ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.5.14

«Σφίγγα» ο Ντράγκι

Σιγήν ιχθύος από τον πρόεδρο της ΕΚΤ για το QE. Ευρέως αναμενόμενη η απόφαση για τα επιτόκια


«Σφίγγα» ο Ντράγκι
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Μάριο Ντράγκι όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και για το ενδεχόμενο λήψης αντισυμβατικών μέτρων για την στήριξη της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, περιορίστηκε στην παραδοχή της μετριοπαθής ανάκαμψης της οικονομίας στην Ευρωζώνη η οποια ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες της ΕΚΤ.
Επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ευρωτράπεζας συμφώνησε ομόφωνα στη χρήση αντισυμβατικών και συμβατικών εργαλείων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που θα προκύψουν από μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. Ο Ντράγκι εκτίμησε ότι τα χαμηλά επιτόκια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση του πληθωρισμού, χωρίς να αποκλείσει τη λήψη μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα. Παράλληλα σχολίασε ότι η άνοδος του κοινού νομίσματος αντανακλά την ενδυνάμωση των χωρών του ευρώ και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Το 24μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της Ευρωζώνης κατά την τακτική συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, με το επιτόκιο refi στο αρνητικό ρεκόρ του 0,25%, όπως αναμενόταν από τις αγορές.
Οπωσδήποτε όμως ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από το 1% από τον Οκτώβριο και οι «φρέσκιες» προβλέψεις που θα εκδώσουν οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα, θα δείξουν εάν έχουν επιδεινωθεί οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές, ένας παράγοντας που ο κ. Ντράγκι έχει επισημάνει ότι θα θέσει σε κίνηση μηχανισμούς αντίδρασης.
Προεξοφλημένη η απόφαση Ντράγκι
Οι αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ της ΕΚΤ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Παρότι ο Μάριο Ντράγκι δέχεται πιέσεις από το ΟΟΣΑ για τη λήψη αντισυμβατικών μέτρων εφόσον κριθεί απαραίτητο, η πλειονότητα των αναλυτών ανέμεναν ότι δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή στα επιτόκια και ότι δε θα ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα.
Οι αγορές παρότι θεωρούν "ευχής έργον" τη λήψη περαιτέρω μέτρων, προεξόφλησαν ότι τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στην Ευρωζώνη και η μικρή ανάκαμψη του πληθωρισμού, θα έκαναν τον Μάριο Ντράγκι να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική.
Παρ΄όλα αυτά ο κλοιός των πιέσεων προς την ΕΚΤ σφίγγει, με τον ΟΟΣΑ να ζητεί νέα μείωση επιτοκίων και λήψη αντισυμβατικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει εν τη γενέσει τους τις αποπληθωριστικές πιέσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε περισσότερους από 60 αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, για να δράσει η ΕΚΤ το ευρώ θα πρέπει να αγγίξει τα 1,42 δολ. 
Τα τρία σενάρια για την ανάληψη δράσης από την ΕΚΤ
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε δηλώσει προ ημερών πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα αγοράς τίτλων διατυπώνοντας παράλληλα τρία σενάρια για την ανάληψη δράσης από την ΕΚΤ.
- επιδείνωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τον πληθωρισμό θα μπορούσε να οδηγήσει την ΕΚΤ σε ευρύ πρόγραμμα αγορών τίτλων.
-εάν υπάρξει αθέμιτη σύσφιξη της πολιτικής από την ΕΚΤ, τότε η τράπεζα θα μπορούσε να αντιδράσει με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.
-εάν υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στο μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής η ΕΚΤ θα μπορούσε να αντιδράσει με στοχευμένα προγράμματα LTRO ή με προγράμματα αγορών ABS.
Ο Ντράγκι αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της ισοτιμίας του ευρώ. Τόνισε ότι ο ρόλος που επιτελεί η ισοτιμία του ευρώ επηρεάζει όλο και περισσότερο τις ασκούμενες πολιτικές από την ΕΚΤ αναφέροντας ότι το ευρώ διαπραγματεύεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: