ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.5.14

«Το κούρεμα είναι αυτοκτονία»

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους πήρε πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών, με ανώτατο αξιωματούχο να το χαρακτηρίζει ώς default (χρεοκοπία), υποστηρίζοντας ότι όταν η χώρα βγαίνει στις αγορές ένα default είναι «αυτοκτονία».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ a.klossas@eleftherotypia.net
Συγκεκριμένα, ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, μιλώντας με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «το κούρεμα είναι default, δεν συμφέρει την Ελλάδα σήμερα να μιλάμε για default όταν η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Είναι λάθος αυτές οι δηλώσεις περί κουρέματος. Default όταν βγαίνεις σε αγορές είναι αυτοκτονία. Είναι σαν να πυροβολείς τα ίδια σου τα πόδια. Υπάρχουν τρόποι να μειώσεις το χρέος χωρίς να κάνεις default».
Η ξεκάθαρη απόρριψη της λύσης του κουρέματος που προτείνει το ΔΝΤ και παράλληλα η προώθηση και από την ελληνική κυβέρνηση της γερμανικής πρότασης, που αφορά τη μετακύλιση της λήξης των ομολόγων με παράλληλη μείωση του επιτοκίου, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα ότι η ελληνική πλευρά έχει επιλέξει ξεκάθαρα την πλευρά με την οποία θα συνταχθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του επόμενου διαστήματος.
Η στάση μάλιστα που κράτησε ο Έλληνας αξιωματούχος δεν άφησε καμία αμφιβολία για τη λύση που προκρίνει η κυβέρνηση, καθώς τόνισε ότι θα είναι ικανοποιημένος με το να μειώσουμε τις ετήσιες ανάγκες -χρεολύσια και τόκους μαζί- κατά περίπου στο ήμισυ και υπογράμμισε ότι «κυρίως από τα χρεολύσια θα επέλθει εξοικονόμηση. Από το 2022 και μετά, γιατί μέχρι τότε δεν έχουμε ανάγκες».
Σε μια προσπάθεια η ελληνική πλευρά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά την άρνηση των μελών του Eurogroup να εκδώσουν σαφή ανακοίνωση αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι η ελληνική πλευρά θύμισε στους υπουργούς Οικονομικών τη δέσμευσή ότι εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και τα υπόλοιπα τμήματα του προγράμματος είναι σε τροχιά, τότε οι εταίροι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουν το χρέος περισσότερο.
Όπως είπε η ίδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο πολλοί υπουργοί. Τους άρεσε το κείμενο, όπως φάνηκε και από τη δήλωση. Στο τελευταίο κομμάτι, όσον αφορά το χρέος, πήρε το λόγο ο Μάριο Ντράγκι και ζήτησε η άσκηση για το χρέος να γίνει αφού γίνει το asset quality review για τις τράπεζες.
Ο Α. Σαμαράς αλλάζει ρότα και ακολουθεί τη γερμανική πρότασηΟ Α. Σαμαράς αλλάζει ρότα και ακολουθεί τη γερμανική πρότασηΩστόσο όπως σημείωσε, για πρώτη φορά ο κ. Ντράγκι είπε ότι τα 11 δισ. που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στο ΤΧΣ θα έχουμε την ευελιξία να τα χρησιμοποιήσουμε αλλού εάν δεν τα πάρουν οι τράπεζες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «αυτά τα χρήματα είτε να επιστραφούν και να μειώσουν έτσι το δημόσιο χρέος, είτε να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».
Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν από τα μέσα του 2015 και μετά με το υπόλοιπο της ανακεφαλαιοποίησης ώστε να αποφύγει τη λήψη ενός ακόμα δανείου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος παράγοντας, «αυτά είναι λεφτά που τα έχουμε πάρει. Αυτά τα λεφτά είναι δεσμευμένα για τις τράπεζες. Εάν δεν χρησιμοποιηθούν για τις τράπεζες μπορούμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε για μείωση χρέους είτε για ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής Δημοκρατίας» και είπε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία το asset quality review. Αυτά τα 11 δισ. σήμερα έχουν προστεθεί στο χρέος. Αν δεν χρειάζονται, θα αφαιρεθούν από το χρέος».


anemosantistasis

1 σχόλιο:

Κλεάνθη είπε...

Και τα κιλά σου που οι άλλοι τα έκοψαν. Καλύπτεις ανακεφαλαιποιίησεις για να τρώς χαράμι.