ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.4.14

ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΒΕΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΥΒΕΛΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΛΑΠΩΣΕΙ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




Μύλος στην κυβέρνηση μετά το Μπαλτάκος Gate, ο Βενιζέλος προσπαθεί να επωφεληθεί και να προβάλει το ΠΑΣΟΚ ως τον προοδευτικό πόλο που θα εκκαθαρίσει τα ακροδεξιά στοιχεία από τον κυβερνητικό συνασπισμό
 
Ως ιδανική συγκυρία για να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση του έναντι του Αντώνη Σαμαρά βλέπει την κατάσταση που προέκυψε μετά...
το Baltakos Gate ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Εκτιμά ότι, παρά το δημοσκοπικό κατρακύλισμα του ΠΑΣΟΚ, μετά από τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης (και δεξί χέρι του Σαμαρά) με τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αυξήσει το ειδικό του βάρος στην κυβέρνηση, καθώς η ενίσχυση του προφίλ του «σοσιαλιστή» εταίρου μπορεί να τους ξεπλύνει.
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός, λένε οι πληροφορίες. Ο πρωθυπουργός, φυσικά, δεν ξαφνιάστηκε από τις επαφές του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, αφού τις γνώριζε, αλλά από ύφος που μιλούσε για αυτόν ο στενός του συνεργάτης, καθώς και από το γεγονός ότι «τον έδινε στον Κασιδιάρη». Φυσικά και από την «ανοησία του» να πέσει θύμα υποκλοπής, εκθέτοντας όλη την κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς -όσοι τον γνωρίζουν, το ξέρουν- είναι ιδιαίτερα αθυρόστομος και συνηθίζει να ξεσπάει στους πολύ στενούς του συνεργάτες. Εχθές λοιπόν, λένε κυβερνητικές πηγές, χρησιμοποίησε μια μεγάλη γκάμα ύβρεων, αλλά αυτό δε βοήθησε στην εκτόνωσή του. Το σκάνδαλο παραμένει, θα τον ακολουθεί για πολύ καιρό και το ξέρει. Εκτός των άλλων, του χαλάει και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό : «Κάθε μέρα κι ένα καλό νέο μέχρι τις ευρωεκλογές». Ο απρόβλεπτος παράγοντας Κασιδιάρης δεν μπορούσε να υπολογιστεί.
   
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν συμφωνούν όλοι με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και δεν συμφωνεί κι ο Γ. Παπανδρέου, που έσπευσε να μιλήσει για επικίνδυνες παρακρατικές συμπεριφορές, για ευθύνη της κυβέρνησης και να επισημάνει ότι η παραίτηση του Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή. Οι παλιοί συνεργάτες του, όπως ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, το προχώρησε πιο πολύ, λέγοντας δημόσια αυτό που υποστηρίζουν αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ: «Το όλο παρακράτος που αποκαλύφθηκε δεν είναι του Μπαλτάκου, είναι του Σαμαρά. Τώρα άλλος πρωθυπουργός από την παρούσα Βουλή».

Ο Φίλιππος Σαχινίδης έλεγε και το έγραψε και στο twitter, ότι «Η εξωθεσμική λειτουργία του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και οι διάλογοι, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της δεκαετίας του 1960».

Αλλά και τα σημερινά νεότερα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία ο Βαγγέλης Βενιζέλος συνεργάζεται καθημερινά, δεν επεφύλαξαν αντιδράσεις κυβερνητικού εταίρου. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη με την οποία σχολίαζε ότι «Οι χρυσαυγίτες της ΝΔ έδειραν τους χρυσαυγίτες της Χ.Α».
 


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να ξαναζητήσει από τον Φώτη Κουβέλη να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Προτίθεται μάλιστα να κάνει και υποχωρήσεις για να το πετύχει αυτό, λένε.

Ο Φ. Κουβέλης, ωστόσο, διατηρεί επιφυλάξεις για τον Α. Σαμαρά, παρά την καλή σχέση που είχαν στην αρχή της συγκυβέρνησης και οπωσδήποτε θεωρεί προβληματική τη συμβίωση του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αλλά και εκείνος δεν τον θέλει να επιστρέψει στην κυβέρνηση. Υπάρχουν φυσικά και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που θέλουν να γυρίσουν, όπως οι Γρ.Ψαριανός και Β.Οικονόμου.
Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι η είσοδος της ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα στη βελτίωση του προφίλ της κυβέρνησης, μετά το πλήγμα που δέχθηκε, και να συμβάλει στη νομιμοποίηση της πολιτικής της. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις και η πολιορκία προς τον Φώτη Κουβέλη.
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη του κυβερνητικού πολιτικού σκανδάλου ήταν ένα ανέλπιστο και μεγάλο δώρο. Το στοίχημα είναι αν θα μπορέσει τώρα να το αξιοποιήσει και να το κεφαλαιοποιήσει υπέρ του. Για την ώρα κάνει προσπάθειες, αλλά αδυνατεί να το αναδείξει στο πραγματικό του μέγεθος.


Της Βασιλικής Σιούτη από thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια: