ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.5.14

Εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ θα ρίξει την κυβέρνηση


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ελάχιστοι είναι πια οι Έλληνες που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα επιβιώσει μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που αναμένεται να σημειώσουν πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ στις ευρωεκλογές, που θα γίνουν σε λιγότερο από είκοσι μέρες. Είτε το ομολογούν είτε όχι, ακόμη και τα κορυφαία στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων ετοιμάζονται για εσωτερική αλληλοσφαγή αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Πρώτος στόχος τους η καρατόμηση των… αρχηγών και των ηγετικών ομάδων των κομμάτων τους!
Η βέβαιη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα πυροδοτήσει εξελίξεις στη ΝΔ, οι οποίες θα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που αποκλείεται να αφήσουν πρόεδρο του κόμματος τον Α. Σαμαρά, αν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ξεπερνά τις πέντε εκατοστιαίες μονάδες ή είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δεν έχει όμως νόημα πλέον να κάνουμε εκτιμήσεις και υποθέσεις για κάτι που θα είναι γεγονός -το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών- σε δυόμισι μόλις εβδομάδες.

Δεν έχει, άλλωστε, ιδιαίτερη σημασία αν η κρίση που θα πλήξει βιαιότατα τη ΝΔ μετά την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση θα εκδηλωθεί ταυτόχρονα με εκείνη του ΠΑΣΟΚ, η οποία σίγουρα θα εκδηλωθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, την ίδια νύχτα της 25ης προς την 26η Μαΐου.

Ακόμη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ομολόγησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας, αν το κόμμα του πέσει κάτω από το 10% στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει όμως σχεδόν κανένας Έλληνας που να νομίζει ή να ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πιάσει το 10%!

Με άλλα λόγια, από τη νύχτα των ευρωεκλογών είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα απειληθεί άμεσα με ανατροπή λόγω της υπαρξιακής κρίσης στην οποία θα αρχίσει να στροβιλίζεται το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του γλίσχρου ποσοστού του. Ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ και πόσο θα υστερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, η αιτία της κυβερνητικής ανατροπής θα είναι η αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ περιδινείται κι αυτή σε κρίση είτε όχι.

Μόλις, δηλαδή, ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πολλοί ή οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εγκαταλείψουν τον Ευ. Βενιζέλο και το κόμμα τους αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά, αναζητώντας διέξοδο συνέχισης της προσωπικής πολιτικής τους καριέρας. Όσους βουλευτές κι αν δελεάσει με πολιτικά ή άλλα μέσα ο Αντώνης Σαμαράς από τους ανεξαρτητοποιηθέντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή της ΔΗΜΑΡ και κάποιους των ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει 151 γιο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να φτιάξει κυβέρνηση.

Έτοιμοι προς αλληλοσφαγή
Πολιτικά «τελειωμένο» θεωρούν οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο Βενιζέλο κα έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια για να διεκδικήσουν προσωρινά κάποιο κομμάτι από το πολιτικό πτώμα του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος που ίδρυσε πριν από σαράντα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ολα δείχνουν ότι φέτος στις 3 Σεπτέμβρη… πολιτικό μνημόσυνο θα κάνουν στο ΠΑΣΟΚ κα όχι εορτασμό της τεσσαρακοστής επετείου από την ίδρυσή του!

«Αν το άθροισμα της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από (το ποσοστό) του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε δημόσια σε συνέντειξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ως και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εννοώντας ότι στην περίπτωση αυτή η πτώση της κυβέρνηση: Σαμαρά – Βενιζέλου είναι αναπότρεπτη.

Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αυτή τη δήλωσή του όχι μόνο παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με διαφορά από τη ΝΔ, αλλά και ότι η μεταξύ τους διαφορά μπορεί να είναι τόσο πολλές εκατοστιαίες μονάδες ώστε να υπερβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και το… άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Όταν λέει αυτά ο εκπρόσωπος του Ευ. Βενιζέλου, δεν εκπλήσσουν φυσικά οι δηκτικές δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου για το μέλλον του πρώην κόμματος του. «Σε αυτές τις εκλογές σάς λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ…» δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό κι αυτός.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφού προέβλεψε βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο, επιφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του… «συγκολλητή της Κεντροαριστεράς»!

Το φάντασμα του Γιώργου
Το κωμικοτραγικό είναι ότι η επικείμενη αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την πολιτική επαναδραστηριοποίηση του… Γιώργου Παπανδρέου (!), του ανθρώπου, δηλαδή, που κατέστρεψε εντελώς την ελληνική κοινωνία αλλά και το κόμμα που έφτιαξε ο πατέρας του, μέσω της επαίσχυντης απόφασής του να υπαγάγει την Ελλάδα στο ζυγό της υποτέλειας και της εθνικής απαξίωσης του Μνημονίου.

Η κοινή παρουσίαση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Φώτη Κουβέλη του βιβλίου της στενής φίλης του πρώτου, μχρι πρότινος ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά αποκάλυψε το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού να προωθήσει ανθρώπους του ως υποψηφίους της ΔΗΜΑΡ, βοηθώντας τη ταυτόχρονα να υπερβεί το όριο του 3% της ευρωβουλευτικής επιβίωσης.
Φυσικά, δεν έπιασε τον Γ. Παπανδρέου πόνος για τη ΔΗΜΑΡ. Στόχος του είναι η προώθηση ανθρώπων δικών του που προσωπικά δεν είναι εκτεθειμένοι με μνημονιακή δράση σε θέσεις μιας κυβέρνησης συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ ως «τσόντας» στον… ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανεχόταν συνεργασία του κόμματος του με το σύγχρονο… «Τσολάκογλου» που υποδούλωσε την Ελλάδα στους Γερμανούς μέσω του Μνημονίου. Αντιθέτως, παρά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη επί ένα χρόνο, το σύνολο σχεδόν των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμο να ανεχτεί ή και να δεχτεί ενθουσιωδώς συγκυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε, μέχρι πριν από τρία χρόνια στο ίδιο κόμμα, τον ΣΥΝ, συστεγάζονταν και τα στελέχη που στη συνέχεια αποχώρησαν για να συγκροτήσουν τη μνημονιακή «Αριστερά της προσκολλήσεως» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τη ΔΗΜΑΡ!

Γιατί, λοιπόν, ένας άνθρωπος του Γιώργου, όπως, π.χ., η Μαριλένα Κοππά, αν εκλεγεί τώρα ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, να μην προταθεί για παράδειγμα από τον Φώτη Κουβέλη για μια θέση υφυπουργού Εξωτερικών σε περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ, αν το επιτρέπουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν πολύ σύντομα; Κάπως έτσι σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός – και δεν έχει άδικο!

Όσο για το τι προσφέρει αυτή η συμμαχία με τον Γ. Παπανδρέου στον Φ. Κουβέλη, έστω και κατά μία εκατοστιαία μονάδα να αυξήσει το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, αυτό μπορεί να αποβεί καθοριστικό για να υπερβεί η ΔΗΜΑΡ το όριο κοινοβουλευτικής ύπαρξης του 3%, το οποίο της δίνει αμέσως κάπου δέκα βουλευτές στη Βουλή!

«Κινδυνεύει η δημοκρατία»!
Η αυτοπρόσωπη παρουσία του Γ. Παπανδρέου δίπλα στον Φ. Κουβέλη είναι βεβαίως καταλυτική. Μελετώντας όμως τη στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την κίνησή του να στείλει τη Μεγάλη Τετάρτη το στενότατο συνεργάτη του Δημήτρη Δρούτσα, πρώην υπουργό Εξωτερικών, στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» για να εξαπολύσει από εκεί τις «πολιτικές βόμβες» του!
«Είμαι ταυτισμένος με τον Γιώργο Παπανδρέου», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι «εγώ σίγουρα ανήκω στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου» ώστε να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για την πραγματική προέλευση της σοβαρής πολιτικής δήλωσης που έκανε στη συνέντευξή του και η οποία ήταν η εξής: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε πλέον να είναι στην εξουσία»!

Κάτω η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δηλαδή, χωρίς περιστροφές είναι η διά στόματος Δρούτσα εκφρασθείσα θέση του Γιώργου Παπανδρέου!

Η αιτιολόγηση απομάκρυνσης από την εξουσία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από τον Δ. Δρούτσα εμπεριείχε βαρύτατες κατηγορίες, τις οποίες ουδέποτε τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει τόσο ανοιχτά και καταγγελτικά.

«Κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία στην Ελλάδα!» τόνισε ο κατά τη δήλωσή του «ταυτισμένος» με τον Γ. Παπανδρέου πρώην υπουργός Εξωτερικών και κατήγγειλε στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου «έχει διολισθήσει σε μια πρακτική μέσα στην κρίση να αμφισβητήσει ή να θέσει εκτός λειτουργίας τους δημοκρατικούς θεσμούς»!

Ουσιαστικά, ο άτυπος εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ για… «χούντα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» υπό εκκόλαψη! Βαριές, πολύ βαριές, αλλά εκ των ένδον της κυβέρνησης αυτές οι κατηγορίες…

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: