ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.5.14

Σε πρωτοπαλίκαρο του Βενιζέλου (Νταβέλη) έχει εξελιχθεί κάποιος ονόματι Μιχάλης Κασσής (σε Κακαράπη)

Εεε... τι θα το κάνουμε εδώ μέσα; Αμέρικαν μπαρ;
Τμήμα κλασικής κινηματογραφικής ατάκας από τον αξέχαστο Παπαγιαννόπουλο. Χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα στην ρητορική ερώτηση (όπως αυτούσια ειπώθηκε από τον ηθοποιό) «Εεε... τι θα το κάνουμε εδώ μέσα; Αμέρικαν μπαρ;» που υπονοεί ότι μια κατάσταση πάει να φύγει εκτός ελέγχου (φωνές, φασαρίες κτλ σε συγκεκριμένο χώρο), γεγονός που δε θέλουμε να το επιτρέψουμε.
Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η ιστορία με τον τσαμπουκά βουλευτή,  κοτοπουλά από τα Γιάννενα, μου θυμίζει ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά τραγούδια για τους Κακαράπη Νταβέλη.
"Μας πήρε η μέρα και η αυγή και πιο κάτω μεσημέρι... και που θα λημεριάσουμε που θα κάνουμε λημέρι... σ'αυτή τη ράχη την ψηλή εκει θα στήσουμε λημέρι..."


Μετά από τα τελευταία επεισόδια με  τον εν λόγω βουλευτή προσπάθησα να βρω ποιος είναι.
Βέβαια δεν θα υιοθετήσω πλήρως τα δημοσιεύματα αλλά μου δημιούργησαν εκτός από τα εύλογα ερωτηματικά και πολλούς αλλά αναπόδεικτους συνειρμούς, για παράδειγμα:


1. "Συμμετείχε στο καρτέλ του κοτόπουλου και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής;" (με ερωτηματικό - ) και καταλήγει το δημοσίευμα:

Ο κ.Κασσής λοιπόν ήταν πρόεδρος ενός από τους πιο σπουδαίους πτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της χώρας. Τι έχει να πει για τις σημερινές διαπιστώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Τι έχει να πει για την αυξημένη τιμή του ελληνικού κοτόπουλου; Τι έχει να πει στους παραγωγούς οι οποίοι δεν εισέπρατταν τίποτα περισσότερο παρά την αυξημένη τιμή;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος νιώθει περήφανος για τον βουλευτή του που κατηγορείται ήδη για τα στημένα και σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί για ένα "τέλειο" κόλπο που είχε στηθεί στην αγορά του κοτόπουλου;
ΣΣ:  Δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί το αποτέλεσμα των παραπάνω καταγγελιών.

2. Πιπίλη: Ανθ' ημών ο Κασσής; - Τον παλαιό Πασόκο και αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς
"Τον παλαιό Πασόκο και αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς... δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τα νεύρα."

3.  και πολλά άλλα τα οποία δεν θα προσθέσουν κάτι παραπάνω για να ενισχύσουν τον τίτλο, όπως λ.χ. για αυτά που είπε για τον πρώην αρχηγό του κλπ που μάλλον έχει δίκαιο...

Αλλά ας πάμε στα χθεσινά:

Στα χέρια παραλίγο να έρθουν τα ξημερώματα έξω από την Ολομέλεια ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής με αφορμή το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. 

Τα φρούτα των λαϊκών πήγαν να γίνουν φρούτα της… οργής. Τα… γαλλικά που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες στους διαδρόμους της Βουλής θα μείνουν για πάντα στα πρακτικά των παραπολιτικών. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του zougla.gr, o Γιαννιώτης βουλευτής πήγε να πιάσει από τον… λαιμό τον Θανάση Σκορδά. 

Η κόντρα είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά τη στροφή 180 μοιρών που έκανε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των πάγκων των λαϊκών αγορών, γεγονός που ξάφνιασε την κυβέρνηση. Ο βουλευτής της πράσινης παράταξης Μιχάλης Κασσής ανεβαίνοντας στο βήμα είπε ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει εάν δεν γίνουν αλλαγές.
Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα, επετεύχθη συμφωνία και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε από το βήμα τις αλλαγές, οι οποίες δεν στάθηκαν όμως ικανές να φέρουν και την ανακωχή…

Όταν, δε, ο Μιχάλης Κασσής, απευθυνόμενος τα ξημερώματα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, τη… συμβούλευσε να μη μιλάει, αλλά να πάει «να πάρει κανένα επίδομα», τότε μέσα στην αίθουσα έγινε της κακομοίρας!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή άρχισαν να φωνάζουν και να επιτίθενται λεκτικά στον Γιαννιώτη βουλευτή…

«Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, καταφεύγεις σε ύβρεις. Δεν έκανες το ίδιο, όμως, με το Μέγαρο Μουσικής, όπου ψήφισες υπέρ του Ψυχάρη, ούτε για τις τράπεζες που έδωσες λεφτά για τον Σάλλα» είπε εκνευρισμένη η Ραχήλ Μακρή στον Μιχάλη Κασσή.

Οι δύο βουλευτίνες επαναλάμβαναν τις «κωλοτούμπες» που -όπως ανέφεραν- έχει κάνει ο Μιχάλης Κασσής, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Δριβελέγκας από την έδρα να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. 

«Τόσα χρόνια που είμαι στη Βουλή τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί» είπε δίνοντας παράλληλα εντολή να σβηστούν από τα πρακτικά όλα όσα ειπώθηκαν. Ήταν, δε, τέτοιος ο εκνευρισμός, που στον διάδρομο παραλίγο να την πληρώσει ο Θανάσης Σκορδάς.

Για το περιστατικό μίλησε στο zougla.gr ένας εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου, ο κ. Μιχάλης Κασσής


Τέλος δείτε το VIDEO και τους διαλόγους αναλυτικά:



Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή στράφηκαν κατά του Μιχάλη Κάσση.

Ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 02:45 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο, ενώ το βράδυ θα διεξαχθούν ονομαστικές ψηφοφορίες για σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη την ώρα που μιλούσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κασσής σε μια αποστροφή του λόγου του της είπε: «Εσείς ηρεμήστε και πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα»… Η φράση αυτή ήταν αρκετή για να γίνει η Βουλή… ροντέο!

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον κ. Κασσή να ανακαλέσει όσα είπε, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να της απαντά: «Ανεβείτε και πάνω στα καθίσματα….Έλεος Θεέ μου», συνέχισε.

Η ένταση συνεχίστηκε με την κυρία Κωνσταντοπούλου να επικρίνει τον αντιπρόεδρο της βουλής Γιάννη Δριβελέγκα που δεν της έδινε το λόγο και δεν ανακαλούσε στην τάξη τον κ. Κασσή χαρακτηρίζοντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ συκοφάντη.

«Δεν ανακαλώ τίποτα», απάντησε ο κ. Κασσής, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να συνεχίζει να αντιδρά, τονίζοντας ότι είναι συνυπεύθυνος και ο κ. Δριβελέγκας.

«Καθίστε κάτω, δεν έχετε το λόγο» της είπε ο αντιπρόεδρος της βουλής.

«Είστε σοβαρός;» του απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Δριβελέγκας κάλεσε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, να παρέμβει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για να επαναφέρει την τάξη, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναδεί αυτό το πράγμα 15 χρόνια στη βουλή.


Ολόκληρος ο διάλογος από τα πρακτικά της Βουλής:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιον απευθύνεστε;
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Εσείς πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιον απευθύνεστε, κύριε;
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Ηρεμήστε και πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα. Μην συνεχίζετε!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιον απευθύνεστε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Γιατί διακόπτετε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να τον ανακαλέσετε στην τάξη!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Το τι θα κάνω είναι δική μου δουλειά. Δεν έχετε το λόγο. Φωνάζετε όσο θέλετε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς έχετε μάθει να εισπράττετε και μάλιστα από αυτά που έκλεψαν οι κυβερνήσεις σας.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Πρέπει να σιωπάτε!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ντροπή σας! Γι’ αυτό που είπατε δεν έχετε ασυλία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Κασσή, συνεχίστε.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Δεν καταλαβαίνω εγώ, κύριε Πρόεδρε, από τέτοια πράγματα!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εντάξει, συνεχίστε.

Εκτός ελέγχου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα να ανακαλέσει στην τάξη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

«Καθίστε κάτω! Ανεβείτε και πάνω στα καθίσματα» απάντησε ο κ. Κασσής και ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον Γιάννη Δριβελέγκα να επιχειρεί να επαναφέρει στην τάξη την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητά να μη γράφονται στα πρακτικά όσα λέγονταν.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον ανακαλέσετε στην τάξη;
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Καθίστε κάτω! Ανεβείτε και πάνω στα καθίσματα!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε Πρόεδρος της συκοφαντίας...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Δεν έχετε το λόγο!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν με απασχολεί. Δεν κατέχετε καν νομίμως την Έδρα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Να μην καταγράφονται στα Πρακτικά.
Δεν έχετε το λόγο. Όσο θέλετε, να φωνάζετε. Δεν έχετε το λόγο!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Εγώ χαίρομαι, κύριε Πρόεδρε, με το να ανεβεί και πάνω στα καθίσματα, ειλικρινά!
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Ζητήστε μετά το λόγο επί προσωπικού.
Όσον αφορά την τροπολογία για τα επιμελητήρια, υπήρχαν εκατόν ογδόντα πέντε υπογραφές.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ντροπή σας, κύριε Δριβελέγκα, έχετε προσωπική ευθύνη.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Έλεος, Θεέ μου!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Είναι η ώρα τώρα!
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Έλεος! Ηρεμήστε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον ανακαλέσετε στην τάξη; Ζητώ και απαιτώ να ανακληθεί στην τάξη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Καλά κάνετε. Καθίστε κάτω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν δεν το κάνετε, παραβιάζετε βαρέως τα καθήκοντά σας.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Τελειώσατε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με ακούσατε; Ζητώ να εφαρμόσετε τον Κανονισμό της Βουλής και να ανακαλέσετε στην τάξη το συκοφάντη. Και σας διαβεβαιώ ότι εμείς…
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Θα ηρεμήσει, κύριε Πρόεδρε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …την τιμή μας και την υπόληψή μας δεν την εκποιούμε ούτε την εκχωρούμε. Το ότι έχετε εσείς αυτοεξευτελιστεί δεν θα το διαχέετε σε όλη την Αίθουσα!
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Αφήστε την να λέει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αυτά που λέτε σας χαρακτηρίζουν.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσάς χαρακτηρίζουν…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Μα, τι πράγμα είναι αυτό; Δεκαπέντε χρόνια στη Βουλή δεν το έχω ξαναδεί.
Κύριε Λαφαζάνη, είστε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Σας παρακαλώ πολύ να πάρετε θέση!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν είμαι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να εφαρμόσετε τον Κανονισμό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ να έχουμε μια κοινοβουλευτική τάξη. Χωρίς να ζητούν το λόγο…
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Με προσωπικές επιθέσεις;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Συνεχίστε, κύριε Κασσή.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Όσον αφορά την τροπολογία…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να ανακαλέσετε στην τάξη τον συκοφάντη!
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Για όνομα του Θεού! Αφήστε την να λέει!
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Με συκοφαντίες, κύριε Πρόεδρε…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εσείς είστε συνήγορος;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να τον ανακαλέσετε στην τάξη.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Το έχετε κάνει και σε μένα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Μακρή, εδώ υπάρχει Κανονισμός. Αν νομίζει οποιοσδήποτε Βουλευτής ότι το Προεδρείο …
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …(Δεν ακούστηκε)
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Είναι σύνηθες φαινόμενο, κύριε Πρόεδρε, οι Βουλευτές της Κυβέρνησης να επιτίθενται σε Βουλευτές της Αντιπολίτευσης.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Εσείς είστε συνήγορος;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Δεν ακούω τι λέτε.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Έχω στείλει γράμμα στον Πρόεδρο της Βουλής και με έχει αγνοήσει.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Να σταματήσει να μιλάει.
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ: Ανακαλέστε.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Δεν ανακαλώ τίποτα, γιατί μέχρι προχθές έπαιρνε επίδομα. Δεν ανακαλώ τίποτα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να τον ανακαλέσετε στην τάξη αυτόν το συκοφάντη. Διαφορετικά, έχετε συνευθύνη για τη σύμπραξή σας στη συκοφαντία. Είμαι ξεκάθαρη και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα χαριστώ ούτε στο συκοφάντη επαγγελματία ούτε σε εσάς.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Τελειώσατε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ανακαλέστε τον στην τάξη τώρα. Συκοφαντεί και υβρίζει και προσβάλλει ενώπιόν σας.

Ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την τάξη ζήτησε τη βοήθεια από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, καλώντας τον να κάνει αυστηρές συστάσεις στη συνάδελφό του.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Προσέξτε, θα ανακαλέσω εσάς στην τάξη!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ανακαλέστε εμένα στην τάξη που υβρίζομαι και συκοφαντούμαι!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Έχετε πάρει το λόγο; Σας έχει δώσει κανείς το λόγο; Καθίστε κάτω!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε σοβαρός, που θα μου πείτε να καθίσω κάτω; Ανακαλέστε τον στην τάξη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας έχω δώσει το λόγο;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οφείλετε να τον ανακαλέσετε στην τάξη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αν νομίζετε ότι το Προεδρείο…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οφείλετε να εφαρμόσετε τον Κανονισμό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Λαφαζάνη, απευθύνομαι σε εσάς. Αν νομίζετε ότι το Προεδρείο δεν κάνει καλά τη δουλειά του, υπάρχει ο Κανονισμός…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είστε καν Προεδρείο. Είστε κατά κατάχρηση…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Μην πετιέστε! Υπάρχει ο Κανονισμός…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε ένας Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κάνει ότι δεν είναι Κυβέρνηση και κατέχει τη θέση του Δ΄ Αντιπρόεδρου…

«Δεν τιμάτε το επίθετό σας, είπε ο Γιάννης Δριβελέγκας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενος στον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο, πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Υπάρχει ο Κανονισμός, κύριε Λαφαζάνη. Αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, υποβάλετε πρόταση μομφής στο Προεδρείο. Απλά πράγματα!.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ακούστε με μισό λεπτό.
Αν εσάς είτε στη θέση του Προέδρου είτε στη θέση του Βουλευτή από τα έδρανα, σας απηύθυναν αυτή την κατηγορία που ο κ. Κασσής απηύθυνε στην κυρία Κωνσταντοπούλου, τι θα κάνατε;
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Να δικαιολογήσω τι είπα; Είπα τίποτε παράλογο;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όχι, με συγχωρείτε. Τι θα κάνατε, πείτε μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Θα ζητούσα το λόγο.
Κύριε Λαφαζάνη, το ξέρετε, είμαστε και οι δύο παλαιοί κοινοβουλευτικοί. Θα ζητούσα το λόγο επί προσωπικού και δεν θα πετιόμουν.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και μου απευθύνατε συκοφαντία…
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Τι να κάνω τώρα; Δεν εισέπραττες επίδομα;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Τα βλέπετε, κύριε Λαφαζάνη; Βλέπετε πώς υποβαθμίζουμε το Κοινοβούλιο όταν δεν ξέρουμε να κάνουμε…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σοβαρά μιλάτε; Δεν ντρέπεστε λίγο; Θα τον ανακαλέσετε στην τάξη;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας το είπε…
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Δεν μπορείτε να με ανακαλέσετε στην τάξη!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί δεν εφαρμόζετε το άρθρο του Κανονισμού που λέει ότι ανακαλείται στην τάξη ο Βουλευτής ο οποίος εκτρέπεται σε προσωπικές επιθέσεις;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αν νομίζετε ότι σας έθιξε, θα μπορούσατε να πάρετε το λόγο επί προσωπικού…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αστειεύεστε; Αν νομίζω;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Γιατί, ζητάτε το λόγο επί προσωπικού;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αστειεύεστε; Θα τον ανακαλέσετε στην τάξη;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Λαφαζάνη, θα συνεννοηθούμε; Σας παρακαλώ πολύ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνετε σε αυτόν που συκοφαντεί. Καταλαβαίνετε ότι η κατηγορία είναι βαριά και απευθύνεται σε προσωπικό επίπεδο. Εσείς παρεμβαίνετε προκειμένου αυτός που απευθύνει τέτοιου είδους κατηγορίες να τις ανακαλέσει. Αυτό το οφείλετε για την κοινοβουλευτική τάξη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Πολιτικές κατηγορίες έχετε εκτοξεύσει κι εσείς επανειλημμένα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πολιτική κατηγορία; Αστειεύεστε; Θα τον ανακαλέσετε στην τάξη;
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Δεν μπορείτε να με ανακαλέσετε στην τάξη. Μπορώ να συνεχίσω;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Απαντήστε, κύριε Δριβελέγκα.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Δεν μπορείτε να με ανακαλέσετε, κύριε Πρόεδρε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Διότι αυτός ο οποίος πρώτος ισχυρίστηκε τη συκοφαντία την ανακάλεσε άρον-άρον. Αν ο κ. Κασσής θέλει να επιμένει…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας έχει δώσει κανείς το λόγο; Γιατί το κάνετε αυτό;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα τον ανακαλέσετε στην τάξη;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Γιατί το κάνετε αυτό;
Κύριε Λαφαζάνη, σας λέω λοιπόν,…
(...)
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δώστε μου το λόγο, κύριε Πρόεδρε.
(...)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η ψήφισή τους θα γίνει χωριστά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δώστε μου το λόγο!
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΣΣΗΣ: Πρόεδρε, όχι. Γιατί να το κάνεις αυτό;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Δριβελέγκα, ντροπή σας! Τόσο ξέπλυμα κοινοβουλευτικό από τη θέση του Προεδρείου δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική ιστορία. Ντροπή σας!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ντροπή σε αυτούς που λένε αυτές τις κουβέντες. Μας κρίνει όλους ο κόσμος.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσάς θα σας κρίνει πολύ σύντομα!




stoxasmos-politikh

Δεν υπάρχουν σχόλια: