ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.10.10

Πέφτοντας απ΄τα σύννεφα

Είπε ο Γιούνκερ ότι κάποιος πρωθυπουργός του εξομολογήθηκε ότι κυβερνά ένα διεφθαρμένο κράτος.

Ναι, τον Γιούνκερ περιμέναμε να μας το πει. Ξεχνάνε οι Ευρωπαίοι πως «όταν εμείς χτίζαμε σκάνδαλα εκείνοι κατασκεύαζαν υποβρύχια που γέρνουν».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε λοιπόν ότι κυβερνά διεφθαρμένη χώρα. Δηλαδή δεν ήταν όπως μας παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια – δημοσιογράφοι τους εκάστοτε πρωθυπουργούς ως ανόητα – άβουλα – άσπιλα και παραπλανηθέντα ανθρωπάκια αλλά ήξερε ακριβώς τι συμβαίνει.
Να πέσω τώρα από τα σύννεφα ή να το αφήσω για την επόμενη αποκάλυψη;

Κάποιοι αναρωτιούνται πως ένας πρωθυπουργός λέει ότι το κράτος που κυβερνά είναι διεφθαρμένο. Απλό. Κάθε άνθρωπος βγάζει τα συμπεράσματα του για το σύνολο με βάση το προσωπικό του περίγυρο. Όταν λοιπόν ένας πρωθυπουργός βλέπει γύρω του, στην βουλή, στα υπουργεία, στο υπουργικό συμβούλιο, στους κουμπάρους του, στους φίλους και γνωστούς του να επικρατεί η διαφθορά τι συμπέρασμα θα βγάλει και για ολόκληρη την χώρα;

Η άλλη άγνωστη πληροφορία ήταν ότι οι Ευρωπαίοι ήξεραν τα χάλια μας στην οικονομία αλλά συνέχιζαν να μας δανείζουν για να έχουμε λεφτά να αγοράζουμε τα όπλα τους.

Όλοι το ήξεραν αυτό. Εκτός από τον Σαμαρά και τον Γιωργάκη. Και το έφερε η τύχη (λέμε τώρα…) αυτοί οι δύο που δεν μπορούσαν να καταλάβουν που οδηγείται η χώρα να θέλουν να μας σώσουν.

Με ευθανασία φαντάζομαι. Εξάλλου θα τους έρθει πιο οικονομικά μια κηδεία από το να μας δίνουν σύνταξη.

Για να μην λέμε ότι οι πολιτικοί λειτουργούν με διαφορετική λογική από ότι οι δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως το ΙΚΑ που λέει στους διαβητικούς ότι δεν χρειάζεται να τους χορηγήσει τα ειδικά παπούτσια αφού έτσι κι αλλιώς κάποτε θα χρειαστεί να τους γίνει ακρωτηριασμός.

Επίσης από σήμερα δεν θα χορηγεί το ΙΚΑ τα χάπια για την καρδιά αλλά ούτε και άλλα φάρμακα αφού έτσι κι αλλιώς κάποτε θα πεθάνουμε. Γιατί να βάζουμε το ΙΚΑ σε έξοδα και να ανοίγουμε κι άλλο την μαύρη τρύπα;

Αλλά έτσι είμαστε. Λίγο πατριωτισμό δεν έχουμε πάνω μας. Αν είχαμε λίγη τσίπα θα αυτοκτονούσαμε και θα βγάζαμε έτσι από την δύσκολη θέση τους πολιτικούς μας που μας πεθαίνουν λίγο – λίγο.

Οι νεοδημοκράτες επιμένουν ότι καλά τα είχαν καμωμένα έχοντας το ατράνταχτο επιχείρημα ότι ο Γιωργάκης έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν.

Δηλαδή επειδή ο Γιωργάκης έλεγε ψέματα και ο Κωστάκης έλεγε ότι θα χρειαστεί να μας πάρουν τα μέτρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ΝΔ είχε δίκιο.

Μόνο που μπερδεύουν δυο άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Ο Γιωργάκης πράγματι έλεγε ψέματα αλλά για το χάλι της οικονομίας ο Κωστάκης έχει πάρα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ειδικά στην δεύτερη θητεία του φαγώθηκαν απίστευτα λεφτά.

Δηλαδή είναι σαν να υπάρχει ένας κλέφτης ο οποίος ρήμαξε ένα σπίτι και να λέει στον ιδιοκτήτη ότι δεν υπάρχουν λεφτά με τον επίδοξο κλέφτη να λέει ότι «όχι υπάρχουν και άλλα λεφτά».

Αν και ο επίδοξος κλέφτης μας λέει ψέματα ο προηγούμενος δεν παύει να μας έχει ρημάξει. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβουμε…

Και ας μην πέσουμε στην παγίδα να αρχίσουμε να τα ρίχνουμε στους Ευρωπαίους που μας δάνειζαν για να αγοράζουμε από αυτούς, ενώ ήξεραν το μαύρο μας το χάλι.

Ας μην αγοράζαμε. Η ευθύνη είναι όλων αυτών που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν. Τελεία και παύλα.

Για την εξουσία και τις μιζούλες τους, για τους παχυλούς μισθούς τους και τα «τυχερά» κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Και έρχονται τώρα να μας το παίξουν σωτήρες.

Εδώ έρχεται και δένει η παροιμία που λέει «κύλησε το ευρωπαϊκό λαμόγιο και βρήκε τον Έλληνα λαμόγιο».

Αλλά μην ανησυχείτε. Ακόμα και αν δεν μας σώσει ο Σαμαράς θα μας σώσει η Ντόρα.

Από σωτήρες ετούτη η χώρα, να φάνε και οι κότες….

Κάποια στιγμή όμως θα έπρεπε να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου. Αφού δεν τολμάμε να τους δείξουμε την πόρτα του Κορυδαλλού.

Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τίνα vs Παμπούκη για Αστακό…

«Wild Thing» αποδεικνύεται η «πράσινη» Τίνα σχετικά με τη γιγαντιαία αραβική επένδυση για την εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου (LPG) αερίου στον Αστακό. Η κα Μπιρμπίλη, επιμένει πως η συγκεκριμένη επένδυση αντιβαίνει σε στοιχειώδη περιβαλλοντικά στάνταρ και προβάλλει το απλό ερώτημα: γιατί αφού η μονάδα θα προμηθεύει με αέριο τη γειτονική Ιταλία, η ιταλική κυβέρνηση απαγόρευσε την εγκατάσταση επί ιταλικού εδάφους αυξάνοντας έτσι σημαντικά το κόστος ; Το ερώτημα ακούγεται λογικό αν και η πλευρά του υπουργού Χάρη Παμπούκη προβάλλει σοβαρά αντεπιχειρήματα.
Η επένδυση του Αστακού, πάντως, προκαλεί έντονη παρασκηνιακή αντιπαράθεση, που προσλαμβάνει ακόμα και χαρακτήρα προσωπικών αιχμών και επιθέσεων. Φερ’ ειπείν, κάποιοι περιβαντολλόγοι, φίλοι της υπουργού, θυμίζουν τις φιλικές σχέσεις του Παμπούκη με επιχειρηματίες που εμπλέκονται στο έργο.
Την ίδια στιγμή πολλές φωνές έντονης ανησυχίας ακούγονται ακόμα και από πανεπιστημιακά χείλη για κίνδυνο να καταστεί η περιοχή του Αστακού αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων. Είναι υπερβολικές οι ανησυχίες; Ίσως ναι, ίσως όχι. Το θέμα της άρνησης πάντως των Ιταλών για την συγκεκριμένη επένδυση βάζει σε πολλούς δεύτερες και τρίτες σκέψεις! Άλλωστε η εμπιστοσύνη των πολιτών στις αγαθές προθέσεις πολιτικών και επιχειρηματιών έχει προ πολλού εκλείψει….