ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.5.14

Πώς μια σταγόνα γίνεται… μπάλα μπάσκετ.


Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια σούπερ υδροφοβική επιφάνεια η οποία δεν είναι απλά αδιάβροχη αλλά κυριολεκτικά απωθεί το νερό. Η επιφάνεια αυτή υποχρεώνει τις σταγόνες του νερού να απομακρύνονται ταχύτατα από αυτή ακόμη και να αναπηδούν όπως μια μπάλα μπάσκετ!

Η τροποποίηση

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλών ειδών
αδιάβροχες επιφάνειες. Ολες βασίζονται σε υδροφοβικές επικαλύψεις που δεν επιτρέπουν στο νερό να εισέλθει ή να παραμείνει σε αυτές. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bringham Young στη Γιούτα ανέπτυξαν μια νέα τεχνική δημιουργίας υδροφοβικών επιφανειών. Πιο συγκεκριμένα δημιούργησαν επιφάνειες με ειδικά μοτίβα (κεκλιμένα κανάλια, κοιλότητες, νανοστύλους κ.α.) τα οποία σε συνδυασμό με τη παρουσία υδροφοβικών επικαλύψεων δεν εμποδίζουν απλά την παρουσία του νερού σε αυτές αλλά κυριολεκτικά το… εκδιώχνουν. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Physics of Fluids».

Οι εφαρμογές

Η δημιουργία υδροφοβικών επιφανειών αποτελεί ζητούμενο για μια σειρά από τομείς. Τέτοιες επιφάνειες θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε διάφορες συσκευές και αντικείμενα (ηλιακούς συλλέκτες, μπάνια, ιατρικές συσκευές κ.α) που θα μπορούν να αυτοκαθαρίζονται όταν πέφτει πάνω τους νερό. Σε μεγαλύτερη κλίμακα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν υδροφοβικές επιφάνειες σε αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια. Μια σημαντική εφαρμογή υδροφοβικών επιφανειών επίσης είναι αυτή στον τομέα της παραγωγής ενέργειας. Η χρήση υδροφοβικών επιφανειών σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για την παραγωγή ενέργειας.

Θοδωρής Λαϊνας
Πηγή:  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: