Αποχώρηση – Βόμβα από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Γερμανικές ΑποζημιώσειςΠάει και πιο κάτω… Και σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση… παίζει το δικό της παιχνίδι, στο οποίο δεν θέλει να στεναχωρήσει την καλή της φίλη Γερμανία. Αποχώρησε ο Μανώλης Γλέζος από την Διακομματική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε ότι η Επιτροπή από επιτροπή διεκδίκησης και δράσης μετατρέπεται σε επιτροπή μελέτης για τις γερμανικές οφειλές.
«Δεν θα ερχόμουνα στην επιτροπή, 
αν ήξερα πως σχεδιάζετε να κάνετε μία επιτροπή μελέτης. Αν παραμείνει έτσι θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί…», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Γλέζος, επισημαίνοντας ότι κωλυσιεργεί και καθυστερεί τη διαδικασία. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση και η Ν.Δ. δεν ήθελε να γίνει η συνάντηση των μελών της Επιτροπής με τη Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Τζαβάρας ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε ενδεικτικά να γίνουν επισκέψεις στα Κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμη και στο γερμανικό.
«Και η μελέτη δράση είναι», υποστήριξε ο κ. Τζαβάρας που δεν διαφώνησε με τις προτάσεις Γλέζου, αλλά και τις προτάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών.

Όσο για την αντίδραση της βουλευτού της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη. Η αναμενόμενη: Υποστήριξε ότι η αποχώρηση Γλέζου από την Επιτροπή οφείλεται στο ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – κίνηση την οποία χαρακτήρισε ως «πολιτικό αντιπερισπασμό» για τις υποψηφιότητες στη Θράκη.
Και ο Μ. Γλέζος έδωσε αμέσως την απάντηση του «Στη ζωή μου ποτέ δεν έχω κάνει αντιπερισπασμό. Τολμάτε να μου πείτε ότι έκανα αντιπερισπασμό για εθνικά θέματα;».
Τυχαίο το όλο σκηνικό με την επιτροπή για της γερμανικές αποζημιώσεις; Δεν νομίζω… Οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες. Και σε λίγο να δεις Έλληνα που και αυτό το θέμα θα τεθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας χωρίς φυσικά να λυθεί. Δεν είναι καιροί να πειράζει την Άνγκελα Μέρκελ… Έτσι απλά… 

hellasforce.com