ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.4.14

Αυστηρές προειδοποιήσεις της Μόσχας σε ΗΠΑ και Τουρκία για τα Στενά


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι αποδεχόμενη την παρατεταμένη παρουσία του Αμερικανικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, ουσιαστικά παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ (Montreux) για το καθεστώς των Στενών Βοσπόρου και Δαρδανελλίων και τους κανόνες για την παρουσία πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο κ. Λαβρόφ – καθώς η χώρα του εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν τη ναυτική τους παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα- επεσήμανε και προς την Αγκυρα και προς τις ΗΠΑ ότι παραβιάζονται οι διεθνείς κανόνες από τον αμερικανικό Στόλο, πλοία του οποίου έχουν «αρκετές φορές παρατείνει αντικανονικά την προθεσμία παραμονής τους στη Μαύρη Θάλασσα».
Αυτό συνέβη μια-δυο φορές το τελευταίο διάστημα είπε ο κ. Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η ρωσική πλευρά θα παρακολουθεί πλέον αυστηρά την τήρηση των προβλέψεων της Συνθήκης του Μοντρέ, που θέτει χρονικούς και άλλους περιορισμούς στην παραμονή εντός της λεκάνης του Ευξείνου Πόντου των πολεμικών πλοίων χωρών, οι οποίες δεν βρέχονται από τα νερά του..
Λαβρόφ προς ΗΠΑ και Αγκυρα: “Εφιστούμε την προσοχή…”
Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα πως η Μόσχα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και τις ΗΠΑ και την Τουρκία σχετικά με την ακολουθία τους στις αρχές της σύμβασης.
«Υπάρχει η Σύμβαση του Montreux , η οποία εισάγει κριτήρια απολύτως σαφή που περιορίζουν την παρουσία πολεμικών πλοίων των ξένων κρατών που δεν βρίσκονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από πλευράς χωρητικότητας.
>>Έχουμε δώσει προσοχή στο γεγονός, πως πρόσφατα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν παρατείνει δύο φορές την παρουσία τους εκεί, κάτι που είναι αντίθετο με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ και συνέχισε: «Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τουρκία που βρίσκεται στην περιοχή. Η θέση μας είναι να τηρούνται αυστηρά οι αρχές της σύμβασης. Και θα υπάρχει συνεχής έλεγχος».
Τι απαντά η Άγκυρα 
Από την πλευρά της η Τουρκία χαρακτήρισε ανεδαφική την κατηγορία του κ. Λαβρόφ. <<Η Τουρκία τηρεί με συνέπεια τους όρους της Συνθήκης για 78 χρόνια>>, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ κ. Τανζού Μπιλγίντς, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan.
Οι νέες ναυτικές παρουσίες 
Στο μεταξύ Ρωσικά και Αμερικανικά πλοία αυξάνουν την παρουσία τους στην περιοχή.Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές των Στενών, τα ρωσικά πολεμικά πλοία Kaliningrad και Olenegorsky Gornya πέρασαν από τα Στενά των Δαρδανελίων , προερχόμενα από το Αιγαίο.Τα πλοία αυτά είχαν πλεύσει προς ενίσχυση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, αλλά τώρα επιστρέφουν στη ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας.
Εξάλλου σύμφωνα με πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου -όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα- οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα ως μια συμβολική κίνηση για την παρουσία τους εκεί.Το αμερικανικό Πεντάγωνο σημειώνει ότι η ανάπτυξη των αμερικανικών πολεμικών πλοίων έχει ως στόχο την προστασία των συμμάχων του NATO στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: