ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.4.14

Πνίγεται στο χρέος όποια χώρα του ευρώ μπει σε Μνημόνιο!


Πριν από την κρίση π.χ. η Ιρλανδία χρωστούσε το 25% του ΑΕΠ της, αλλά οι Γερμανοί την «έσωσαν» εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος της στο… 124%!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ανελέητοι και άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat. Μονοσήμαντο το συμπέρασμα: όποια χώρα της Ευρωζώνης υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου πνίγεται αμέσως από την έκρηξη του δημόσιου χρέους της! Την ορθότητα του ισχυρισμού αυτού αποδεικνύει πρώτα πρώτα το γεγονός ότι βάσει των στοιχείων της Eurostat το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μεταξύ όλων των χωρών, όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και ολόκληρης της ΕΕ των 28 κρατών, το έχουν οι χώρες του ευρώ που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς.
Στις 5 χειρότερες θέσεις βρίσκονται οι 4 μνημονιακές χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) συν την Ιταλία. Μετά την παρεμβολή του Βελγίου ακολουθεί η Ισπανία, για να κλείσει η πρώτη χειρότερη επτάδα, αποδεικνύοντας ότι και στις δύο χώρες που ασκείται ήπια μνημονιακή πολιτική χωρίς τυπικά να έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Μνημονίου, το δημόσιο χρέος έχει απογειωθεί (Ιταλία, Ισπανία).
Είναι πολύ αποκαλυπτικό το γεγονός ότι από τις 15 χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, οι… 13 ανήκουν στην Ευρωζώνη – συμπεριλαμβανομένης μάλιστα και της Γερμανίας! Ας δούμε όμως πρώτα τις μνημονιακές χώρες, με τη σειρά κατάταξης – αρνητικής φυσικά. Πρώτη πρώτη φιγουράρει η Ελλάδα, με δημόσιο χρέος 175,1% του ΑΕΠ της. Ακολουθεί η Ιταλία με 132,6% και έπεται σε απόσταση αναπνοής η Πορτογαλία, με δημόσιο χρέος ίσο με το 129% του ΑΕΠ της. Λίγο πιο πίσω η Ιρλανδία με 123,7% και η Κύπρος με 111,7% του ΑΕΠ. Μετά το Βέλγιο (101,5%) και η Ισπανία (93,9%).
Η Ελλάδα και η Ιταλία, όπως και το Βέλγιο, είχαν ανέκαθεν υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο απλώς απογειώθηκε ξεπερνώντας κάθε όριο φαντασίας στην περίπτωση της Ελλάδας, όταν αυτή τέθηκε υπό μνημονιακό καθεστώς. Η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία δεν έχουν παράδοση υψηλού χρέους. Το 2007, πριν από την κρίση, βάσει των στοιχείων της Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανερχόταν στο 25% του ΑΕΠ της. Μόλις όμως μπήκε σε Μνημόνιο, το 2013 το χρέος της εκτοξεύθηκε στο… 123,7% του ΑΕΠ της – αυξήθηκε δηλαδή κατά το ασύλληπτο ποσοστό του… 394,8%! Σχεδόν πενταπλασιάστηκε! Το 2007 και πάλι, το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν οριακά κάτω από το όριο του 60% του Μάαστριχτ – βρισκόταν στο 58,3% του ΑΕΠ της. Το 2013, μην έχοντας καν κλείσει έναν χρόνο μνημονιακού καθεστώτος, το κυπριακό δημόσιο χρέος είχε σχεδόν διπλασιαστεί: 111,7% του ΑΕΠ της!
Περίπου ίδια η κατάσταση και στην Πορτογαλία. Στο 68,3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της το 2007, σχεδόν διπλάσιο το 2013 ύστερα από τρία χρόνια μνημονιακού καθεστώτος – 129%. Οποια χώρα δηλαδή μπήκε σε μνημονιακό καθεστώς, καταστράφηκε αναφορικά με το δημόσιο χρέος της! Να μην ξεχνάμε ότι το 2010, βλέποντας ότι η Ελλάδα παρουσίασε δημόσιο χρέος ύψους 129,7% για το 2009, οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου μάς είπαν τότε ότι με τόσο υψηλό ποσοστό χρέους η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη. Αν υποθέσουμε ότι είχαν δίκιο, γιατί τότε πήραν την Ιρλανδία, φόρτωσαν όλο το κόστος αποπληρωμής των χρεών των τραπεζών της στο εξωτερικό στον ιρλανδικό λαό και εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος της στο 123,7% του ΑΕΠ της, ποσοστό που οι ίδιοι είπαν στους Ελληνες το 2010 ότι σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της χώρας και τώρα μας λένε ότι η Ιρλανδία συνιστά… υπόδειγμα μνημονιακής σωτηρίας; Είναι φανερό ότι μας θεωρούν ηλίθιους οι Γερμανοί και μας κοροϊδεύουν!
Εμάς μας έλεγαν ότι είμαστε χρεοκοπημένοι με χρέος 129% του ΑΕΠ και μας… «έσωσαν» βάζοντάς μας να χρωστάμε το 175% (!) του ΑΕΠ μας, στους Ιρλανδούς είπαν ότι ήταν χρεοκοπημένοι και τους «έσωσαν» αυξάνοντας το χρέος τους στο 124%, σε ποσοστό δηλαδή που σε εμάς έλεγαν ότι σηματοδοτεί τη χρεοκοπία μας! «Εσωσαν» και τους Πορτογάλους εκτοξεύοντας και το δημόσιο χρέος αυτών στο 129% -χρεοκοπώντας τους δηλαδή κατά τους δικούς τους ισχυρισμούς- και τώρα… επαινούν τη δεξιά πορτογαλική κυβέρνηση που βγαίνει με «επιτυχία» στις αγορές! Είναι να τρελαίνεται κανείς με το απύθμενο πολιτικό θράσος τους και την προκλητικότητα που το κάνουν, προσβάλλοντας κατάμουτρα τη νοημοσύνη μας. Ας ελπίσουμε ότι ως πρώτο δείγμα αντίδρασης των Ευρωπαίων πολιτών, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα αποτελέσουν ράπισμα κατά αυτής της εξωφρενικής γερμανικής Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ευρώπη. Ιδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: