ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.5.14

Ο Σαμαράς παίζει το χαρτί Βενιζέλου


Ο Σαμαράς σιγοντάρει στον «εκβιασμό» Βενιζέλου
 Τρεις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, το παζλ των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν γίνεται ακόμη πιό περίπλοκο, ενώ παράλληλα πληθαίνουν τα ερωτηματικά για το μέλλον του δικομματικού κυβερνητικού σχήματος.  Η πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές φαίνεται πλέον ως ρεαλιστική προοπτική, καθώς  η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και η επιβίωση της θα εξαρτηθούν από το πόσο παταγώδης θα είναι η αποτυχία της "Ελιάς" στις ευρωκάλπες. Το πολιτικό κλίμα βαραίνει και η συνοχή της συγκυβέρνησης χαλαρώνει, ως αποτέλεσμα της απόφασης του Ευ. Βενιζέλου να "τα παίξει όλα για όλα", εκβιάζοντας το εκλογικό σώμα  με το δίλημμα ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, ή ανατροπή της κυβέρνησης και εκλογές - με όλα τα έμμεσα δυσμενή επακόλουθα.
Η επιλογή αυτή παράγει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα στην καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης, με τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ  στην ψήφιση και την υλοποίηση συμφωνηθέντων μέτρων.
Το πόσο πραγματική είναι η "απειλή", ή αν πρόκειται για μία ακόμη κίνηση εκλογικής τακτικής  από πλευράς Βενιζέλου, θα  φανεί την επομένη των ευρωεκλογών, εφ' όσον το αποτέλεσμα της κάλπης δεν  είναι ικανοποιητικό για την "Ελιά". Προς το παρόν πάντως προσθέτει έναν ακόμη "άγνωστο Χ" στην εξίσωση των πολιτικών εξελίξεων, προβληματίζοντας κομματικά επιτελεία, αναλυτές και ψηφοφόρους.
Στο Μαξίμου κατανοούν - και εν μέρει συμμερίζονται - την αγωνία  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εξαντλεί κάθε δυνατότητα  χειρισμών στην προσπάθεια του να αποτρέψει  τον εκλογικό καταποντισμό του κόμματος του - που θα σηματοδοτόύσε και την αρχή  του τέλους του υπό την παρούσα μορφή.
 Είναι όμως αναγκασμένοι να προετοιμασθούν για όλα τα πιθανά σενάρια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα  τη λειτουργικότητα του κυβερνητικού σχήματος και τη δυνατότητα του να παίρνει και να υλοποιεί αποφάσεις με πολιτικό-εκλογικό κόστος.
Φαίνεται ότι προς το παρόν επιλέγουν να βοηθήσουν τον Ευ. Βενιζέλο να παίξει το χαρτί του "εκβιασμού" προς το εκλογικό σώμα. Υποδεχόμενος σήμερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντ. Σαμαράς γνωρίζει ότι με την κίνηση αυτή δίνει τροφή για να συντηρηθεί και να κλιμακωθεί η σεναριολογία σχετικά με τη βιωσιμότητα  του κυβερνητικού σχήματος και την πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών, αν η "Ελιά" αποτύχει στις ευρωκάλπες.
 Είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται να εξυπηρετεί στην παρούσα συγκυρία τον Ευ. Βενιζέλο, στην προσπάθεια του να ανακόψει τη διαρροή  δυνητικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, να επανασυσπειρώσει στοιχειωδώς το κόμμα και να "τρομάξει"  όσους φοβούνται ανατροπές, πολιτική-κυβερνητική αστάθεια και απρόβλεπτες εξελίξεις.
Ομως η τακτική  του κ. Βενιζέλου μπορεί να έχει κόστος για την κυβέρνηση. Οχι τόσο προεκλογικά - καθώς απομένουν μόνον τρεις εβοδμάδες μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά  στη συνέχεια.  Ακόμη κι αν η "Ελιά" εξασφαλίσει ποσοστό που θα μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό, τα προβλήματα για το κυβερνητικό σχήμα δεν θα τελειώσουν. Ο κ. Βενιζέλος θα είναι υποχρεωμένος να επιμείνει σε μία τακτική διαφοροποιήσεων από τη ΝΔ, καθιστώντας δυσχερή και "ψυχοφθόρο"  τη διαδικασία λήψης κυβερνητικών αποφάσεων.
Η συνεχής διαφοροποίηση και η προσπάθεια να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ το δικό του ξεχωριστό πολιτικό στίγμα, θα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ανακοπούν οι κεντρόφυγες τάσεις  στους κόλπους του κόμματος, οι οποίες εκτιμάται ότι θα  ενισχυθούν  τους επόμενους μήνες, καθώς θα εντείνονται οι διεργασίες στους κόλπους της κεντροαριστεράς.
 Προς το παρόν στο πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζονται  και για άλλα "προεκλογικά... βεγγαλικά"από πλευράς Βενιζέλου, ενώ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηριχθεί εμμέσως. Παράλληλα, δίνουν έμφαση στην εκλογική καμπάνια του κόμματος τους, εκτιμώντας ότι όσο υψηλότερο θα είναι το ποσοστό της ΝΔ, τόσο λιγότερο θα έχουν ανάγκη το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: