (ΠΥΣ) του 2011. Ο υπόλοιπος αριθμός των 500 δοκίμων πυροσβεστών βάσει της ΠΥΣ 2011 εκτιμάται ότι θα προσληφθεί έως την 1/7/2014, εφόσον αυτό προβλεφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Πέραν των ανωτέρω, κατά το 2013 και 2014 δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις ένστολου προσωπικού στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Για τα έτη 2015 έως και 2018, ο αριθμός προσλήψεων θα ανέλθει στα επίπεδα του 2012 (580 κατ’ έτος).
• Οι δαπάνες για την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε ταμειακή βάση, θα διαμορφωθούν σε 533 εκατ. ευρώ ή στο 0,3% του ΑΕΠ το 2014, σε 700 εκατ. ευρώ ή 0,4% του ΑΕΠ το 2015, σε 598 εκατ. ευρώ ή 0,3% του ΑΕΠ το 2016, σε 497 εκατ. ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ το 2017 και σε 500 εκατ. ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ το 2018.
• Ρυθμίσεις για τα Μετοχικά Ταμεία: Τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποχρεούνται να υποβάλουν κάθε έτος στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ) αναλογιστική μελέτη και οικονομικές καταστάσεις για τον έλεγχο της βιωσιμότητάς τους. Οι αυξομειώσεις των παροχών διενεργούνται με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΑΑ.

Στον παρακάτω πίνακα 2.2 έχουμε απομονώσει τα κυριότερα σημεία που αφορούν τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, αποστράτους και γενικότερα την άμυνα:


Επίσης, προβλέπεται επιστροφή ποσών στους δικαστικούς λειτουργούς με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που ήδη έχουν εκδοθεί, όμως ισοδύναμα μέτρα κάλυψης του ποσού από τον κλάδο τους δεν διαπιστώσαμε!!! Δέστε τον παρακάτω πίνακα 3.7 τα σημεία που απομονώσαμε:


Τέλος δέστε τον παρακάτω πίνακα 3.12 με τις δαπάνες ΠΔΕ κατά φορέα (κάντε κλικ για μεγέθυνση):


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου  Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 (ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ):Πάντως το μεγάλο «πανηγύρι» αναμένεται το Σεπτέμβριο με την τρόικα που θα’ ρθει για οριστικοποίηση του μεσοπρόθεσμου.

(Ε.Σ.)

Σταρατα

Δεν υπάρχουν σχόλια: