ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.5.14

Ο Βενιζέλος πιέζει τώρα τον... Σαμαρά να σώσει το ΠΑΣΟΚ! Του Γιώργου Δελαστίκ



Με σαφήνεια περιέγραφε το χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνους» τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου: «Εάν οι ψηφοφόροι δεν αντιμετωπίσουν ως "βασικό πυλώνα" σταθερότητας τη δημοκρατική παράταξη, θα θεωρήσει "αυτονόητη" τη συζήτηση ακόμη και για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα». Ακριβώς αυτό, την ενδεχόμενη αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση με άμεσο αποτέλεσμα
την ανατροπή της, αν πάρει κάτω από 10% ο ελάσσων εταίρος της συγκυβέρνησης, υπονόησε με τις δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος. 

«Η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, και η Ελιά, στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε τσόντα ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν από ένα σημείο και μετά», δήλωσε επί λέξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο μέρος της δήλωσής του υπηρετεί απλώς εμφανή πολιτική σκοπιμότητα και δεν χρήζει εκτεταμένου σχολιασμού. Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως «τσόντα» της ΝΔ και προφανώς «αθροίζει ποσοστά για να καλύψει κενά» προκειμένου να υπάρχει κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία. Αν την είχε μόνη της η ΝΔ, προφανώς και δεν θα είχε ανάγκη το ΠΑΣΟΚ για να φτιάξει κυβέρνηση. Προφανώς κανένας αρχηγός κόμματος δεν λέει στους ψηφοφόρους του ότι το κόμμα τους λειτουργεί ως «τσόντα» κάποιου άλλου, αλλά ο λαός γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοίρα και ο ρόλος κάθε κόμματος που είναι το μικρότερο κόμμα οποιασδήποτε συγκυβέρνησης. Δεν πρόκειται για κάποια υποτιμητική ιδιομορφία του ΠΑΣΟΚ, παντού και πάντα ρόλο «τσόντας» παίζουν οι μικροί κυβερνητικοί εταίροι. Το δεύτερο σκέλος της δήλωσης Βενιζέλου, όμως, έχει πραγματικά μεγάλη πολιτική βαρύτητα - εκείνο το «δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη» τα λέει όλα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», υπήρξε ακόμη πιο σαφής από τον αρχηγό του. «Εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες, δεν ξέρω κανένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει διάθεση να στηρίξει τότε αυτό το κυβερνητικό σχήμα!», δήλωσε χωρίς περιστροφές. Με δεδομένο ότι ο Ευ. Βενιζέλος καθόρισε το 10% ως το εκλογικό ποσοστό κάτω από το οποίο θα θεωρήσει ότι ο λαός αποδοκίμασε το ΠΑΣΟΚ, ο στενότατος συνεργάτης του Π. Κουκουλόπουλος διευκρινίζει ότι αν δεν πιάσει το ποσοστό αυτό το ΠΑΣΟΚ -κάτι που όλοι σχεδόν θεωρούν αδύνατον-, τότε το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση.

Δεν έχει σημασία αν ο Ευ. Βενιζέλος προτίθεται να υλοποιήσει την απειλή του. Σημασία έχει ποιον νομίζει ότι πιέζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτήν τη γραμμή. Ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που έχει οργιστεί με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και έχει αποφασίσει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τον Ευ. Βενιζέλο όχι απλώς δεν θα ταλαντευθεί μήπως πρέπει να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αλλά αντιθέτως θα ψηφίσει «δαγκωτό» ΣΥΡΙΖΑ κατενθουσιασμένος! Ο λόγος είναι απλούστατος: ο Ευ. Βενιζέλος του λέει ότι παρ' όλο που ψηφίζει για ευρωεκλογές και όχι για βουλευτικές εκλογές, με την ψήφο του κατά των κυβερνητικών κομμάτων στις ευρωεκλογές ρίχνει την κυβέρνηση από τώρα!

Σε όποιον διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική που ασκείται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αυτή η προοπτική προκαλεί ενθουσιασμό, όχι φόβο! Εκείνοι που όντως ανησυχούν ακούγοντας τον Ευ. Βενιζέλο είναι εκείνοι που εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση, αυτοί που είναι ήδη αποφασισμένοι να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Αυτοί όντως αποκαρδιώνονται όταν ακούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα φύγει από την κυβέρνηση, αν πάρει κάτω από 10%!

Ειδικά οι δεξιοί ψηφοφόροι, που είναι και οι πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, ανησυχούν διπλά όταν ακούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι... «το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι το ΠΑΣΟΚ...»! Σιγά μην κόπτονται οι δεξιοί ψηφοφόροι για το πόσο θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και αδιαφορούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι π.χ. πέντε ή περισσότερες εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από τη ΝΔ! Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ τους μάρανε, αν το δικό τους κόμμα είναι δεύτερο και με διαφορά! «Τι θέλει ο Βενιζέλος, να ψηφίσουμε εμείς ΠΑΣΟΚ αντί για ΝΔ;», αναρωτιούνται καχύποπτοι οι δεξιοί ψηφοφόροι.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: