ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.10.10

Νεκρανάσταση του Σημιτισμού, με πρωθυπουργική βούλα...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
 
Ξεκινώ με μιαν ομολογία.
Τις αποφάσεις του ΓΑΠ αδυνατώ να τις ερμηνεύσω με κριτήρια συναισθηματικής -και ενίοτε πολιτικής- λογικής. Κι αυτό γιατί έδωσε φιλί πολιτικής ζωής σε δύο από τους βασικούς κατήγορους του πατέρα του, κατά την περίοδο του βρώμικου '89. Την κ. Μαρία Δαμανάκη την έχρισε Επίτροπο στην ΕΕ και την διαφύλαξε από το... μίζερο ελληνικό περιβάλλον στο οποίο θα έπρεπε αναγκαστικά να ξανααναιρέσει τα πολιτικά της πιστεύω και να επανακαθορίσει το ιδεολογικό της status (αλήθεια, τί πιστεύει η κ. Δαμανάκη για τους όρους του Μνημονίου;). Επιπρόσθετα, τον κ. Πάνο Σκοτινιώτη του χάρισε το χρίσμα για τον Δήμο Βόλου και ενώ υπήρχαν άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη (εννοώ την πασοκική αγάπη), όπως ο νυν δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.
Τα δύο αυτά παραδείγματα έχουν να κάνουν και με την σχέση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και ενδεχόμενα εμπίπτουν σε φροϋδική κατάσταση που μόνο ψυχολόγοι είναι σε θέση να αναλύσουν. Ενδεχομένως, πολιτικοί φίλοι του κ. Παπανδρέου να τον συγχαρούν για την μεγαλοθυμία του. Εκείνο, όμως, που πραγματικά είναι ακόμη πιο δύσκολο να ερμηνευτεί είναι η επαναφορά προσώπων της Σημιτικής περιόδου. Ο κ. Παπανδρέου, εκτός του ότι υπουργοποίησε τους σημαιοφόρους του "εκσυγχρονισμού" που παραμένουν ενεργοί πολιτικοί, διόρισε σε υψηλόβαθμες κομματικές θέσεις όσους τέθηκαν αυτοβούλως ή λόγω λαϊκής αποφάσεως στο περιθώριο. Παρά το ό,τι κάθε τόσο η σχέση των κ. Παπανδρέου και Σημίτη διαταράσσεται από αμφότερες πυρ-πολιτικές δηλώσεις, ο ΓΑΠ τιμά δεόντως όλα τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με τις κυβερνήσεις του κ. Σημίτη. Τελευταίο, νωπό, παράδειγμα η απόφαση του κόμματος να τοποθετήσει ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, τον πρώην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη. Μια απόφαση που εύλογα (σε μια περιοχή που ο κ. Σημίτης μισήθηκε όσο πουθενά αλλού), προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κ. Μακεδονία. Σημειώνω ότι αρχικά ο κ. Πασχαλίδης προοριζόταν για δήμαρχος σε δήμο της Πέλλας καθώς και ως αντιπεριφερειάρχης στην ίδια περιοχή, αλλά καμία τέτοια πάτρια προοπτική δεν ευδοκίμησε. Οι αντιδράσεις σημαίντων πασοκικών στελεχών δεν περιορίστικαν μόνο σε πικρόχολα σχόλια και ψηθίρους, δεν έμειναν μόνο αθέατες. Κατά τη χθεσινή παρουσίαση των αντιεπεριφερειαρχών του Μ. Μπόλαρη, απουσίαζαν οι γραμματείς των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ , κ. Παπαστεργίου και Παντελή Κουκουλεκίδη, όπως και αρκετοί που τα ονόματά τους ακουγόνταν για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης (Λαδόπουλος, Λυσσαρίδης, Ιγνατιάδης).
Ειδικότερα, ο κ. Κουκουλεκίδης, γραμματέας της ΝΕ Β’ Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για την υποψηφιότητα Πασχαλίδη, αποσύροντας μάλιστα άμεσα την υποψηφιότητά του για το περιφερειακό συμβούλιο και κάνοντας λόγο για “παροπλισμένες επιλογές”, που καλούνται να υπηρετήσουν έναν θεσμό ο οποίος υποτίθεται ότι θα αλλάξει την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο συνολικά “αναιμικό”. “Δεν είναι τυχαίες οι διαδικασίες που δρομολογούνται από την Αθήνα για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Δεν θέλουν την πολιτική αντιπαράθεση προς το σύστημα Ψωμιάδη σε ζητήματα ιδεολογίας, δημοκρατίας και πρακτικής. Ίσως ο στόχος είναι η παροχή πολιτικής και κοινωνικής ασυλίας στον Π. Ψωμιάδη» είπε.
Στο ίδιο κλίμα δυσαρέσκειας και ο δήμαρχος Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλος, απέφυγε να κάνει δηλώσεις και σήμερα θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γεγονός που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο προεκλογικό τοπίο. Ένα τοπίο που το αύριο του θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και στο οποίο και πολιτικά φαντάσμα μπορούν να έχουν θέση. Το μόνο που απομένει είναι να τεθούν υποψήφιοι οι GhostBusters ή να αναλάβει ο λαός το ρόλο τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: