ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.4.14

Πολιτικά ολισθήματα Δραγασάκη, Σταθάκη και άλλων της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.            Σε θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα, οι κ.κ. Δραγασάκης, Σταθάκης και άλλοι της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν προσωπικές τους απόψεις ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
(α) Στο ερώτημα “Ποιος φταίει για την κρίση”, ο κ. Δραγασάκης, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών στις 26.3.14, απαντάει:
“Ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας… Από αυτήν τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά η οποία θεωρεί ότι ‘μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας’ ”.
Τα λέει αυτά, ενώ γνωρίζει ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποφασιστεί στο Ιδρυτικό του Συνέδριο, είναι εντελώς διαφορετική!
Διαβάζουμε στην Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013):“Στην Ελλάδα επιβάλλονται, με κυρίαρχο τον ρόλο της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή στρατηγική,
 από την τρόϊκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σκληρότατα μέτρα που οδηγούν μεγάλα τμήματα του λαού σε ανθρωπιστική κρίση”  
(β) Για το ζήτημα “τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν οι δανειστές μας δεν δεχτούν τις απόψεις του για τα υπό διαπραγμάτευση θέματα:
Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Rosa Luxemburg στις 20.3.14, λέει:
“Η δική μου απάντηση στο Σχέδιο Β είναι η προσφυγή στον λαό… Εκλογές, ίσως, προσφυγή στη Βουλή ή δημοψήφισμα, όλα είναι υπό συζήτηση”.
- Ο κ. Σταθάκης, στο Mega στις 15.3.14, δηλώνει κατηγορηματικά:  
“Αυτή είναι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Θα παραμείνουμε στο ευρώ. Τελεία. Στο Τέξας το είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, είναι απόφαση του 
συνεδρίου...”.
Ο καθένας τους λέει δηλαδή το δικό του, ενώ και οι δύο γνωρίζουν ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποφασιστεί στο Ιδρυτικό του Συνέδριο, είναι εντελώς διαφορετική!
Διαβάζουμε στην Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013):
“Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα καμιά θυσία για το ευρώ’, απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη…”.
2.           Ο κ. Δραγασάκης, αμέσως μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει:
“Βεβαίως και μετά το συνέδριο ο καθένας μπορεί να έχει τις ιδιαίτερες προσωπικές απόψεις του και ο διάλογος μπορεί να συνεχίζεται, οι θέσεις όμως που δεσμεύουν όλους μας και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αποφάσεις που το συνέδριο συλλογικά έλαβε. Οτιδήποτε πέρα απ' αυτό είναι ξένο προς τη δημοκρατική και συλλογική κουλτούρα της Αριστεράς”  (Τύπος, 4.8.13).
3.            Μέχρις ότου καταφέρουν να την τροποποιήσουν, οι κ.κ. Τσίπρας, Δραγασάκης, Σκουρλέτης, Παπαδημούλης κ.α. ας κάνουν τον κόπο, πριν αρχίσουν να μιλούν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να διαβάζουν την Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού του Συνεδρίου.    
Κι ας μην ξεχνούν πως η Απόφαση αυτή δεσμεύει και τους ίδιους, όπως συχνά τους θυμίζουν άλλοι σύντροφοί τους, και ισχύει ως έχει γραφεί για όλα τα ακροατήρια, ελληνικά, ευρωπαϊκά, υπερατλαντικά… 
4.            Οι αποφάσεις που το συνέδριο συλλογικά έλαβε” πρέπει, προφανώς, να αποτυπωθούν με σαφήνεια και στο αναμενόμενο “επικαιροποιημένο εκλογικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”.
Η απαίτηση αυτή φαίνεται να προκαλεί δυσκολίες στον κ. Δραγασάκη, υπεύθυνου για την κατάρτισή του.
Δεν εξηγείται αλλιώς η τόση καθυστέρηση στην σύνταξη του Προγράμματος, που κάθε τόσο ακούμε πως “ολοκληρώνεται και θα είναι σύντομα στη διάθεση των πολιτικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: