ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.5.14

Πώς οι Ρώσοι έριξαν τον Κόκκαλη

Αθέτησαν τη συμφωνία, παίρνουν φθηνά την Intracom Telecom και τη "μοιράζονται" με την Ericsson. Αλλάζει ρότα ο όμιλος
Πώς οι Ρώσοι έριξαν τον Κόκκαλη
Επιμέρους κομμάτι ενός πολυδαίδαλου επιχειρηματικού deal με πολλές πτυχές και προεκτάσεις γίνεται η Intracom Telecom, για την οποία η πρώην μητρική της - η εισηγμένη Intracom Holdings - είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι συμφώνησε να πουλήσει το 49% των μετοχών της σε "επενδυτές του Ντουμπάι". Το deal περιλαμβάνει πλήρη εξαγορά της ελληνικής εταιρίας από το ρωσικό γκρουπ AFK Sistema-Sitronics, διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της, πώληση know how και μέρους παραγωγικών δραστηριοτήτων στη σουηδική Ericsson και ένα συμβόλαιο-μαμούθ για προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Για τον όμιλο Κόκκαλη η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την αποχώρηση του από τον τηλεπικοινωνιακό τομέα, η οποία θα ολοκληρωθεί με την αναμενόμενη πώληση της Hellas onLine στην Vodafone.
Πίσω από τους "επενδυτές του Ντουμπάι" κρύβεται το ρωσικό γκρουπ. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν αυτό το σχήμα για να μπορέσουν να  αγοράσουν φθηνότερα το μειοψηφικό πακέτο της Intracom Telecom, χωρίς να τηρήσουν τη συμφωνία που είχαν υπογράψει προ οκταετίας με τη μητρική Intracom και τον Σωκράτη Κόκκαλη.
Αποκτώντας το 100% της εταιρίας, θα τη "σπάσουν" σε δύο κομμάτια και θα πουλήσουν το πιό προηγμένο τεχνολογικά στην Ericsson, στην οποία αναθέτουν την ανάπτυξη δικτύου 4G για λογαριασμό της θυγατρικής τους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobile TeleSystems, αξίας 1 δισ. ευρώ. Στο σουηδικό γκρουπ θα περιέλθουν οι κλάδοι ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεπικοινωνιών και ασυρματικών διατάξεων, που έχουν αναπτύξει δική τους τεχνογνωσία και είναι διεθνώς ανταγωνιστικοί. Η Ericsson θα αποκτήσει ετσι παραγωγική βάση στην Ελλάδα και θα επιδιώξει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της, αξιοποιώντας το δυναμικό της Intracom Telecom.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες  (παραγωγή λογισμικού για τηλεφωνικά κέντρα και διαχείριση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων) θα παραμείνουν στh Sitronics.
Η αθέτηση της συμφωνίας και η εμπλοκή
Το deal φαίνεται επωφελές για την εισηγμένη Intracom Holdings,, η οποία μετά από πολλές προστριβές με τους Ρώσους ιδιοκτήτες του 51% της πρώην θυγατρικής της, κατορθώνει να ρευστοποιήσει μια συμμετοχή που είχε καταστεί μη αποδοτική την τελευταία 10ετία. Για το 49% της Intracom Telecom θα εισπράξει 35 εκατ. ευρώ μετρητά, θα απαλλαγεί από υποχρεώσεις 12 εκατ. ευρώ και θα αποκομίσει επιπλέον οικονομικό όφελος 11 εκατ. ευρώ.
 Ομως για τον Σωκράτη Κόκκαλη είναι μια  "ήττα", που μπορεί να την εκλαμβάνει και ως προσωπική. Ο πολύπειρος "μαίτρ" των επιχειρηματικών συμφωνιών είχε κλείσει προ οκταετίας με το ρωσικό γκρουπ AFK Sistema ένα deal που θεωρήθηκε τότε μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και την Intracom: Πούλησε στους Ρώσους το 51% της Intracom Telecoms για 120 εκατ. ευρώ και με οψιόν να τους παραχωρήσει αργότερα το υπόλοιπο 49%, έναντι τιμήματος το οποίο υπό όρους και αιρέσεις θα μπορούσε να φθάσει τα 138 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά ήταν... αστρονομικά για μία εταιρία που είχε πάρει ήδη την κατιούσα.
Δεν κατόρθωσε όμως να ολοκληρώσει τη μεγάλη επιτυχία. Οταν αποφάσισε να παραχωρήσει και το υπόλοιπο 49% ασκώντας την οψιόν, οι Ρώσοι άρχισαν να κωλυσιεργούν. Αν και βάσει της αρχικής συμφωνίας ήταν υποχρεωμένοι να αγοράσουν, έβρισκαν προσχήματα για να μην ολοκληρωθεί το deal. Οταν εκδηλώθηκε πλέον η οικονομική κρίση, ζήτησαν  ανοιχτά μεγάλη μείωση του τιμήματος, επικαλούμενοι επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, κάμψη των παραγγελιών, αυξημένες ζημίες της εταιρίας κλπ.
Εξάντλησαν τις αντοχές του
Μετά από τρία χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων,  ο Σ. Κόκκαλης και η Intracom άρχισαν να αναζητούν άλλους  πιθανούς αγοραστές. Διαπραγματεύθηκαν με Κινέζους και Αραβες. Ομως, κάθε φορά που έφθαναν κοντά σε συμφωνία, εμφανίζονταν η AFK Sistema-Sitronics για να "υπενθυμίσει" τα εκ της συμφωνίας δικαιώματα της και να αποτρέψει την πώληση.
Οι Ρώσοι αποδείχτηκαν σκληροί, επίμονοι και υπομονετικοί. Κωλυσιεργώντας και καταφεύγοντας σε προσχήματα και νομικά τεχνάσματα, διαιώνιζαν την εκκρεμότητα και δυσχέραιναν τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της Intracom. Προσέφυγαν τελικά στη διεθνή διαιτησία - μια διαδικασία που θα κρατούσε χρόνια. Εφεραν ετσι τον Σωκράτη Κόκκαλη στα όρια της υπομονής και των αντοχών του.
 "Οι από μηχανής... Αραβες"
Τότε εμφανίσθηκε το "επενδυτικό σχήμα από το Ντουμπάι", προσφέροντας λύση και διέξοδο στον απηυδισμένο ιδρυτή της Intracom.  Η οικονομική τους προσφορά δεν  ήταν καθόλου ικανοποιητική σε σχέση με αυτά που προέβλεπε η αθετηθείσα συμφωνία με τους Ρώσους.  Εδινε όμως τη δυνατότητα στην Intracom  να κλείσει την εκκρεμότητα, να ρευστοποιήσει  την μη αποδοτική συμμετοχή της και να αποφύγει νέες νομικές περιπλοκές που θα είχαν και οικονομικό κόστος. Επέτρεπε και στην οικογένεια Κόκκαλη να προχωρήσει στα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα, χωρίς να έχει ανοιχτά μέτωπα.
Η πραγματική ταυτότητα των αγοιραστών αποκαλύφθηκε βέβαια, αλλά  ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του - και δεν είναι από τους ανθρώπους που ταλαντεύονται και υπαναχωρούν. Εκλεισε την εκκρεμότητα όχι με το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, ούτε όπως είχε συμφωνήσει το 2006. Οι καιροί έχουν αλλάξει, παλιοί εταίροι γίνονται επιχειρηματικοί αντίπαλοι. Και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κερδίζει παντού και πάντα.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: